به گزارش صدای بورس، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات وفناوری در پاسخ به سوال خبرنگار درباره برنامه دولت برای جبران تعطیلی دانشگاههای سراسر کشور اظهار کرد:با توجه به ممنوعیت آموزش مجازی و شرایط غیرقابل پیشبینی، دانشگاهها مجاز به برگزاری کلاسهای مجازی با هر ظرفیت ممکن هستند تا عقبماندگیهای آموزشی را جبران کنند.
وی تأکید کرد: تمامی دانشگاهها موظفند از این ظرفیت برای بهبود وضعیت آموزشی خود استفاده کنند.
حسین سیمایی صراف در جمع خبرنگاران افزود: انتخاب، یک فرآیندی است که شاخص و معیار دارد، ما در این زمینه تحقیق میکنیم و البته که رئیس دانشگاه باید مقبولیت کافی داشته باشد اما من به طور موردی و مشخص نمیتوانم در این رابطه اظهارنظر کنم.
وی در واکنش به جلوگیری از سخنرانی برخی افراد در دانشگاهها گفت: با تفاهم مشکلات را حل میکنیم، یک هیات سه نفر باید درخواستهای سخنرانی در دانشگاهها را بررسی کند و به آنها مجوز بدهد، بعضی سلیقه شخصیشان را اعمال میکنند در حالی که تاکید این است که که قانون را رعایت کنند.
سیمایی تاکید کرد: اگر قانون رعایت شود و سعه صدر به خرج دهیم، دانشگاه و احساسات جوانها را درک کنیم، تنوع سلیقه را بپذیریم، مشکلی نیست. تنوع سلیقه در چارچوبهای کلی نظام، طیف بسیار گستردهای را شامل میشود. نباید به گونهای تفسیر کنیم که فقط یک سلیقه را در بر بگیرد.
وزیر علوم افزود: نظام اینقدر ظرفیت دارد که همه سلایق را پوشش دهد، بنابراین از هیات سه نفره خواهش میکنیم قوانین و مقررات را رعایت کنند و ما نیز در اجرا انعطاف و سعهصدر بیشتر به خرج بدهیم.
سیمایی با بیان اینکه خروج نخبگان دلایل و عوامل مختلفی دارد، نقش عوامل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را در این موضوع، موثر خواند.
وی تصریح کرد: نباید مساله مهاجرت را به یک عامل فرو بکاهیم، این عوامل را بررسی کردیم؛ بعضی عوامل مانند مقوله معیشت را میتوانیم حل کنیم، امیدوارم بتوانیم با بهبود معیشت و با رفع بعضی موانع سیاسی و فرهنگی تعداد افراد بیشتری را در کشور نگه داریم و حتی آنها که رفتند را برگردانیم.
وی تاکید کرد: بنابراین الان همه دانشگاهها موظفند از ظرفیت آموزش مجازی برای جبران عقبماندگی آموزشی استفاده کنند.
وزیر علوم درباره پویش دو درجه کمتر نیز گفت: اصولا بهینه مصرف کردن، خوب است حتی اگر در منابع، کمبودی نداشته باشیم و از همه دانشگاهیان میخواهم که به این فرهنگ، بپیوندند، ما هم دمای مناسب را هم در دانشگاه و هم در ستاد وزارتخانه تنظیم کردیم و با اینکه در روزهای اخیر، وزارت علوم تعطیل بود اما من و معاونهایم با لباس گرم در محل کار حاضر شدیم.
وی حرکت به سمت صرفهجویی در مصرف سوخت فسیلی و ترویج انرژی خورشیدی را یک ضرورت خواند و گفت: در تلاش هستیم هم در ستاد و هم در دانشگاهها، مصرف را به سمت انرژی پاک ببریم.
سیمایی درباره وضعیت زیرساختهای فیزیکی و آزمایشگاهی دانشگاهها گفت: دانشگاهها به لحاظ آزمایشگاهی و تجهیزات کارگاهی، فرسوده و قدیمی هستند، وضعیت خوابگاههای دانشجویی رضایتبخش نیست، عمر بسیاری از آنها سه دهه و چهار دهه است و به خوبی هم نگهداری نشدهاند.
وی یادآور شد: وضعیت معیشتی استادان و کارمندان نیز مناسب نیست، دانشجویان ما به ویژه در دورههای تحصیلات تکمیلی باید تماموقت در دانشگاه باشند و به تحقیق و پژوهش بپردازند ولی ما به آنها هیچ پژوهانهای و کمکهزینه تحصیلی نمیپردازیم.
وزیر علوم اذعان داشت: همه اینها دردهایی است که به دانشگاه آسیب میزند، این دردها اگر درمان نشوند تاثیر منفی در رشد علمی و مرجعیت علمی کشور خواهند داشت و البته ما برنامههایی برای بهبود وضعیت موجود داریم.
وی به برنامه جدی دولت و وزارت علوم برای ساخت خوابگاههای متاهلی اشاره کرد و گفت: این کار، آثار مختلفی دارد، از یک طرف دانشجو با خیال آسوده به پژوهش و تحقیق بیشتر میپردازد و از یک طرف، مانعی برای مهاجرت است، در این زمینه با برخی نهادها تفاهمهایی داشتهایم، از جمله با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام که هفته قبل توافق کردیم، ظرف یک سال، هزار واحد خوابگاهی متاهلی ایجاد کنیم البته این میزان، کافی نیست و فاصله ما تا وضعیت مطلوب، زیاد هست بنابراین علاوه بر جلب همکاری نهادها، خودمان (وزارت علوم و دانشگاهها) هم در این زمینه سرمایهگذاری میکنیم و امیدواریم به حد مطلوبی برسیم.
منبع: خبرگزاری موج
نظر شما