هکر صرافی XT مبلغ ۱٫۷ میلیوندلار از این پلتفرم بهسرقت برد و این داراییها را به اتریوم تبدیل کرد.
به گزارش صدای بورس، صرافی ارز دیجیتال XT که در لیست بهترین صرافیها ازنظر حجم بازار، در رتبه ۲۳ قرار دارد، مورد حمله هکری قرار گرفت و بیشاز ۱٫۷ میلیون دلار رمزارز از داراییهای آن بهسرقت رفت. پساز این حمله، صرافی با ادعای ارتقاء کیف پول، تمامی برداشتهای رمزارزی را به حالت تعلیق درآورد. براساس گزارش شرکت امنیتی بلاکچین پکشیلد (PeckShield) هکرها وجوه سرقت شده را به اتریوم تبدیل کردهاند.
پکشیلد در تاریخ ۲۸ نوامبر (۸ آذر ۱۴۰۳) از رخنه امنیتی در صرافی XT خبر داد. طبق گزارشها، هکر حدود ۱٫۷ میلیون دلار ارز دیجیتال را بهسرقت برده و آنها را به ۴۶۱٫۵۸ اتریوم تبدیل کرده است. وجوه سرقتشده اکنون در کیف پول هکر قرار دارند.
صرافی XT در واکنش حمله هکری، تعلیق تمامی برداشتها را تأیید کرد و دلیل آن را ارتقاء و نگهداری کیف پول اعلام کرد. این اقدام ناگهانی باعث شد کاربران سردرگم شوند، زیرا هنوز جدول زمانی مشخصی برای فعالشدن برداشتها ارائه نشده است.
تیم XT بررسی موضوع هک را آغاز کرده است و قصد دارد برای شفافیت بیشتر، سیستم اثبات دارایی درخت مرکل (Merkel Tree) را راهاندازی کند. اعضای جامعهی ارزهای دیجیتال، این حمله را بخشی از روند روبهرشد هکشدن صرافیهای متمرکز رمزارز شمردهاند.
حمله به صرافی XT جدیدترین مورد از سلسله حملاتی محسوب میشود که پلتفرمهای متمرکز را هدف قرار میدهند. در اوایل سال جاری، صرافی بزرگ دیگری به نام Mixin Network نیز مورد حملهی هکری قرار گرفت و ۲۰۰ میلیون دلار از داراییهایش بهسرقت رفت؛ اتفاقی که منجر به وحشت گستردهی کاربران شد. چنین حوادثی نگرانیهایی را درمورد امنیت صرافیهای متمرکز ایجاد میکند؛ جاییکه حجم زیادی از وجوه کاربران در آن نگهداری میشود.
حملات مکرر به صرافیهای متمرکز رمزارز، اهمیت پروتکلهای امنیتی قوی و مدیریت ریسک برای پلتفرمهای ارز دیجیتال را برجسته میکند. کارشناسان به کاربران توصیه میکنند از نگهداری حجم بالای رمزارز در صرافیهای متمرکز خودداری و بهجای آن از کیف پولهای سختافزاری استفاده کنند.
سقوط سهام و شاخص در سال ۹۹ تراژدی بزرگی برای بازار سرمایه بود که باید از آن درسهای زیادی گرفت. غلامرضا سلیمانیامیری، رئیس هیأت مدیره شرکت مدیریت سرمایه زیتون ضمن بیان این مطلب گفت: این موضوع باید جدی گرفته میشد اما تحلیلگران بازار سرمایه از سال ۹۹ به بعد مطالعات تحقیقی و علمی خوبی انجام ندادند و به نظر میرسد هنوز ظرفیت مطالعه عمیقتر وجود دارد.
صندوق توسعه ملی در تمام کشورها به عنوان ذخیره ملی و برای سرمایهگذاریهای منتج به توسعه استفاده میشود، اما از آنجاییکه ایران قبل از طی کردن مراحل صنعتی شدن به آن دست پیدا کرد و تبدیل به اقتصاد وابسته به نفت شد و دولتی رانتیر شکل گرفت.
نظر شما