سه‌راهکار مهم برای نمادهای استانی 

یکی از نقدهای وارده به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی آن است که مدیریت کامل پرتفوی در اختیار اینها نیست.

یکی از نقدهای وارده به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی آن است که مدیریت کامل پرتفوی در اختیار اینها نیست؛ وقتی نقش‌آفرینی لازم به این شرکت‌ها داده نشود، از نظر تقسیم سود یا سودآوری ارزنده نخواهند بود.
در شرایط کنونی عدم بازگشایی ۲۹ نماد شرکت سرمایه‌گذاری استانی اقدامی منطقی و معقول به نظر می‌رسد و شورای عالی بورس با در نظر گرفتن جوانب مختلف به توقف این نمادها مبادرت ورزیده است.
اگر بدون مشخص شدن شیوه مستقیم یا غیرمستقیم مدیریت پرتفوی به بازگشایی نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی اقدام شود؛ ابتدا خود سهامدار متضرر خواهد شد زیرا در شرایط هیجانی و نارضایتی و ناامیدی به فروش تمامی پرتفوی اقدام کرده و در نهایت این نمادها کمتر از ارزش ذاتی معامله خواهند شد و حتی منجر به متضرر شدن مالکان سهام عدالت می‌شود، پس بازگشایی نماد در شرایط کنونی کمی خطرناک به‌نظر می‌رسد.
بازگشایی باید زمانی انجام پذیرد که بحث مدیریت پرتفوی توسط شرکت‌های استانی به سرانجام برسد ولی آنچه که سهامداران باید بدانند آن است که سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بسیار ارزنده هستند و می‌توان به آینده این شرکت‌ها خوش‌بین بود. از سوی دیگر در نظر داشته باشند بسیاری از بازیگران در بورس در کمین نشسته‌اند و منتظر بازگشایی نمادهای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی هستند تا با تلقین ترس و ناامیدی به سهامدار، سهام آنها را با قیمتی بسیار پایین ازآن خود کنند. قرار نیست سهامدار پس از گذشت سه سال متضرر شود و باید سازمان بورس تدابیری را بیندیشد که این نمادها پس از برگزاری مجامع‌شان با بالاترین قیمت و سودآوری بازگشایی شوند تا از این طریق کام تلخ سهامدار شیرین شود.
دوم اینکه سازمان بورس باید تلاش کند شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را به صندوق‌های سرمایه‌گذاری تبدیل کند تا ضمن تنوع دارایی‌ها، مدیریت ریسک اتفاق بیفتد و از این طریق ریسک سرمایه‌گذاری برای سهامدار به حداقل برسد و از سوی دیگر سودآوری هم افزایش پیدا می‌کند. در خیلی از کشورهای دنیا سهامداری غیرمستقیم جذابیت دارد؛ چون اغلب سهامداران از نظر تکنیکالی و فاندامنتال اطلاعات کاملی ندارند و به همین خاطر با اطمینان به صندوق‌های سرمایه‌گذاری از سودهای خوبی بهره‌مند می‌شوند البته در ایران هم بسیاری از فعالان بازار سرمایه و مدیران بورس، مردم را به سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها توصیه می‌کنند و تعداد صندوق‌ها هم بسیار زیاد هستند و لذا ضرورت دارد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را در قالب صندوق‌ها مدیریت کرد.
سوم اینکه، شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی باید به سمت کار حرفه‌ای حرکت کنند و حوزه فعالیت آنها تنها محدود به یک یا دو حوزه نباشد؛ اگر این شرکت‌ها به توسعه تمام بخش‌های استانی توجه داشته باشند و اتفاقات خوبی را رقم بزنند قطعاً سهامدار را منتفع خواهد ساخت.

  • رضا وفایی یگانه - معاون اقتصادی اتاق تعاون

  • شماره ۵۷۳ هفته نامه اطلاعات بورس
کد خبر 512834

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =