چشم انداز نقره در ایران و جهان

نقره فلزی نرم،سفید رنگ،براق وجذاب است که دربین تمامی عناصر کمترین مقدار مقاومت ویژه الکتریکی و در بین تمامی فلزات بیشترین میزان رسانایی گرما را دارد. نقره در طبیعت به صورت خالص و به عنوان محصول جانبی از استخراج مس ،سرب و روی به دست می آید...

چشم انداز نقره در جهان

نقره فلزی نرم،سفید رنگ،براق وجذاب است که دربین تمامی عناصر کمترین مقدار مقاومت ویژه الکتریکی و در بین تمامی فلزات بیشترین میزان رسانایی گرما را دارد. نقره در طبیعت به صورت خالص و به عنوان محصول جانبی از استخراج مس ،سرب و روی به دست می آید.

عیارهای۷۵۰،۸۵۰،۹۰۰،۹۲۵،۹۵۰،۹۹۹ ازجمله عیارهای مرسوم نقره هستندکه معروف ترین آن عیار۹۲۵که به آن نقره استرلینگ نیز می گویند و در ساخت جواهرات معمولا از آلیاژ۹۲.۵ درصد نقره و ۷.۵ درصد مس استفاده می کنند. نقره با عیار۹۹۹ نیز خالص ترین نقره است. که به دلیل نرم بودن زیاد قابلیت استفاده در زیور آلات را ندارد. بیش ترین مصرف نقره دربخش صنعتی وجود دارد که شامل صنعت الکترونیک برق، آلیاژها ی لحیم کاری ودیگر صنایع می باشد.درصنعت الکترونیک مهمترین قسمت که بخش زیادی از رشد تقاضای نقره طی سالیان گذشته را افزایش داده است فتوولتائیک(photovoltaics)یابه اختصارpv می باشد که با استفاده از سلول های خورشیدی انرژی خورشید تبدیل به الکتریسیته می شود.

نقره به دلیل رسانایی الکتریکی بالا درهر رایانه،تلفن همراه و خودرو وهرگونه سوئیچ های برقی مانند دکمه تلویزیون،ماکروویو و...قراردارد. تراشه هایRFID(دستگاه شناسایی فرکانس رادیویی)که جایگزین بارکد درسوپر مارکت ها وفروشگاه ها شده است از نقره استفاده می شود.کاربرد های دیگر درظروف تزئینی،آینه ها،فیلم های عکاسی، کاتالیزور های تولید کننده موادشیمیایی،مدال های نظامی-ورزشی،دندانپزشکی وباتری ها است.

*نقرهخالص بسیار نرم است وبرای ساخت زیور آلات مناسب نیست ازاینرو با افزودن مس مقاومت آن افزایش پیدامیکند وتبدیل به نقره استرلینگ می شود.نقره استرلینگ به دلیل استحکام
بالاو وزن سبک پرطرف دارترین آلیاژ دربین صنعت گران جهان میباشد. آلیاژ مسی که در نقره استرلینگ وجود دارد هیچ تاثیری در رنگ نقره ودرخشش آن نمی گذارد.

بازدهی کالاس های دارایی

نقره از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا انتهای اکتبر، با ۴۲/۴ درصد بیشترین بازدهی را بین انواع دارایی ها کسب کرده است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

عوامل موثر برقیمت اونس نقره

عرضه و تقاضای نقره

تورم

نرخ بهره

شاخص دلار آمریکا

تنش های سیاسی و ژئوپلیتیکی

قیمت طلا

نسبت طلا به نقره

تولید نقره بر اساس منطقه

تولیدنقره ازمعادن آمریکای شمالی درسال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲، ۵/۳درصد کاهش یافت.کشورهای این منطقه مکزیک،کانادا
وآمریکا به ترتیب ۳۴۰تن ،۴۸تن و۳۶تن کاهش را تجربه کردند اما از طرفی این کاهش با افزایش در منطقه آمریکای جنوبی و
مرکزی خنثی شد. این منطقه نسبت به سال۲۰۲۲، ۴/۲درصدافزایش تولید نقره داشته که کشور شیلی با ۳۱۴تن وبولیوی با ۱۱۹تن
عمده این رشد بودند. در آسیا نیز تولید نقره ۲درصد کاهش پیدا کرده که افزایش تولید هند(۶درصد) باکاهش چین(۲درصد) و
ترکیه تاحدودی خنثی شده است.(واحداعداد-تن)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

هزینه تولید نقره
هزینه تولید نقره از معادن با افزایش ۲۵ درصدی در سال ۲۰۲۳ به حدود ۱۷/۲ دلار در هر اونس رسیده است که بالاترین میزان هزینه از سال ۲۰۱۰ می باشد. از جمله دلایل افزایش هزینه تولید نقره، افزایش دستمزد کارگران معادن برای حفظ کارگران موجود با توجه به مشکلات تورمی و افزایش قیمت مواد اولیه مثل مواد منفجره به دلیل اخلال در زنجیره تا مین بوده است.

اما هزینه سیانید به دلیل افزایش موجودی در آمریکای شمالی کا هش یافت که به کاهش هزینه های تولید کمک کرد. از سیانید برای استخراج فلزات گرانبها از سنگ معادن با درصد کمتر فلز مورد نظر و همچنین فلزاتی که قابلیت خرد شدن با فرآیند فیزیکی ندارند استفاده می شود. بخشی از هزینه های تولید نقره توسط مکزیک و پرو به دلیل تضعیف شاخص دلار در مقابل ارز آن ها جبران شد.(واحد اعداد دلار در هر اونس)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

ذخایر نقره در جهان

در نمودار زیر بیشترین ذخیره کنندگان نقره درسال۲۰۲۳به تفکیک کشورها ارائه شده است.(واحداعداد-هزارتن)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

عرضه نقره

عرضه نقره در سال ۲۰۲۳ نسبت به ۲۰۲۲ به علت توقف معدن PENASQUITO در مکزیک وپردازش سنگ معدنی با عیار کمتر در برخی معادن آرژانتین باکاهش همراه بوده است. بخش مهم درعرضه نقره، تولید نقره از معادن و باز یافت نقره می باشد. تولید نقره در سال ۲۰۲۳ از معادن نقره ۲۸/۳ درصد از معادن سرب و روی ۳۰/۸ درصد از معادن طلا ۱۳/۷ درصد و از معادن مس ۲۶/۷ درصد بوده است. بزرگترین تولید کنندگان نقره مکزیک، چین و پرو می باشند که طی سالیان اخیر با کاهش تولید در پرو به دلیل تعطیلی درمعادن و ایجاد نا آرامی ها، چین جایگاه پرو در رتبه دوم را به دست آورده است. (واحد اعداد تن)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

عرضه نقره
در نمودار زیر عرضه نقره به تفکیک درسال۲۰۲۳ارائه شده است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

بزرگترین معادن تولیدکننده نقره

چشم انداز نقره در ایران و جهان

بزرگترین کشورهای تولید کننده نقره

مکزیک، چین و پرو به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان نقره حدود ۵۰درصد از تولید نقره جهان را تشکیل می دهند.تولید نقره در بسیاری از کشورها از جمله مکزیک، چین، آرژانتین، استرالیا و روسیه با کاهش مواجه بوده که اثر این کاهش با افزایش قابل توجه تولید نقره توسط شیلی وبولیوی(به دلیل عملیات استخراج نقره از سرب و روی)خنثی شده است.(واحد اعداد-تن)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

بازیافت نقره

در سال ۲۰۲۳ بازیافت نقره با یک درصد افزایش به ۵,۵۵۶ تن رسید که بالاترین سطح در دهسال گذشته می باشد. بازیافت نقره از قسمت های مختلفی از جمله صنعت، عکاسی، جواهرات، ظروف نقره ای وسکه صورت می گیرد که بخش عمده آن از بازیافت صنعتی میباشد که نسبت به سال ۲۰۲۲ ،۳درصد رشد داشته است. فلز نقره در صنعت پتروشیمی به عنوان کاتالیست درتولید اتیلن اکسید مصرف می شود و پس از مستعمل شدن به دلیل فلزات سنگین موجود ، دفع آنها از نظر زیست محیطی خطرناک بوده و با کمک روش های ا قتصادی و مناسب فلزات موجود از جمله نقره آن را استخراج می کنند. ضایعات جواهر نیز با رشد یک درصدی به دلیل افزایش ساخت جواهرات درهند همراه بوده است. بازیافت نقره در قسمت عکاسی نیز به دلیل استفاده کمتر در پزشکی حدود ۷ درصد نسبت به ۲۰۲۲ کاهش داشت. (اعداد میلیون انس)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره
تقاضا ی نقره در سال ۲۰۲۳ به ۳۷,۱۶۹ تنر سید که نسبت به سال قبل خود ۵ درصد کاهش داشته است. این کاهش عمدتا در بخش سرمایه گذاری فیزیکی جواهرات وظروف نقره بوده و قسمت عکاسی نیز به دلیل تغییر شبکه ساختاری و تبدیل شدن به عکاسی دیجیتال کاهش داشته است. اما در مجموع بخش صنعت (الکترونیک ، لحیم کاری وسایر صنایع) با ۱۱ درصد افزایش به ۲۰,۳۵۳ تن رسید. از جمله عوامل موثر بر افزایش تقاضا در صنعت
استفاده نقره درفتوولتائیک وانرژی های خورشیدی، ساخت شبکه برقی بیشتر استفاده از خودروهای برقی وهمینطور گسترش ظرفیت دربخش کاتالیست اتیلن اکسید (EQ) می باشد ساخت جواهرات نقره در هند به دلیل کاهش موجودی ها و افزایش تعرفه واردات شمش نقره با ۱۳ درصد کاهش به ۶,۳۱۸ تن رسیده بود در سرمایه گذاری فیزیکی نیز بعد گذشت ۵ سال افزایش با کاهش شدیدی در سال ۲۰۲۳ همراه بوده که به دلیل افزایش مالیات برارزش افزوده در کشور آلمان بوده است. همچنین در اکثر کشورهای غربی نیز با توجه به افزایش هزینه های زندگی کاهش در مصرف داشتند. (اعداد تن)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره

در نمودار زیر تقاضای نقره به تفکیک در سال۲۰۲۳ ارائه شده است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره در صنعت

سهم عمده تقاضای نقره در قسمت صنعت مربوط به تقاضای شرق آسیامیباشد.تقاضای نقره در شرق آسیا با ۲۵ درصد افزایش به ۱۲,۱۱۳تن رسید که عمده آن به دلیل افزایش۴۴درصدی چین بوده و به ۸,۱۲۴تن رسیده است.افزایش تولید فتوولتائیک و رشد قوی در صنعت خودرو سازی و تولید لوازم خانگی از جمله دلایل افزایش تقاضا در چین بوده است.تایوان و کره جنوبی نیز به دلیل افزایش تقاضا برای قطعات الکترونیکی ودستگاه های الکترونیکی شاهد رشد مصرف نقره بوده اند. در هند با رشد بازار املاک و مستغلات تقاضای نقره در بخش الکترونیک ولحیم کاری افزایش یافته است.در آمریکای شمالی نیز تقاضای صنعتی نقره تنها یک درصد رشد کرد زیرا افزایش استفاده ازسلول های خورشیدی و خودروهای الکتریکی با کاهش تقاضا برای تلفن های همراه و لوازم خانگی خنثی شد(.اعداد-میلیون انس)

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره در صنعت

درنمودارهای زیر میزان تقاضای نقره درقسمت الکترونیک وآلیاژلحیم کاری درسال۲۰۲۳به تفکیک ارائه شده است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره در عکاسی

تقاضای نقره در عکاسی ساخت نقره در کاربردهای عکاسی درسال ۲۰۲۳ با۲ درصد کاهش به حدود ۸۴۰ تن رسید که کاهش مداو م مصرف بخش پزشکی بخش عمده این کاهش بوده است. با انتقال دنیای صنعتی به دیجیتال این کاهش توسط بازارهای نوظهور مانند هند اتفاق افتاد. تقاضای چین بر ای فیلم های اشعه ایکس آنالوگ تقریبا ثابت مانده است و در میان مدت نوسازی ودیجیتالی شدن به موضوعات کلیدی در ارتقاء سیستم سلامت تبدیل شده و منجر به کاهش مصرف نقره میشود.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره در جواهرات
در نمودار زیر میز ان استفاده از نقره در تولید جواهرات ارا ئه شده است. هند، تایلند، ایتالیا و چین ۴ کشور برتر در زمینه استفاده از نقره در جواهرات هستند. تقاضای نقره در ساخت جواهرات در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۱۳ درصدی به ۶,۳۱۸ تن رسید. ثبت رکورد بسیار بالا در سال ۲۰۲۲ دلیل این کاه شبوده و در هند به دلیل قیمت های بالای محلی ور قابت در واردات بخش عمده کاهش در سال ۲۰۲۳ بوده است تقاضای چین دراین قسمت به دلیل احساسات ضعیف مصرف کننده ورقابت با جواهرات طلا کاهش یافت. در اروپا نیز ایتالیا به عنوان مهمترین کشور به دلیل صادرات کمتر ۳ درصد کاهش را تجربه کرد.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

مصرف نقره در جواهرات هند

استفاده نقره در جواهرات ساخت هند با ۲۵ درصد کاهش در سال ۲۰۲۳ به ۲,۶۰۴ تن رسید این در حالی است که در سال ۲۰۲۲ به رکورد ۳,۴۷۲ تن رسیده بودکه افزایش موجودی و تقاضای سرکوب شده از سال های ۲۰۲۰ و۲۰۲۱ به دلیل کووید منجر به افزایش تقاضای نقره در ساخت جواهرات هند شد کاهش ساخت جواهرات هند در سال ۲۰۲۳ به دلیل افزایش تعرفه واردات شمش (از ۱۰/۷۵ درصد به ۱۵ درصد) منجربه افزایش واردات جواهرات هند از تایلند به دلیل تعرفه کمتر شد. از دیگر عوامل کاهش تقاضا عدم تمایل فروشندگان به ا فزایش موجودی های جواهرات خود بوده است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره در ظروف

ساخت ظروف نقره درسال ۲۰۲۳ با ۲۵ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۲ به ۱,۷۱۷ تنر سید که عمده کاهش مربوط به کشور هند و نپال بوده و در سایر نقاط تنها ۲ درصد کاهش تقاضا در این قسمت دیده شده است. از جمله دلایل کاهش در هند و نپال افزایش قیمت محلی نقره بوده است.

تقاضای چین نیز با ۱۰ درصد کاهش به ۶۵ تن رسیده که ناشی از احساسات ضعیف مصرف کننده و بازار ضعیف جشنها بوده است اما فروش آنلاین ظروف غذاخوری به دلیل فعالیت های بازاریابی متمرکز بر ویژگی های ضد باکتری نقره عملکرد بهتری داشته است. در خاورمیانه ساخت ظروف نقره با ۲ درصد افزایش به ۹۶ تن رسیدکه به دلیل افزایش ۸ درصدی صادرات ترکیه به آمریکا و اسرائیل اتفاق افتاده است. تقاضای اروپا در این قسمت نیز با کاهش ۲ درصدی به پایین ترین سطح ۳ ساله خود رسید اما ایتالیا با افزایش برندهای رده بالاواقلام مذهبی شاهد رشد ۳ درصدی بود.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تقاضای نقره در سرمایه گذاری فیزیکی(شمش و سکه نقره)


سرمایه گذاری فیزیکی در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۲۸ درصدی نسبت به سال گذشته به پایین ترین سطح سه ساله خود رسید اکثر بازارهای کلیدی در سال گذشته حجم ضعیف تری را ثبت کردند در اروپا سرمایه گذاری فیزیکی با کاهش ۵۹ درصدی به پایینترین سطح خود از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ رسیده و آلمان با سهم بیش از ۷۰ درصدی با ۷۳ درصد کاهش به دلیل افزایش مالیات بر ارزش افزوده مواجه شد. عوامل دیگری از جمله چرخه افزایش نرخ بهره منطقه یورو از جذابیت سرمایه گذاری در دارایی های امن مثل طلا و نقره کم کرد آمریکا با وجود کاهش در مصرف همچنان در سطوح بالای سرمایه گذاری فیزیکی قرار دارد و محلی برای سرمایه گذاری برای برخی ضرابخانه ها و پالایشگاه ها میباشد. سرمایه گذاری در هند نیز با کاهش ۳۸ درصدی به ۱,۵۳۴ تن رسید که کاهش ارزش روپیه هند منجر به افزایش ۷ درصدی قیمتهای داخلی شد و رشد صندوقهای قابل معامله (ETF) نیز محرک کاهش سرمایه گذاری فیزیکی در هند گردید

چشم انداز نقره در ایران و جهان

ترکیب دارایی سرمایه گذاری فیزیکی (شمش و سکه نقره)

درنمودارهای زیر میزان استفاده درسکه وشمش نقره به تقکیک برای کشورهای آمریکا وهند ارائه شده است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

صندوق های قابل معامله در بورس (ETF)

صندوق های قابل معامله نقره در سال ۲۰۲۳ برای دومین سال متوالی شاهد خالص خروج پول بودند و دارایی تحت مدیریت این صندوق ها تا پایان ۲۰۲۳ به ۹۶۴ میلیون انس معادل ۲۹,۹۸۰ تن رسید در اوایل ۲۰۲۳ به دلیل انتظارات فزاینده نسبت به کاهش سریع نرخ بهره و بحران بانکی منطقه ای آمریکا جذابیت سرمایه گذاری در نقره افزایش یافت. اما در نیمه دوم ۲۰۲۳ به دلیل بدبینی نسبت به اقتصاد چین و تغییر در انتظارات سرمایه گذاران نسبت به نرخ بهره خروج پول از این صندوقها شدت گرفت و تا اواسط مارس ۲۰۲۴ نیز این کاهش ادامه پیدا کرد اما در ادامه به دلیل آغاز چرخه کاهش نرخ بهره صندوق های بریتانیا شاهد ورود قابل توجه بوده اند. صندوق های قابل معامله دو نوع هستند در نوع اول مستقیم در شمش نقره و نقره فیزیکی سرمایه گذاری کرده و در نوع دوم این صندوقها در شرکت هایی که عملیات استخراج نقره انجام میدهند سرمایه گذاری میکنند.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

مقایسه مازاد عرضه و تقاضا با قیمت نقره

در چند سال گذشته تقاضا از عرضه نقره بیشتر شده و مازاد تقاضا برای این فلز ایجاد شده است پیش بینی میشود روند تقاضای نقره در فتوولتائیک (پنل های خورشیدی) خودروهای برقی و جواهرات افزایش یابد و با کاهش تولید نقره در معادن پرو این مازاد تقاضا برای نقره بیشتر شده و موجب افزایش قیمت نقره گردد. البته قیمت نقره به عوامل دیگری نیز بستگی دارد.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

شاخص دلار آمریکا

در دو دهه گذشته به ویژه از زمان بحران مالی جهانی همبستگی منفی بیشتری بین نرخ ارز دلار و نقره ایجاد شده است به طور کلی با افزایش شاخص دلار آمریکا قیمت نقره تمایل به کاهش دارد زیرا نقره معمولا به دلار آمریکا قیمت گذاری شده و با تقویت دلار نسبت به سایر ارزها موجب کاهش تقاضا برای نقره از سوی سرمایه گذاران خارجی و همچنین کاهش قیمت نقره را در پی .دارد نوسانات ارزهای خاص دیگری نیز میتواند بر قیمت نقره اثرگذار باشد. از سال ۲۰۲۰ حجم معاملات در بورس آتی شانگهای از حجم معاملات در بورس آتی COMEX فراتر رفته و نوسانات CNY/USD یکی از عوامل افزایش قابل توجه معاملات در بازار آتی نقره چین میباشد نرخ ارز روپیه هند نیز میتواند بر قیمت دلار نقره تاثیر بگذارد چون تقاضای هند برای جواهرات و ظروف نقره مهم است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

تورم


رابطه بین تورم و قیمت نقره عموما مثبت است زیرا نقره مانند طلا اغلب به عنوان یک پوشش محافظ ارزش در برابر تورم دیده میشود. هنگامی که تورم افزایش پیدا میکند قدرت خرید ارز کاهش یافته و سرمایه گذاران برای حفظ ثروت خود به فلزات گرانبها مانند نقره روی می آورند زیرا ارزش این فلزات در دوره های تورمی تمایل به افزایش دارد با این حال نقره به دلیل کاربرد دوگانه در ذخیره ارزش و کاربرد صنعتی ممکن است با کاهش تقاضای صنعتی قیمت آن به اندازه انتظار در دوره های تورمی رشد نکند عوامل دیگری مانند نرخ بهره نوسانات ارز و احساسات سرمایه گذاران نیز میتواند بر قیمت نقره تاثیرگذار باشد.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

نرخ بهره
به طور کلی رابطه بین نرخ بهره و قیمت نقره معکوس .است با افزایش نرخ بهره سایر گزینه های سرمایه گذاری مانند اوراق قرضه جذاب تر شده و هزینه فرصت نگهداری نقره را افزایش میدهد در نتیجه منجر به کاهش تقاضا و کاهش قیمت نقره می شود. رشد اقتصادی قوی منجر به افزایش نرخ بهره توسط بانک های مرکزی برای کنترل تورم می شود و این رشد اقتصادی تقاضای صنعتی نقره را افزایش می دهد. پس گاهی علی رغم افزایش نرخ بهره قیمت نقره نیز ممکن است افزایش یابد نرخ بهره واقعی پایین نیز با تحریک فعالیت های اقتصادی، سرمایه گذاری در داراییهایی مانند نقره را افزایش داده و منجر به افزایش قیمت می شود در نتیجه قیمت نقره از سایر عوامل دیگر مانند عرضه و تقاضا رویدادهای ژئوپلیتیکی و احساسات مصرف کنندگان نیز تاثیر می پذیرد.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

قیمت طلا
قیمت طلا و نقره غالبا همسو حرکت میکنند اما رابطه آنها همیشه کاملا همبسته .نیست طلا و نقره به عنوان دارایی های امن تلقی میشوند و با توجه به نوسانات بازار یا بی ثباتی اقتصادی برای محافظت از ثروت توجه سرمایه گذاران را جلب میکند نقره به دلیل کاربردهای صنعتی میتواند نوسانات بیشتری نسبت به طلا داشته باشد نسبت طلا به نقره ،بالاتر نشان دهنده ارزش گذاری کمتر برای نقره و فرصت سرمایه گذاری در این فلز است و ممکن است در آینده عملکرد بهتری نسبت به طلا داشته باشد و نسبت طلا به نقره کمتر ممکن است دلیل بر سرمایه گذاری در طلا باشد.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

انواع سرمایه گذاری نقره در جهان
نقره فیزیکی ،سکه شمش نقره ساچمهای نقره استرلینگ و نقره آبشده
گواهی سپرده های شمش نقره
قراردادهای آتی و فوروارد نقره (FUTURES-FORWARD CONTRACTS)
قراردادهای آپشن OPTION CONTRACTS
صندوقهای قابل معامله در بورسهای مختلف

چشم انداز نقره در جهان
JP Morgan پیش بینی میکند قیمت نقره در انتهای سال ۲۰۲۵ به ۳۸ دلار در هر انس افزایش یابد
هانسن رئیس استراتژی کالا در Saxo Bank میگوید به دلیل کاربرد دوگانه نقره در سرمایه گذاری و صنعت میتواند نسبت به طلا عملکرد بهتری داشته باشد او پیش بینی میکند با کاهش نسبت طلا به نقره و رسیدن به عدد ۷۵ نقره به ۴۰ دلار در هر اونس
می رسد.
فریج تحلیلگر فلزات گرانبها در Commerzbank اشاره دارد در سال ۲۰۲۵ کسری عرضه نقره وجود داشته باشد و از چشم انداز بلندمدت قیمت این فلز گرانبها حمایت می.کند همچنین پیش بینی میکند تا انتهای سال ۲۰۲۵ قیمت نقره به ۳۳ دلار در هر انس افزایش یابد.

نظر سنجی نقره در سال ۲۰۲۵


۱۷۶ نفر از سرمایه گذاران در نظرسنجی پیش بینی قیمت انس نقره در سال ۲۰۲۵ شرکت کردند. ۸۴ نفر معادل ۴۸ درصد سرمایه گذاران انتظار دارند قیمت نقره بالای ۴۰ دلار باشد ۳۵ نفر معادل ۲۰ درصد انتظار قیمت ۳۵ تا ۴۰ دلار دارند در حالی که ۱۷ نفر معادل ۱۰ درصد ۳۰ تا ۳۵ دلار پیش بینی میکنند و ۴۰ نفر معادل ۲۳ درصد نیز پیش بینی قیمت ۲۲ تا ۳۰ دلار برای انس نقره دارند.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

چشم اندازنقره در ایران

معادن نقره در ایران


در ایران معادن زیادی مانند معادن نخلک در میانه کویر لوت در انارک اصفهان که جزو معادن قدیمی میباشد در نقاط مختلف دارای سنگ نقره است در ایران شهرهای مختلفی از جمله تبریز به ساخت نقره جات معروف هستند و خلوص این فلز در ایران مانند اکثر کشورها عیار ۹۲۵ میباشد. ایران از نظر جغرافیایی بر روی کمربند معدنی جهان قراردارد و از ذخائر عظیم فلزات و کانیهای با ارزش برخوردار است. سهم ایران در تولید جواهر آلات حداکثر به یک درصد بازار جهان میرسد معدن مس سنگون در آذربایجان شرقی، معدن طلای موته در استان اصفهان معدن رشم در جنوب دامغان معدن لاطلا در شهر بابک و معدن زرمهر در استان خراسان رضوی از معادن مهم استحصال نقره در ایران هستند در ایران فلز نقره در کنار فلزات دیگر نظیر ،سرب طلا روی و مس یافت میشود و به ازای هر تن سرب سه کیلوگرم نقره استخراج میشود و در منطقه دره نقره شهرستان گلپایگان به دلیل وجود کانسارهای سربی از هر تن تا هشت کیلوگرم نقره استخراج میشود.

انواع سرمایه گذاری نقره در ایران


نقره فیزیکی (شامل) ،سکه شمش نقره ساچمهای نقره استرلینگ و نقره آبشده
گواهی سپرده های شمش نقره
قراردادهای آتی نقره
بازارهای نقدی مانند بانک کارگشایی صرافیها و بازار نقدی سبزه میدان
معاملات خارج از بورس مانند فردایی و شنبه ای

محاسبه حباب معاملاتی نقره

چشم انداز نقره در ایران و جهان

حباب معاملاتی هر گرم نقره در واقع درصد اختلاف بین قیمت بازاری و قیمت ذاتی هر گرم نقره می باشد.

حباب معاملات نقره

قیمت نقره مانند سایر داراییها در برخی مواقع به دلیل افزایش تقاضا بیشتر از ارزش ذاتی معامله می.شود طی ۴ سال گذشته میانگین حباب نقره حدود ۳ درصد بوده که در یک سال گذشته نیز حباب آن در همین حدود بوده است. همچنین در دو ماه اخیر به دلیل افزایش تقاضا برای این فلز حباب آن به حدود ۱۷ درصد رسیده است.

چشم انداز نقره در ایران و جهان

پیش بینی قیمت هر گرم نقره در پایان ۲۰۲۵

حباب نقره: ۱۷ درصد

چشم انداز نقره در ایران و جهان

منبع: تامین سرمایه لوتوس

کد خبر 513688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =