سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، موافقت این کمیسیون را با کلیات لایحه سال آینده اعلام کرد.
به گزارش صدای بورس، رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در جلسه روز سهشنبه - ۸ آبان ماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، گزارش کمیسیون تلفیق را در صحن مجلس قرائت کرد و در سخنانی گفت: این گزارش در ۶ جلسه رسمی با حضور برخی وزرای دولت و دستگاههای اجرایی با محوریت سازمان برنامه و بودجه، کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس، دیوان محاسبات، نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن، کشاورزی و اتاق تعاون مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت کلیات آن در جلسه هفتم آبان ماه با حداکثر آراء به تصویب اعضای کمیسیون رسید.
وی در جمع بندی این گزارش اظهار داشت: اعضای کمیسیون تلفیق با علم و اطلاع نسبت به شرایط موجود و توجه به ایجاد ثبات اقتصادی همراه با نگاه به رشد اقتصادی به بررسی لایحه پرداختند.
زارع ادامه داد: این لایحه به دلیل محدودیت های منابع و نیز فشار هزینه و مصارف کشور تأمین کننده تمامی خواستها و اهداف قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت نیست. دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد در سال اول به دلیل عدم تأمین منابع مالی رشد چه از حیث منابع داخلی و نیز منابع خارجی سخت بوده ولی گزارشات دولت و نیز دیگر نهادهای پژوهشی نشان میدهد عدد رشد اقتصادی رو به بالا بوده که مورد پذیرش قرار گرفته است و مجلس شورای اسلامی باید تمام قوای خود را جهت تأمین منابع مالی بیشتر و آسان سازی فعالیتها به کار برده تا رشد اقتصادی پیشبینی شده را افزایش یابد.
وی ادامه داد: کنترل تورم، محدودسازی رشد نقدینگی از طریق جلوگیری از فشار به پایه پولی، جلوگیری از تقاضای اضافی در مصارف و تسهیلات تکلیفی، جلوگیری از شوکهای تغییر نرخ پایه تسعیر ارز، تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو در جهت توجه به معیشت مردم، تنظیم رابطه نرخ بهره و بازار سرمایه، متناسب سازی انتشار اوراق با دیگر سیاست های پولی و مالی و دیگر موارد از این قبیل اگر چه که در لایحه دولت پیشبینی شده بود ولی کمیسیون تلفیق باید تلاش کند در این موارد سیاستهای اصلاحی را تسریع بخشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق یادآور شد: ناترازی تجاری غیرنفتی، کسری نیاز به ارز ترجیحی نسبت به ارز سهم دولت از منابع نفتی، ناترازی انرژی (سوخت) و سرانجام ناترازی نظام بانکی توجه شود.
زارع ادامه داد: تعدد نرخهای ارز، تنوع اقلام بهرهمند از ارز ترجیحی و فاصله نرخهای ارز، منجربه اختلال و دشواری مدیریت تراز تجاری شده است. از یکسو صادرکننده تحت فشار و از سوی دیگر به واردات یارانه ضمنی داده میشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق افزود: رویکرد دولت در لایحه بودجه با کاهش تعدد نرخهای ارز و اصالح ترجیحی آن (با حفظ ارز ترجیحی) به دلایل فوق باید در ادامه بررسی مورد توجه قرار گیرد. درخصوص ناترازی انرژی به دلیل عدم اصلاح نظام یارانه شاهد آن هستیم که روز به روز صادرات فرآورده کمتر و واردات آن بیشتر میشود. در این شرایط وضع انضباط بر مصرف و واردات اجتنابناپذیر است، این سیاست با رویکرد کنترل واردات و مدیریت مصرف باید دنبال شود.
صندوقهای سرمایهگذاری نهادی مالی هستند که وجوه سرمایهگذاران را جمعآوری کرده و آنها را در انواع داراییهای مالی مانند سهام، اوراق بهادار و سایر ابزارهای مالی سرمایهگذاری میکنند. این صندوقها بهطور عمومی یا خصوصی فعالیت و در طیف وسیعی از استراتژیهای سرمایهگذاری عمل میکنند.
از سال ۱۳۹۶ که اولین صندوقهای طلا پا به عرصه حیات گذاشتند تا به امروز اتفاقات مثبتی برای این بازار افتاده است چراکه فارغ از مارکت بزرگ این صندوقها، در حال حاضر خرید و فروش طلا را ساده کردهاند به دور از خطراتی که خرید فیزیکی میتواند داشته باشد.
نظر شما