معاملات هفتگی بازار کامودیتی با رشد اندک قیمت طلا به پایان رسید. اما این پایان داستان طلا نیست.
به گزارش صدای بورس، طلا نخستین روز معاملاتی هفته گذشته (دوشنبه ۹ دسامبر، ۱۹ آذر) را با قیمت ۲۶۳۹ دلار در هر اونس آغاز کرد و در پایان هفته به ۲۶۴۷ دلار رسید. از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون قیمت طلا نزدیک به ۶۰۰ دلار رشد داشته است. این فلز ارزشمند روز ۳۰ اکتبر (۹ آبان) بالاترین رکورد تاریخی خود را با قیمت ۲۷۸۳ ثبت کرد.
تشدید تنشهای ژئوپلیتیک و کاهش نرخهای بهره که به افت ارزش دلار منجر شد، در کنار افزایش تقاضای بانکهای مرکزی جهان از عوامل اصلی رشد قیمت طلا به شمار میروند.
در معاملات روز جمعه ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) قیمت طلا با افتی به میزان ۱.۲۵ درصد مواجه شد و به سطح ۲۶۴۷ دلار در هر اونس رسید. ابهام درباره میزان کاهش نرخهای بهره فدرال رزرو این افت را رقم زد. همچنین افزایش دور از انتظار هزینههای تولید در ماه نوامبر، نگرانی درباره پایداری تورم را تشدید کرد. با این حال، رویکرد انبساطی و تسهیلگرانه بسیاری از بانکهای مرکزی همچنان از افزایش قیمت طلا حمایت میکند.
در حال حاضر، معاملهگران بازار احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخهای بهره فدرال رزرو در نشست ماه دسامبر را ۶۲ درصد میدانند. در همین حال هفته گذشته، بانک ملی سوئیس در اقدامی دور از انتظار نرخهای بهره خود را ۰.۵ درصد کاهش داد. بانک مرکزی چین هم نرخهای بهره خود را به همین میزان کاهش داد و میزان کاهش نرخهای بهره بانک مرکزی اروپا به ۰.۲۵ درصد رسید. از سویی، مقامهای بانک مرکزی ژاپن گفتند که بهتر است افزایش دوباره نرخهای بهره این بانک به آینده موکول شود.
به گفته تحلیلگران، کاهش نرخهای بهره بانکهای مرکزی و تزریق نقدینگی به اقتصاد برای عبور از خرده بحرانهای موجود از عوامل اصلی رشد قیمت طلا در آینده به شمار میرود. همچنین تنشهای ژئوپلیتیک و تجاری که انتظار میرود با آغاز بهکار ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا افزایش پیدا کنند، از دیگر دلایل افزایش قیمت فلز زرد هستند.
در مجموع گفته میشود، در سال ۲۰۲۵ قیمت طلا به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. بنابراین باید منتظر ثبت رکوردهای جدید باشیم.
معاون مالی بانک صادرات مهمترین سیاست بانک را حمایت از نقدشوندگی و تقویت سهم اعلام کرد و به آخرین جزییات از تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه وبصادر و برنامه های این بانک برای سهامداران خود پرداخت.
صنعت معدن در ایران همیشه از پربحثترین صنایع بوده و هماکنون نیز صاحبان این صنعت با مشکلات بسیاری مانند قانونگذاری بدون توجه به بخش خصوصی، مالکیت دستوری دولت و آسان نبودن صادرات دست و پنجه نرم میکنند.
نظر شما