نبابک برای ورود به فرابورس آماده می‌شود

شرکت نساجی بابکان آماده ورود به بازارنوآفرین در فرابورس ایران شد.

به گزارش صدای‌بورس، اولین نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت نساجی بابکان در بازار نوآفرین در فرابورس ایران برگزار شد.

حسین نیک چی مدیرعامل شرکت نساجی بابکان در ابتدای این نشست،با اشاره به اینکه این مجموعه تنوع محصولات زیادی در صنعت دارد، گفت: از زمان تغییر و تحولات واگذاری بابکان از بخش دولتی به بخش خصوصی، شرکت روز به‌ روز به سمت پیشرفت و نوسازی حرکت کرد. این مجموعه در گذشته جزو خانواده بازار سرمایه بود و پس از واگذاری به بخش خصوصی، مجددا در حال بازگشت به بازار سرمایه است.

وی افزود: نساجی بابکان سالانه ۱۰ میلیون متر مربع پارچه تولید می‌کند و در سال‌های گذشته قبل از کرونا، جزو اولین شرکت‌های صادرکننده بود. از امسال نیز مجددا صادرات آغاز شده و در چند حوزه پارچه‌های سبک و سنگین ‌بافت فعالیت می‌کند.

مدیرعامل نساجی بابکان در خصوص اضافه شدن خط تولید جدید به این مجموعه اظهار کرد: نساجی بابکان در سال ۱۳۹۹ یک خط کامل ریسندگی به‌روز وارد و نصب کرده است که از لحاظ کیفیت در شرایط بسیار بالایی قرار دارد.

نیک چی در ادامه هدف این شرکت از ورود به فرابورس را تشریح کرد و گفت: هدف ما از ورود به بازار سرمایه، توسعه این شرکت است. نساجی بابکان با توجه به در اختیار داشتن زمین‌ها و سوله‌های وسیع، ظرفیت توسعه‌ای بالایی دارد. تا کنون ۴۰ درصد طرح‌های توسعه‌ای، پیشرفت داشته و پیش‌بینی می‌شود دو طرح توسعه تا دو سال آینده راه‌اندازی شود.

جزئیات برنامه‌های توسعه‌ای نبابک

در ادامه پرستو ابوالقاسمی، معاون تامین مالی شرکت دانش فیروزه در نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت نساجی بابکان، در تشریح تاریخچه این شرکت گفت: این مجموعه در سال ۵۲ تاسیس شده و بهره‌برداری اصلی سال ۱۳۶۰ انجام و سپس در سال ۷۵ در بازار سرمایه پذیرش شد و طی سال ۸۷ با توجه به زیان انباشته، نماد شرکت از بورس اخراج و مقرر شد به بخش خصوصی واگذار شود.

وی ادامه داد: نساجی بابکان از سال ۸۸ با زیان انباشته به بخش خصوصی واگذار شد و شرکت به نحوی اداره شد که مجددا امروز در حال بازگشت به بازار سرمایه ست.

ابولقاسمی، فعالیت اصلی این شرکت را تولید نخ و پارچه عنوان کرد و افزود: از زمانی که شرکت به بخش خصوصی واگذار شده، مدیریت فعلی تلاش کرده است ایرادات، برطرف و بدهی‌ها پرداخت شود. در مقاطع زمانی مختلف، شرکت ماشین‌آلات جدید وارد کرده که به بهبود سودآوری کمک کرده است.

معاون تامین مالی شرکت دانش فیروزه سرمایه نبابک را ۹۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: طی دوره‌های مختلف شرکت توانسته منابع مالی جدید تزریق کرده و افزایش سرمایه‌ها از محل آورده نقدی بوده است. درآمد این مجموعه از ۸ میلیارد تومان به ۳۲۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته و در انتهای سال گذشته حدود ۳۰ میلیارد تومان سود خالص طی یک سال محقق شده است.

ابولقاسمی خاطرنشان کرد: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۲، درآمدها و سود شرکت همواره رشد داشته است. در خصوص تامین مواد اولیه، عمده خریدها داخلی انجام می‌شود و با توجه به تنوع تامین‌کننده‌ها در بازار و محصولات، هیچ مشکلی برای تامین مواد اولیه وجود ندارد.تولید واقعی نخ مجموعه نساجی بابکان در حال حاضر ۲۵۰۰ تن در سال است. تولید واقعی پارچه هم ۱۰ میلیون متر مربع در سال است.

معاون تامین مالی شرکت دانش فیروزه افزود: طی سه سال گذشته روند تاریخی شرکت نشان می‌دهد، حاشیه سود عملیاتی شرکت رشد ۱۰۰ درصدی داشته است. به علاوه، رشد بیش از سه برابری در سود خالص شرکت محقق شده و دارایی‌های شرکت نیز رشد قابل توجهی طی این سال‌ها داشته است.

ابولقاسمی به برنامه‌های توسعه ای شرکت اشاره کرد و گفت: طرح‌های توسعه‌ای شامل خط تولید رنگرزی در سال ۱۴۰۴، طرح توسعه بافندگی در سال ۱۴۰۵ و تولید پلی استر در سال ۱۴۰۶ است که این طرح‌ها طی سال‌های آینده در زمینه تنوع محصولات، تکمیل زنجیره تولید و رشد و سودآوری به شرکت کمک خواهند کرد.

۹۰۰ میلیون سهم، ارزش نساجی بابکان

در ادامه، شایان موسیوند به نمایندگی از تامین سرمایه کیمیا به عنوان ارزش‌گذار و متعهد خرید نساجی بابکان، اظهار داشت: از مزیت‌های صنعت نساجی شامل اشتغال‌زایی بالا، نیروی کار ارزان، عدم نیاز به تکنولوژی پیچیده، عدم وابستگی به کشورهای پیشرفته و نزدیکی به بازارهای مصرف است.

وی افزود: ظرفیت اسمی نساجی بابکان طی دو سال گذشته در بخش پارچه ۱۳ میلیون متر مربع و تولید واقعی ۹.۹ میلیون متر مربع محقق شده است. منبع اصلی نقدینگی شرکت طی دو سال گذشته، فروش محصولات و محل مصرف نیز عمدتا تامین مواد اولیه و هزینه‌های جاری بوده است.

نماینده تامین سرمایه کیمیا در ادامه به تشریح مفروضات اصلی ارزش‌گذاری نساجی بابکان پرداخت و گفت: تاریخ مبنای ارزش‌گذاری ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ است و مبنای ارزش‌گذاری نیز صورت‌های مالی حسابرسی شده سال گذشته است. علاوه بر نرخ تورم و نرخ بازده بدون ریسک، نرخ فروش و مقدار فروش نیز از دیگر پارامترهای مورد بررسی در ارزش‌گذاری هستند.

موسیوند ادامه داد: در ارزش‌گذاری این شرکت، ۴ روش ارزش‌گذاری رایج استفاده شده که شامل روش تنزیل جریان‌های نقد آزاد شرکت، تنزیل سودهای تقسیمی، ضریب ارزش به سود خالص گذشته‌نگر و خالص ارزش روز دارایی‌هاست.

در نهایت ارزش نهایی این شرکت برای ۹۰۰ میلیون سهم به ازای هر سهم ۸۴۰۱ ریال و در مجموع ۷ میلیون و ۵۶۰ هزار میلیون ریال، ارزش نهایی نساجی بابکان ارزیابی شده است.

کد خبر 511885

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =