قیمت انواع خودروهای داخلی در بازار ریزشی شده است و مردم انگیزهای برای خرید خودرو از بازار ندارند.
به گزارش صدای بورس، بررسی یک هفته اخیر بازار خودرو نشان میدهد که قیمتها برخلاف هفته گذشته که با اصلاح قیمت کارخانهای افزایش پیدا کرده بود، در مسیر کاهش قرار گرفته است و شیب ریزش قیمتها طی روزهای اخیر بیشتر شده است. طی این روزها خودروهای کوییک، شاهین و اطلس بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
پیشروترین خودرو در کاهش قیمت، شاهین اتومات است؛ این خودرو طی یک هفته گذشته ۳۲ میلیون تومان افت قیمت داشته است و در حقیقت قیمت این خودرو از آنچه که قبل از اصلاح قیمت خودرو در بازار مورد معامله قرار میگرفت، ارزان تر شده است. این امر نشان می دهد که نزدیک شدن قیمت کارخانه و بازار، برای خریداران خودرو یک امتیاز محسوب میشود؛ از آنجا که بازار کشش قیمتهای بالا را ندارد، مردم ترجیح میدهند که خرید از کارخانه داشته باشند. از سویی نزدیک شدن قیمت کارخانه و بازار یک مزیت دیگر هم دارد و آن اینکه سفته بازان فروش شان به شدت کاهش پیدا می کند، مانند هفته ای که گذشت.
حسین راضی از فعالان بازار خودرو درباره روند قیمتی که خودروهای داخلی طی میکنند گفت: بازار در هفتهای که گذشت، فقط کاهش قیمت را تجربه کرد و در هیچ خودرویی شاهد گرانی نبودیم. این در حالی است که هفته گذشته قیمتها هیجانی و به صورت لحظهای افزایش پیدا میکرد.
وی افزود: بازار خودرو در قیاس با گذشته رکورد بیشتری را تجربه میکند و اکثر خریداران ترجیح میدهند که خودروی مورد نیاز خود را از کارخانه خریداری کنند. لذا پیش بینی ما این است که در هفتههای پیش رو قیمت انواع خودروها در بازار به قیمت کارخانه نزدیک شود.
این فعال بازار خودرو با بیان اینکه نمایشگاهداران رسمی خودرو اتفاق نظر دارند که واقعی شدن قیمت خودرو باعث حذف سفته بازان و دلالان می شود، تصریح کرد: حضور سفته بازان در بازار سبب شده که کسب و کار ما هم دچار خلل شود. بسیاری از مردم به خاطر رفتار این گروه، دیدگاه منفی نسبت به نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو پیدا کردند و همواره تصور میکنند که این صنف میخواهد گرانفروشی کند.
راضی با بیان اینکه امیدواریم شرکت های خودروسازی بر عرضه محصولات خود بیافزایند تا بازار خودرو آرام شود، گفت: فروشی که گروه سایپا برای هفتههای آینده اطلاع رسانی کرده است، سبب شده محصولات این مجموعه در بازار ریزشی شود. قطعا با پیش فروش خودرو، در محصولات این شرکت بازار متعادلتری خواهیم داشت.
صندوق توسعه ملی در تمام کشورها به عنوان ذخیره ملی و برای سرمایهگذاریهای منتج به توسعه استفاده میشود، اما از آنجاییکه ایران قبل از طی کردن مراحل صنعتی شدن به آن دست پیدا کرد و تبدیل به اقتصاد وابسته به نفت شد و دولتی رانتیر شکل گرفت.
مسکن در بورس به عنوان بخشی از بازار سرمایه، از اهمیت بالایی برخوردار است. حضور شرکتهای مسکن در بورس نه تنها به تأمین مالی پروژهها کمک میکند، بلکه شفافیت و نظارت بر عملکرد این شرکتها را نیز افزایش میدهد. با این حال، چالشهایی مانند نوسانات بازار و وابستگی به سیاستهای دولت نیز وجود دارد که نیازمند توجه و مدیریت است.
نظر شما