راه‌های رونق بخشیدن به معاملات آنلاین طلا

اصلی‌ترین دلایل جذابیت طلا اول حفظ ارزش در مقابله با تورم چه داخلی (دلار) و چه خارجی (انس طلای جهانی)، دوم نقد شوندگی بالا و تبدیل سریع آن به پول و سایر دارایی‌هاست،

اصلی‌ترین دلایل جذابیت طلا اول حفظ ارزش در مقابله با تورم چه داخلی (دلار) و چه خارجی (انس طلای جهانی)، دوم نقد شوندگی بالا و تبدیل سریع آن به پول و سایر دارایی‌هاست، همچنین بهترین گزینه برای پوشش ریسک و تنوع بخشی به سبد سرمایه‌گذاری است. رشد تقاضا برای خرید طلا، روند را به سمت معاملات آنلاین هدایت کرد که در عین وجود مزایا، مشکلات خاصی نیز در پی داشت؛ مواردی چون کنترل نقدینگی و هدایت سرمایه‌های خرد و کلان که به بخش‌های مختلف اقتصاد آسیب نرساند، حفظ سرمایه مردم، شفافیت پول و جلوگیری از پولشویی، جلوگیری از نوسانات ساختگی، جذب سفته‌بازان و نوسان‌گیران که همگی باعث آرامش بازار طلا شده و در نتیجه دولت نیاز به ارز پاشی و حراج سکه و طلا ندارد که بعدا باعث کمبود ارز شود و تورم را تشدید ایجاد کند. از سویی می‌توان به هزینه کارمزد پایین آن اشاره کرد؛ طلای دسته دوم ۷ درصد سود طلا فروش دارد ولی خرید صندوق طلا ۰.۰۰۱۲۵ درصد از مبلغ معامله را داشته که در صد میلیون حدود ۱۲۵هزار تومان است. راحت بودن خرید و فروش و نقدشوندگی بالا، خرید با حداقل سرمایه، استفاده از تحلیلگران حرفه‌ای طلا و نداشتن ریسک نگهداری(دزدی) از دیگر مزایای آن هستند.
به‌طور کلی معاملات آنلاین طلا را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد؛ سایت‌ها و نهادهایی که سامانه معاملات طلا را شروع کردند که باید اعتبارسنجی شوند و کفایت سرمایه آنها مورد بررسی قرار گیرد تا ریسکی سرمایه‌گذاران را تهدید نکند. ضمن آنکه نبض طلا باید دست نهادهای اصلی مثل بانک‌مرکزی، دولت و سازمان بورس باشد که در مواقع بحرانی مثل جنگ کاملا کنترل شود.
برای رونق بخشیدن به این معاملات آنلاین هم باید مواردی رعایت شود:

۱-توسعه ابزارهای مالی در بازارسرمایه و عمق بخشیدن به آن (گواهی سپرده و ابزار مشتقه) و تنظیم قوانین درست و نگرفتن تصمیمات شبانه و تغییر در سیاست کلی (مثل محدود کردن دامنه نوسان) که باعث اعتمادسازی برای سرمایه‌گذاران می‌شود.

۲- آموزش سوادمالی به دانش‌آموزان و مردم عادی، تبلیغ این ابزار و تشویق مردم به سرمایه گذاری غیرمستقیم با استفاده از صندوق‌های طلا.

۳- ایجاد نهاد نظارتی بسیار قوی بر روی معاملات و اعتمادسازی برای مردم که بعدها از سود کسب شده مالیاتی گرفته نشود تا باعث جلب اعتماد عمومی مردم شده و ترس اصلی مردم را از بین ببرد.

۴- تغییر در اساسنامه و سیاست صندوق‌های طلا که مدیران سرمایه‌گذاری بتوانند با استفاده از ابزارهای متنوع بازدهی بیشتری نسبت به طلا داشته باشند تا باعث جذب مخاطب و سرمایه بیشتر شود.

۵- به ازای هر معامله آنلاین همان موقع دارایی طلایی خریداری تا ریسک کنترل شود.

۶-جلوگیری از معاملات کاغذی و ‌کلا هر اهرمی در بازار فیزیکی؛ باید در تمامی معاملات فیزیکی برابر آن طلا وجود داشته باشد تا تنش در قیمت ایجاد نشود.

۷- ممنوعیت خرید طلای آبشده برای مردم عادی چون ریسک‌های زیادی دارد مثل عیار و یا وجود ناخالصی در آبشده که باید با طلا فروش خاطی مقابله کرد.

۸-پولشویی؛ باید تمامی معاملات آبشده فروش‌ها و سکه فروش‌ها و حساب‌های آنها هر روز کاملا بررسی شود و قوانین سختگیرانه‌ای برای افرادی که پولشویی می‌کنند وضع شود.

۹- جلوگیری از صرافی رمزارزها؛ خروج سرمایه باید سخت شود. در مواقع بحرانی (جنگ) حجم زیادی پول خارج و باعث کمبود ارز در بازار می‌شود درصورتی که اگر جلوی آن گرفته شود، سرمایه مردم به سمت دارایی امنی مثل طلا هدایت و سرمایه مردم حفظ می‌شود. ۱۰- تصویب قوانین جدید و سختگیرانه و برخورد قاطع و سریع با کانال‌های سیگنال‌دهی تلگرامی و اینستاگرام و اتاق معاملات‌های تلگرامی که هیچگونه جوازی ندارند تا به قیمت ارز و طلا تنش وارد نکنند و فضای مجازی را ملتهب نکنند.

سید محسن تهامی، تحلیلگر بازار طلا

کد خبر 510920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =