رشد رمزدارایی‌ها با اصلاح نرخ بهره

رشد بازار رمزدارایی‌ها الزاما ربطی به آمدن رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ ندارد، بلکه به اتفاق بزرگتر مربوط می‌شود.

رشد بازار رمزدارایی‌ها الزاما ربطی به آمدن رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ ندارد، بلکه به اتفاق بزرگتر مربوط می‌شود، یعنی اصلاح نرخ بهره. سیاستگذاران درآمریکا منتظر بودند تا دولت جدید چه دموکرات‌ها و چه جمهوری خواهان مشخص شوند تا کلید اصلاح نرخ بهره را بزنند. البته چه دموکرات‌ها و چه جمهوری خواهان شهامت اینکه نرخ بهره را کم یا اصلاح کنند، نداشتند و تقریبا با نزدیک شدن به انتخابات بازار رشد خود را شروع کرد. بنابراین چه ترامپ و چه هریس انتخاب می‌شدند، مهم نبودند، بلکه مهمترین پارامتر همان اصلاح نرخ بهره بود. از آنجاکه اصلاح نرخ بهره قطعا با رشد قیمت‌ها همراه بود دولت بایدن از انجام آن سرباز زد.
در این میان رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ استفاده‌های تبلیغاتی از بازار انجام داد که الزاما به معنی این نیست که پای حرفهای تبلیغات خود بایستد. این کار دونالد ترامپ تاثیر روانی در بازار رمزدارایی‌ها داشته است ولی تاثیر اصلی را متغیرهای اقتصادی می‌گذارند و نقش کاهش نرخ بهره بسیار پررنگ در افزایش قیمت بازار رمزدارایی‌ها بوده است.
اصلاح نرخ بهره، باعث کوچ پول‌های در بانک‌ها به سمت بازارهای سرمایه‌گذاری و بازارهای مصرفی در آمریکا خواهد بود. به عقیده من بازار طلا هم به انتصاب ترامپ و هم به بحران‌ها واکنش مثبت نشان خواهد داد. بازار رمز دارایی‌ها به کم شدن نرخ بهره واکنش نشان می‌دهد و می‌تواند بخش خوبی از این پول‌ها را جذب کند و رشد خوبی خواهد داشت. اما قابل ذکر است که هر رشدی بدون اصلاح ممکن نیست، رشد شاخص بورس و یا بیت‌کوین قاعدتا اصلاحاتی خواهند داشت و قطعا رشدها هیچ وقت پایدار نیستند، موضوعی که سرمایه‌گذاران باید مدنظر داشته باشند.
اینکه اثر این شرایط چه تاثیری در بازار رمزدارایی‌های داخل ایران دارد، متفاوت است، زیرا ایرانی‌ها حجم رمزارزهایی که دارند، عدد خیلی قابل توجهی در برابر حجم بازار جهانی نیست، این موضوع در بازار طلا هم صدق می‌کند. بنابراین قیمت جهانی رمزارزها و طلا در اقتصاد ایران، به سیاست‌های پولی در ایران برمی گردد و حجم خرید و فروش مردم ایران متاثر از آن در برابر مردم کل جهان نیست. به گونه ای که فقط یک فقره از خریدهای بلک ‌راک (شرکت خدمات مالی چند ملیتی آمریکایی است، که در زمینه سرمایه‌گذاری، مدیریت سرمایه‌گذاری، مدیریت ثروت و مدیریت دارایی فعالیت می‌کند) در مقدار بیت‌کوینی که خریداری کرده است معادل چندین میلیارد دلار بوده که اصلا قابل مقایسه با حجم خرید مردم و حتی حجم اقتصاد ایران نیست. بنابراین به عقیده من قیمت جهانی طلا و رمزدارایی‌ها به گونه ای نیست که در انتظارات تورمی مردم و اقتصاد ایران منجر به افزایش قیمت شود. بازار رمزدارایی‌ها و طلا بازار کاملا جهانی است و همه دنیا تقریبا قیمت برابر دارند. برعکس قیمت دلار که یک‌سر آن به دلار است و یک سر آن به ریال، که در ایران تغییر قیمت دارد، ولی قیمت رمزدارایی‌ها کلا به دلار است و به بازار ایران ربطی پیدا نمی‌کند.
به اعتقاد همیشگی من، رویکردی که حاکمیت به بازار کریپتوها دارد، رویکردی است که به فناوری‌های سنتی دارد. نه فقط به این موضوع، بلکه کل اقتصاد دیجیتال که امروزه در تمام دنیا و برای تمامی کشورها دارای اهمیت بسیار است. تکلیف اقتصاد دیجیتال تا حدود زیادی در دنیا حل شد. تعریف دارایی برای این موضوع کاملاً شناخته و پذیرفته شد و قوانین قدیمی خودشان را در این زمینه اصلاح کردند و برخی قوانین جدید بود که وضع شد و تمامی دنیا متوجه شدند که این بازار قانون جدید، سفت و محکمی نمی خواهد و صرفاً یک کلاس جدید دارایی آمده است. اما ما هنوز در این قسمت مانده ایم و اینجاست که میانگین نمره ما را کم می‌کند، هرچند در این سال‌ها تلاش‌هایی صورت گرفته است ولی کافی نیست. دولت‌ها باید دارایی‌های دیجیتال از تولید تا دارایی را مورد حمایت قرار دهند، نباید به این بازار به عنوان تهدید نگاه کنند.

  • عباس آشتیانی - مدیر عامل انجمن فناوران زنجیره بلوک

  • شماره ۵۶۶ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 508945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =