کارشناس بازارسرمایه ضمن پیشبینی بورس به بررسی تحولات امروز بازارسرمایه و چشم انداز صعودی آن پرداخت.
آرش مجاهد در گفتوگو با صدایبورس ضمن تحلیل وضعیت معاملاتی امروز بازارسرمایه به مقدار حجم ورودی و خروجی پول به بازار اشاره کردو گفت: بازار امروز هر چه به پایان نزدیکتر میشد، سهم های بزرگتر و به اصطلاح شاخص ساز مانند خودروییها، بانکیها، فلزات و پالایشیها بیشتر به سمت محدودههای منفی و حتی صف فروش رفتند؛ در حالی که این سهام در ابتدای بازار در محدوده مثبت معامله میشدند.
وی ادامه داد: ارزش معاملات خرد، امروز نزدیک به ۱۶ همت به ثبت رسید، ورود و خروج پول با اهمیتی در بخش سهام نداشتیم اما در زمان معاملاتی بازار سهام شاهد خروج پول حدوداً یک همتی از سمت صندوق های ثابت بودیم.
این کارشناس بازارسرمایه افزود: ارزش سفارش خرید بالای ۳ همت و ارزش فروش هم کمتر از یک همت بود. صندوقهای سهامی نیز امروز ورود و خروج پول زیادی نداشتند اما در صندوقهای اهرمی حدوداً ۱۵۰ میلیارد تومان ورود پول را شاهد بوده ایم.
اوی با توجه به اعداد و ارقام ورودی و خروجی صندوقها و بازارسهام گفت: درست است که حجم عرضه ها امروز نسبتاً زیاد بود و این عرضه توسط سهام بزرگتر انجام گرفت و حتی تا سقف فروش هم رفتند اما سهام کوچکتر همچنان پر تقاضا معامله میشدند. در واقع این خرید و فروشها بیشتر حکم اصلاح پرتفوی و چینش مجدد برای سهامداران را داشت.
مجاهد اضافه کرد: در دو ماه گذشته بازار رشد آنچنانی را تجربه نکرده است و تا اینجای کار صرفا بخشی از عقب ماندگی بازار سهام، نسبت به بازارهای موازی جبران شده و همچنان جا برای رشد بازار در ماههای پیش رو وجود دارد. تا زمانی که ارزش معاملات خرد همچنان بالای ۱۰ همت است جای نگرانی زیادی وجود ندارد و تغییر روندهای مثبت به منفی روزانه مثل امروز بیشتر جنبه تفاوت دیدگاه در نوع سرمایهگذاری را دارد.
وی از دلایل احتمالی برای ادامه روند صعودی پرداخت و گفت: دولت در بازار اوراق و در مورد نرخ بهره دارد تمام تلاش خود را انجام میدهد تا بسیار حساب شده اقدام کند. درست است که طی هفتههای اخیر میانگین نرخ اخزا از ۳۱ درصد به ۳۳ درصد رسیده اما اقداماتی که دولت در حال انجام آن است حتی اگر نرخ موفقیت پایینی داشته باشد باز هم در راستای کاهش نرخ است. یکی از اقدامهای حساب شده دو عرضه آخر مرابحه عام دولت بود که به نحوی این دو عرضه ۲۵ همتی انجام گرفت که نرخ اخزا تغییر نکند.
کارشناس بازار سرمایه افزود: بیشترین دلیل افزایش نرخ اخزا از ۳۱ به ۳۳ درصد، ابطال های پر تکرار معاملات اخزای بالای ۳۱ درصد از طرف ناظر است که باعث فشار فروشی شده بود که اجازه معامله بالای نرخ ۳۱ درصد داده نمیشد اما بعد از صدور این اجازه شاهد پرش درصدی در YTM اخزا بودیم. بنابراین در مورد نرخ بهره دولت نهایت دقت را دارد تا با سیاستهای خود اجازه رشد مجدد در نرخ بهره را ندهد.
وی نقطه فعلی بازارسرمایه را نقطهای پر اهمیت بر شمرد و اظهار کرد: شاخص کل بورس در حال حاضر در نقطه حساسی قرار دارد و سهامداران ممکن است با کوچکترین خبر منفی تأثیرگذاری، شروع به ایجاد فشار فروش کنند و یک سقف تاریخی مجددا ثبت شود. اما درست در این شرایط، نامه مبنی بر واگذاری سهام تو دلی ایران خودرو و سایپا از طرف دولت منتشر میشود این نامه نشان دهنده اراده و توجه دولت در مورد ادامه روند رو به رشد بورس است.
مجاهد در پایان تعلل در بازگشایی سهام پتروشیمی ها را در راستای حمایت دولت از بازار سرمایه دانست و گفت: تعلل در بازگشایی سهام پتروشیمی ها میتواند در راستای سیاست دولت باشد به بیان دیگر زمانی بازگشایی انجام شود که بازار سهام به شرکتهای پتروشیمی احتیاج دارد که این بازگشایی میتواند، یک سقف جدید را حتی بالای عدد ۳ میلیون واحد به ثبت رساند. بنابراین با در نظر گرفتن تمام موارد گفته شده به نظر میرسد که همچنان در یک روند صعودی هستیم و حجم خوردن های امروز میتواند به ادامه این روند کمک کند.
صندوقهای سرمایهگذاری نهادی مالی هستند که وجوه سرمایهگذاران را جمعآوری کرده و آنها را در انواع داراییهای مالی مانند سهام، اوراق بهادار و سایر ابزارهای مالی سرمایهگذاری میکنند. این صندوقها بهطور عمومی یا خصوصی فعالیت و در طیف وسیعی از استراتژیهای سرمایهگذاری عمل میکنند.
از سال ۱۳۹۶ که اولین صندوقهای طلا پا به عرصه حیات گذاشتند تا به امروز اتفاقات مثبتی برای این بازار افتاده است چراکه فارغ از مارکت بزرگ این صندوقها، در حال حاضر خرید و فروش طلا را ساده کردهاند به دور از خطراتی که خرید فیزیکی میتواند داشته باشد.
نظر شما