به گزارش صدای بورس،هفته منتهی به سهشنبه ۱۳ آذرماه ۴۰۳ با ادامه رشد بازار دنبال شد. شاخص کل با رشد بیش از ۶۳ هزار واحدی از ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار و ۱۵۵ واحد به ۲ میلیون و ۴۸۹ هزار و ۳۶۴ واحد رسید و به مرز تاریخی خود در محدوده ۲.۵ میلیون واحدی نزدیک شد.
در این هفته شاخص کل هم وزن هم مشابه شاخص کل صعودی بود و رشد حدود ۴.۵ درصدی هفتگی را به ثبت رساند. ارزش معاملات خرد در این هفته تقریبا مشابه هفته قبل و در حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان در روز بود. ورود نقدینگی اشخاص حقیقی در این هفته نیز بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود. بیشترین رشد بازار مربوط به نمادهای "کسرام"، "بورس" و "ثامان" و به ترتیب ۲۰، ۱۸ و ۱۲ درصد بود؛ از سمت دیگر بیشترین افت مربوط به نمادهای "داوه"، "وآرین" و "ولراز" بود که به ترتیب ۱۰ درصد، ۹ درصد و ۸ درصد افت را به سهامداران خود تحمیل کردند. در این هفته بیش از ۸۰ درصد نمادها در بازدهی مثبت را به ثبت رساندند.
فروشندگان هفته
بانک دی اعلام کرد در نظر دارد سهم ۶۸ درصد خود را در شرکت تولید نیروی برق دماوند (سهامی عام) به فروش برساند. این شرکت همچنین بیمه دی را نیز به مزایده گذاشت. سرمایهگذاری توسعه سرمایه رفاه هم سهام "شپنا" و "فولاد" خود را آگهی کرد. "گلدیرا" نیز اعلام کرد که شرکت زیر مجموعه این شرکت حق بهره برداری از یک قطعه زمین ۸ هکتاری را اخذ کرده است. همچنین"کخاک" از اخذ مجوز فنی دیوار پانلی غیرسازه ای AAC مسلح خبر داد. "شپلی" اعلام کرد قصد تجدید ارزیابی از محل سرمایه گذاری های بلندمدت را دارد.
اتفاقات اقتصاد هفته
همه واردکنندگانی که از ارز نیمایی استفاده نمیکنند از سوم دی باید ارز خود را از سامانه ارز توافقی دریافت کنند. وزیر نیرو اعلام کرد که ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت پیمانکاران تا پایان سال پرداخت خواهد شد. "خساپا" افزایش درآمد ناشی از افزایش نرخ محصولات خود را حدود ۲.۴ هزارمیلیارد تومان تا انتهای سال اعلام کرد. "رنیک" در مناقصه طراحی، تامین و اجرای خط دوم راه آهن محور غنی آباد- عشق آباد برنده شد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تشکیل کمیته تخصصی بازار سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد. دعوای شرکت های تولیدکننده و مصرف کننده یوتیلیتی دوباره وارد مرحله جدیدی شد و این بار زاگرس از ابطال نرخ های اعلامی مبین برای سال ۴۰۰ خبر داد. یک مقام مسئول در شرکت مخابرات ایران هم از مساعدت رئیس جدید سازمان خصوصیسازی برای برداشته شدن مهمترین مانع افزایش سرمایه بزرگ این شرکت از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها خبر داد. "ونفت" هم قرارداد شرکت سوخترسانی و خدمات فرودگاهی اوج را تمدید کرد. با دستور رئیسجمهور، نرخ ارز کالاهای اساسی از جمله روغن و گوشت قرمز در سال آینده ترجیحی خواهند ماند و ترکیب آن با ارز تالار دوم منتفی است.
تقسیم سود هفته
"وصنعت" به ازای هر سهم ۱۲ تومان تقسیم کرد. "ثپردیس" هم به ازای هر سهم ۴۷۴ ریال تقسیم کرد. در مجمع "سشرق" هم ۱۲۵ تومان تقسیم شد. "کباده" بعد از تکذیبه های اخیر در نهایت افزایش نرخ را اعلام کرد.
"وتوسکا" به همراه شرکتهای همگروه ساختمان اداری خرید. هیات مدیره "فاما" و"غسالم" به ترتیب افزایش سرمایه ۵۸ درصد و ۳۴ درصد از سود انباشته را به مجمع پیشنهاد دادند. "سفارس" هم افزایش سرمایه ۲۵۶ درصد را از محل اندوخته و انباشته روانه کدال کرد. "خزامیا" افزایش سرمایه از انباشته را تایید کرد. "قنقش" افزایش سرمایه سنگین ۵۵۳۵ درصد از محل تجدید ارزیابی را راهی کدال کرد. مدیرعامل گروه مالی صباتامین اعلام کرد که مراحل عرضه اولیه پالایشگاه ستاره خلیج فارس رو به اتمام است.
بورس کالای هفته
در بورس کالا وکیوم باتوم پالایشگاه تبریز رقابت ۴۲ درصد را تجربه کرد. مس کاتد ۴ درصد رقابت شد. آهن اسفنجی ارفع، تیرآهن ذوب آهن اصفهان و میلگرد آلیاژی فولاد آلیاژی ایران هم رقابت ۷ درصد را تجربه کردند. تری اتانول آمین اسید شازند ۱۴۳ درصد رقابت شد. اسید نیتریک شیراز ۷۰ درصد رقابت داشت. در معاملات بورس کالای سیمان هم همچنان شاهد رقابت در اکثر عرضه ها هستیم. بیشترین رقابت در این هفته مربوط به سیمان ارومیه و سیمان قائنات بود.
بازار جهانی هفته
در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا حدود ۲۵۰۰ دلار در حال معامله است. قیمت هر تن قیمت مس در محدوده ۹۱۰۰ دلار است. هر بشکه نفت دریای برنت ۷۲.۵ دلار در بشکه است. هر تن روی، سرب و آلومینیوم هم به ترتیب ۳۱۰۰، ۲۰۶۰ و ۲۶۰۰ دلار در تن در حال معامله هستند. قیمت بیتکوین بعد از ناتوانی از عبور از مرز روانی ۱۰۰ هزار دلاری هم اکنون ۹۵ هزار دلار است.
-
ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه
-
شماره ۵۷۰ هفته نامه اطلاعات بورس
نظر شما