فدراسیون جهانی شطرنج (فیده) پس از محرومیت مگنوس کارلسن از مسابقات قهرمانی سریع جهان بیانیهای صادر کرد.
به گزارش صدای بورس،حدود ساعت ۳ بامداد به وقت ایران، دور نهم رقابتهای شطرنج سریع قهرمانی جهان به اتمام رسید و ۴ دور پایانی آن امشب برگزار خواهد شد. اخراج مگنوس کارلسن از سالن مسابقات به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل فیده برای پوشش جهان شطرنج را حیرتزده کرد. مرد اول شطرنج جهان در اعتراض به این تصمیم اعلام کرد که در مسابقات بلیتز (برقآسا) هم شرکت نخواهد کرد.
اختلاف مگنوس کارلسن با فیده در مرحله جدیدی قرار گرفته و فدراسیون بینالمللی شطرنج بعد از این تصمیم با موجی از انتقاد و هجمهها روبرو شده است و کارلسن قصد ندارد به هیچ وجه از تصمیم و نظر خود درباره پوششی که دارد کنار بیاید و همچنان معتقد است شلوار جین پوشیدن او در مسابقات مشکلی به وجود نخواهد آورد.
بیانیه فدراسیون بینالمللی شطرنج (FIDE) به شرح زیر است:
فیده برای مسابقات جهانی سریع و برقآسای جهانی شطرنج، مقررات و دستورالعمل پوشش لباس مخصوص خود را دارد و برای تضمین حرفهای بودن و انصاف برای همه شرکتکنندگان طراحی شده است.
امروز،مگنوس کارلسن با پوشیدن شلوار جین، قوانین لباس پوشیدن را نقض کرد، که صراحتاً طبق مقررات این پوشش در این رویداد ممنوع است. داور اصلی کارلسن را از تخلف مطلع کرد، او را ۲۰۰ دلار جریمه کرد و از او درخواست کرد که لباسش را عوض کند. متأسفانه کارلسن نپذیرفت و در نتیجه به دور نهم نرسید. این تصمیم بیطرفانه گرفته شد و به طور یکسان برای همه بازیکنان اعمال میشود.
اوایل روز، یکی دیگر از شرکت کنندگان،Ian Nepomniachtchi نیز به دلیل نقض قوانین لباس با پوشیدن کفشهای ورزشی جریمه شد. با این حال Nepomniachtchi رعایت کرد، لباس تایید شده را تغییر داد و به بازی در مسابقات ادامه داد.
قوانین لباس توسط اعضای کمیسیون ورزشکاران فیده که متشکل از بازیکنان حرفهای و کارشناسان است تهیه میشود. این قوانین سالهاست که وجود دارد و برای همه شرکت کنندگان شناخته شده است و قبل از هر رویداد به آنها ابلاغ میشود. فیده همچنین اطمینان داده است که محل اقامت بازیکنان در فاصله کوتاهی از محل بازی قرار دارد و این امر باعث میشود که رعایت قوانین راحتتر شود.
فیده همچنان متعهد به ترویج شطرنج و ارزشهای آن، از جمله احترام به قوانینی است که همه شرکتکنندگان موافق رعایت آن هستند.
ناترازی انرژی یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی و زیستمحیطی در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، بهشمار میرود. این مشکل زمانی رخ میدهد که میزان تقاضای انرژی در مقایسه با عرضه آن از حد معین فراتر میرود، که میتواند به بحرانهای جدی در بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی منجر شود.
بازار سرمایه به عنوان یکی از شفافترین بازارهای مالی دنیا، پلی است که پسانداز واحدهای اقتصادی دارای مازاد مانند شرکتها یا دولتها را به واحدهای سرمایهگذاری که به آن نیازمندند، انتقال میدهد؛ بنابراین بازار سرمایه، واحدهای پسانداز و سرمایهگذاران را به یکدیگر وصل میکند و از سوی دیگر، سازوکارهای موجود در این بازار به وسیله رشد حجم پسانداز و سرمایهگذاری به رشد اقتصادی شتاب میدهد.
نظر شما