دبیر ستاد ملی جمعیت کشور گفت: متوسط سن جامعه ایران از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته که نشاندهنده سرعت بالای روند سالمندی است.
به گزارش صدای بورس، مرضیه وحید دستجردی روز چهارشنبه در دومین کنگره ملی چالشهای بالینی زایمان که در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای چشمگیر کشور در کاهش مرگ و میر مادران باردار، اظهار داشت: قبلاً نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۴۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود، اما در حال حاضر این رقم به ۱۹ تا ۲۱ نفر کاهش یافته است.
وحید دستجردی همچنین به بحران جمعیتی کشور اشاره کرد و افزود: جمعیت کشور ما در حال پیر شدن است و اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۳۰، ۳۳ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد. امروز ۱۰ درصد جامعه ما سالمند هستند، اما تا ۴۰ سال آینده این میزان به سه برابر خواهد رسید که چالشهای اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت.
دبیر ستاد ملی جمعیت کشور همچنین از مسئولان خواست تا به مشکلات متخصصین زنان و زایمان توجه بیشتری داشته باشند و برای رفع موانع و مشکلات آنها اقدام کنند.
وحید دستجردی همچنین تاکید کرد که کاهش نرخ رشد جمعیت یک مسأله چندعاملی است که نیازمند توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است و باید از افرادی که در این رشته سخت مشغول به فعالیت هستند، قدردانی شود. او از تمام مسئولین کشور خواست که برای حل بحران جمعیتی و حفظ سلامت مادران و نوزادان، همکاریهای مشترک و عملیاتی داشته باشند.
سودابه کاظمی، رئیس این کنگره، نیز در این مراسم به تشریح چالشهای این حوزه از جمله تعرفههای نامتناسب، فشارهای اعتباربخشی بیمارستانی و مهاجرت پزشکان پرداخت و بر لزوم تحول در آموزش این رشته تأکید کرد.
محمد رئیسزاده، رئیسکل سازمان نظام پزشکی نیز با تأکید بر دستاوردهای قابلتوجه ایران در حوزه سلامت مادران و زایمان، از فشارهای اقتصادی و مشکلات ناشی از کمبود حمایتهای دولتی از جامعه پزشکی انتقاد کرد و از مسئولین خواست تا به مشکلات این بخش توجه بیشتری داشته باشند.
کد خبر 513411
نظر شما