طلا به سقف قیمتی خود نرسیده است

 از سال ۱۳۹۶ که اولین صندوق‌های طلا پا به عرصه حیات گذاشتند تا به امروز اتفاقات مثبتی برای این بازار افتاده است چراکه فارغ از مارکت بزرگ این صندوق‌ها، در حال حاضر خرید و فروش طلا را ساده کرده‌اند به دور از خطراتی که خرید فیزیکی می‌تواند داشته باشد.

به گزارش صدای بورس، از سال ۱۳۹۶ که اولین صندوق‌های طلا پا به عرصه حیات گذاشتند تا به امروز اتفاقات مثبتی برای این بازار افتاده است چراکه فارغ از مارکت بزرگ این صندوق‌ها، در حال حاضر خرید و فروش طلا را ساده کرده‌اند به دور از خطراتی که خرید فیزیکی می‌تواند داشته باشد. در کنار این، برخی برای حفظ ارزش سرمایه و کارمزد کمتر اقدام به خرید طلای آب شده می‌کردند و با مشکلاتی مانند مشخص نبودن عیار آن مواجه می‌شدند اما عیار شمش و سکه‌های صندوق‌های طلا که زیر نظر بورس کالا و سازمان بورس خریداری می‌شوند توسط کارشناسان تعیین شده است. ضمن اینکه نباید چنین فکر کرد که خرید صندوق طلا بدون پشتوانه بوده چرا که تمامی صندوق‌ها موظف به خرید فیزیکی و انتشار و بارگذاری اطلاعات در سامانه کدال هستند و سرمایه‌گذاران با بررسی گزارش‌های ماهانه می‌توانند از جزئیات معاملات باخبر شوند. علاوه بر اطمینان، راحتی خرید و فروش صندوق‌های طلا، کارمزد پایین (۰.۰۰۱۲۵ درصد) و خرید از مبالغ بسیار کوچک (حداقل ۱۰۰ هزار تومان) از مزایای این صندوق‌های همه‌گیر این روزهای بازار است. اینها بخشی از توضیحات امیر صلح‌جو، ‌ مدیر صندوق آتش شرکت سبدگردان فیروزه است.

* طبق نظر کارشناسان قیمت طلا به بالاترین میزان خود رسیده؛ نظر شما چیست؟
بازار طلا به سه عامل مهم وابسته است که خود این عامل‌ها زیرشاخه‌های مختلفی دارد، این عوامل را می‌توان اونس که براساس آن نرخ جهانی طلا به‌دست می‌آید، دلار و همچنین انتظارات تورمی بدانیم. بسیاری معتقدند که اونس رشد خود را کرده و به پیک خود رسیده اما اگر به گذشته رجوع کنیم قیمت اونس در سال ۱۹۷۹ به میزان ۱۲۰ درصد و سال بعد از آن ۲۰ درصد و در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ نیز به ترتیب ۲۵ و ۲۰ درصد رشد کرد بنابراین نمی‌توان رشد امسال را به تنهایی عاملی مبنی بر رسیدن به پیک قیمتی دانست بنابراین بیان «اونس به بالاترین قیمت خود رسیده» از پایه اشتباه است و این شرایط مختلف هستند که قیمت‌ها را رقم می‌زنند. از مهم‌ترین عواملی که در سال جاری باعث شد قیمت آن رشد کند را می‌توانیم خرید طلا توسط بانک‌های مرکزی بدانیم که در این راستا با توجه به جنگ بین روسیه و اوکراین و تحریم‌هایی که علیه روسیه وضع شد، کشورهای حوزه بریکس را به این فکر انداخت که در ترکیب دارایی‌های خود تغییر ایجاد کند و این عامل مهمی بود که میزان ذخایر طلای جهان را با افزایش ۶۰۰۰ تنی معادل ۲ درصد روبه‌رو کرد. ضمن اینکه کاهش نرخ بهره از ۵.۵ درصد به ۴.۷۵ توسط فدرال رزرو، سوخت دیگری بود که عامل رشد قیمت اونس شد.

* سکوهای سرمایه‌گذاری با پشتوانه طلا چطور؟
صندوق‌های طلا ۷ سال درحال فعالیتند و ارزش بازار ۸۰ همتی دارند و آزمون‌های مختلف در شرایط متفاوت گذراندند، ضمن اینکه الزامات بسیار سخت‌گیرانه‌ای توسط سازمان بورس برای تاسیس صندوق طلا وجود دارد و لحظه به لحظه فعالیت‌های آنها رصد می‌شوند و ذره‌ای خطا توسط صندوق‌ها می‌تواند سخت‌ترین جریمه‌ها را در پی خواهد داشت و به نظرم برای اظهار نظر در مورد حوزه ای که فرمودید نیاز به گذشت زمان است.

* ترکیب دارایی صندوق آتش که به تازگی پذیره نویسی کردید، چه خواهد بود؟
از لحاظ ترکیب دارایی‌ها باید به این نکته اشاره کنم که برای به‌دست آوردن بالاترین سودآوری، ترکیب دارایی‌های صندوق دائما تغییر خواهد کرد و این شرایط بازار خواهد بود که ترکیب آن را در ادامه مشخص می‌کند. اکنون در بازار بسیاری از صندوق‌ها وجود دارند که شمش محور و یا سکه محوراند و سرمایه‌گذار باید خودش تصمیم بگیرد که کدام گزینه برای خرید در هر زمانی درست است یا خیر اما مجموعه سبدگردانی فیروزه معتقد به این بوده و هست به عنوان مجموعه‌ای که وظیفه مدیریت دارایی افراد را دارد باید با استفاده از تیم کارشناسان تحلیل وضعیت در هر زمان بررسی و در نهایت برای سرمایه‌گذار بهترین خرید را انجام دهد. لذا در شرایط مختلف می توانید شاهد صندوق شمش محور یا سکه محور و یا متعادل از صندوق آتش باشید. ضمن اینکه تاکید می‌کنم پویایی در ترکیب دارایی‌های صندوق آتش از مهمترین ویژگی‌های آن است. با خرید شمش شروع خواهیم کرد اما به هیچ عنوان از ظرفیت‌های سکه غافل نمی‌شویم چراکه سکه می‌تواند در بسیاری از مواقع مانند اهرم عمل کند و به طور قطع از قراردادهای آتی نیز برای بالاترین میزان از سوددهی استفاده می‌کنیم. در حال حاضر نیز میزان ۹۰ درصد را از بنده بپذیرید تا پول‌هایی که سرمایه‌گذاری شده به دست مجموعه برسد تا بر اساس وضعیت آن روز میزان دقیق را به اعلام عموم برسانیم.

* چرا راه‌اندازی صندوق طلا را در دستور کار قرار دادید؟
گروه مالی فیروزه در راستای تبدیل شدن به سوپرمارکت مالی در حال تکمیل ابزارهای مختلف است همچنین از بازیگران قدیمی عرصه سرمایه‌گذاری بر روی طلا بوده و تجربه‌های بسیاری در این حوزه داریم و این مورد توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردانی رقم خورده است. در سال‌های گذشته برای سرمایه‌گذاری در طلا با بسیاری از مدیران صندوق‌ها مذاکراتی درمورد تغییر دارایی‌هایشان در شرایط مختلف داشتیم بنابراین، این مسائل جرقه‌های راه اندازی صندوق را در ذهن مجموعه ایجاد کرد. البته نمی‌توان این را انکار کرد که بعضی از صندوق‌ها تا حدی این تغییر دارایی را اعمال می‌کنند اما شاهد پویایی قابل توجهی در صندوق آتش خواهیم بود.

* علت تعدد صندوق‌های طلا چیست و به‌نظرتان اشباع شده‌اند؟
این مورد مربوط به حوزه مجوزدادن‌هاست و از آنجایی که سازمان بورس و اوراق بهادار نظارتی سخت‌گیرانه در این مورد دارد ممکن است این روند طولانی و مجوز تعداد زیادی از آنها در بازه زمانی ویژه‌ای صادر شود. ضمن اینکه به هیچ عنوان نمی‌توان گفت که بازار صندوق‌های طلا اشباع شده چراکه با مشاهده بازارهای موازی می‌توانید ببینید که چه میزان زیادی از صندوق‌های درآمد ثابت و سهامی در حال حاضر فعال هستند و باید این مورد هم در نظر گرفت که اشباع شدن صندوق‌های طلا را زمانی می‌شود عنوان کرد که دیگر تقاضایی برای آن نباشد اما در حال حاضر که این صندوق‌ها خواهان بسیاری دارد و باید صندوق‌ها، بر اساس نوآوری و خدمات دهی با هم رقابت کرده تا دست سرمایه‌گذار را باز بگذارند.

* در صندوق‌های طلا به سرمایه‌گذاران سود مرکب هم تعلق می‌گیرد؟
سود مرکب از معقوله‌های جذاب در حوزه سرمایه‌گذاری است، صندوق‌های طلا از آنجایی که تقسم سود ندارند بنابراین بازدهی بر روی دارایی‌ و سود ایجاد شده لحاظ می گردد.

* به صندوق «آتش» بپردازیم؛ از چه زمانی فعالیت خود را آغاز می‌کنید؟
صندوق آتش با رکورد شکنی در دور اول ۵۰۰ میلیارد را در کمتر از ۸ دقیقه و در دور دوم ۵۰۰ میلیارد دیگر را در کمتر از ۲ دقیقه در زمان پیش گشایش جذب کرد و توانست تمامی واحدهای خود را به مبلغ یک همت در کوتاه‌ترین زمان ممکن به اتمام برساند. پس از اتمام فرایند سپرده‌گذاری و دریافت وجه، این صندوق کار خود را تا ۱۰ روز کاری دیگر آغاز می‌کند. امیدوارم با بازدهی مناسب جواب اعتماد این عزیزان را بدهیم.

  • نجمه آجربندیان - خبـرنــگار

  • شماره ۵۷۲ هفته نامه اطلاعات بورس
کد خبر 512071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =