شاخص‌ها در مدار صعود 

در هفته منتهی به چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ شاخص‌های بازار سرمایه با رشد چشمگیری همراه بودند.

به گزارش صدای بورس،در هفته منتهی به چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ شاخص‌های بازار سرمایه با رشد چشمگیری همراه بودند هرچند که انتهای هفته تحت تاثیر نشست شورای حکام و احتمال صدور قطع نامه ضد ایرانی بازار در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
شاخص کل با رشد بیش از ۱۱۰ هزار واحدی مواجه شد و به محدوده ۲ میلیون و ۲۵۸ هزار واحدی رسید. شاخص هم وزن هم رشد ۵ درصدی به خود دید. در این هفته بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان نقدینگی اشخاص حقیقی وارد بازار سرمایه شد و ارزش معاملات خرد با رشد بیش از ۵۰ درصدی نسبت به هفته قبل به متوسط ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در روز رسید که اتفاق مهمی محسوب می‌شود.

سود و زیان صنایع
در این هفته که با رشد ۷۸ درصد نمادهای بازار مواجه بود بیشترین بازدهی به ترتیب نصیب «زماهان»، «کیسون» و «پاسا» با رشد به ترتیب ۱۶،۱۶ و ۱۵.۵ درصد مواجه شدند و بیشترین افت به ترتیب به نمادهای «کایزد»، «خمحور» و «شلیا» اختصاص داشت که به ترتیب ریزش ۱۱.۱، ۹.۳ و ۹.۱ درصد را به سهامداران خود تحمیل کردند. «آسیاتک»، «کساوه» و «کاذر» به ترتیب افزایش سرمایه ۸۹ و ۶۳ و ۵۰ درصد از محل سود انباشته خواهد داشت. بانک مرکزی مجوز برگزاری مجمع افزایش سرمایه از محل تجدیدارزیابی دارایی‌های ثابت «وبصادر» را صادر کرد. هیات مدیره «آردینه» هم قصد پیشنهاد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت را داد.

تصمیمات جدید شرکت‌های بورسی
«خودرو» و «خساپا» افزایش نرخ برخی محصولات خود را اعلام کردند و «خپارس» اعلام کرد افزایش نرخ این شرکت هم به زودی افشا می‌شود. افزایش نرخ قطعاتی‌ها نیز پس از خودروسازها در حال انتشار است. «خپویش» و «خلنت» از افزایش نرخ محصولات خود رونمایی کردند. «کپشیر» هم افزایش نرخ گرفت. سرمایه گذاری نور دنا بلوک ۲.۹ سهام خود در «تایرا» را آگهی کرد. «خبهمن» قصد شرکت خرید بلوک ۲۰ بیمه ملت را دارد. «رنیک» در مناقصه راه آهن مبارکه سفیددشت برنده شده است. «ثفارس» اعلام کرد که پروانه احداث نیروگاه ۱۰ مگاواتی را اخذ کرده است. «حکشتی» در یک شفاف‌سازی تحریم جدید علیه این شرکت را مانند سایر تحریم‌های قبلی بی‌اثر دانست. «حفارس» ۵۰ دستگاه کشنده از «خاور» خرید.
«شکام»، «کی بی سی»، «برکت»، «دالبر» و «والبر» قصد فروش املاک مازاد خود را دارند. «قلرست»، «قاروم» و «قمرو» به ترتیب در مجامع خود ۷۰، ۶۰۰ و ۲۵ تومان تقسیم کردند. دعوای «مبین» و «زاگرس» بابت نرخ یوتیلیتی‌ها مجددا بالا گرفت. مجمع «خکار» به حد نصاب نرسید. «های‌وب» با انتشار اطلاعیه‌ای در کدال اعلام کرده که ادامه سرمایه‌گذاری در حوزه فیبر نوری با منابع فعلی ممکن نیست!!. در معاملات بورس کالای این هفته تیرآهن بال پهن ذوب آهن ۲۲، وکیوم باتوم پالایشگاه تبریز ۴۵، سیمان پرتلند فله خاش ۶۲، سیمان پرتلند کیسه‌ای هرمزگان ۴۹ با هم‌دیگر وارد رقابت شدند.

آخرین برنامه های مجلس برای بورسی‌ها
پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن مجلس به منظور کاهش حق انتفاع معادن از ۵۵ به ۴۵ درصد به کمیسیون تلفیق بودجه ارائه شد. سخنگوی‌ کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: کمیسیون تلفیق تصویب کرده است که مالیات کل واحدهای تولیدی در بورس و فرابورس و خارج از آن، از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد برسد. رئیس سازمان بورس اعلام کرد که رئیس جمهور از عرضه خودرو در بورس حمایت می‌کند.

بازارهای جهانی چه کردند؟
در بازار جهانی قیمت هر اونس طلا ۲۶۲۲ دلار، قیمت هر بشکه نفت برنت ۷۳.۵ دلار، هر تن مس ۹۱۲۰ دلار در تن و قیمت روی، سرب و آلومینیوم هم به ترتیب ۲۹۷۴، ۲۰۳۵، ۲۶۶۶ دلار در تن معامله می‌شود. قیمت بیت‌کوین در ادامه روند رو به رشد خود به ۹۴،۰۰۰ دلار رسید. در بازار داخلی نرخ دلار نیمایی از ۵۱ هزارتومان عبور کرد. قیمت دلار بازار آزاد ۶۹،۳۰۰ تومان، قیمت هر سکه امامی ۵۲ میلیون تومان در حال معامله است.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه

  • شماره ۵۶۷ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 509441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =