جلسه ویژه سبدگردان‌ها با رییس سازمان بورس

نشست رییس سازمان بورس با سبدگردان ها ، با محوریت بررسی آسیب هاو مشکلات این صنعت برگزار شد.

به گزارش صدای بورس، در جلسه صیدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با سبد گردان‌ها در خصوص بخشی از مشکلاتی که سبدگردان در این صنعت با آن رو به رو بودند از سوی فعالان در این حوزه مطرح شد

این جلسه که بیشتر بر مشکلات صنعت سبد گردان ها تمرکز داشت. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بر رفع تک تک مشکلات این صنعت تاکید کرد

صیدی پیشنهاد تشکیل کمیته ای برای بررسی و رفع مشکلات سبدگردان ها ارائه داد و افزود: امیدواریم با تشکیل کمیته ای با حضور مدیران سازمان بورس ، سبدگردان ها و کانون نهادها بتوان با بررسی های کارشناسی بخشی از دغدغه و مشکلات این صنعت را حل کرد .

همچنین در ادامه این نشست نمایندگان شرکت‌های سبدگردان در دو بخش عمده، به طرح مسائل خود پرداختند.
این شرکت‌ها در بخش اول به مسائل مربوط به اتمسفر کسب و کار سبدگردانی و در بخش دوم به موضوعاتی در ارتباط با محدودیت‌ها و دستورالعمل‌های سازمان اشاره کردند.
در حوزه فضای کسب و کار با توجه به تعدد مجوزهای صادر شده توسط سازمان بورس، شرکتهای سبدگردان به نبود مزیت خاص برای ارائه خدمات سبدگردانی اشاره کردند. به گفته آن‌ها،در حال حاضر ابزارهای ساده تر و جذاب تری برای سرمایه گذاران در مقایسه با دریافت خدمات از شرکت های سبدگردان به ویژه در بخش سبدگردانی وجود دارد. درخواست فعالان صنعت ایجاد مزیت رقابتی و تشویقی برای کدهای پی آر ایکس بود. در این زمینه راهکارهایی همچون ضرورت افزایش ضریب اعتباری برای کدهای PRX تا ۲۰۰ درصد، کاهش هزینه های مالیاتی و معاملاتی، تسهیل در ایجاد ابزارهای مدیریت دارایی و صدور مجوز صندوق های سرمایه‌گذاری، ایجاد امکان اخذ اعتبار مستقیم از بانکها برای سبدهای اختصاصی توسط سبدگردان ها و همچنین ارائه مجوز ایستگاه معاملاتی با هزینه کمتر و اعتبار بیشتر برای افزایش کارایی و حفظ محرمانگی اطلاعات سرمایه گذار مورد تاکید قرار گرفت.
در بخش دوم نیز نمایندگان سبدگردان‌ها به مشکلات قانونی در فرایند سبدگردانی و ابزارهای تحت مدیریت سبدگردان‌ها اشاره کردند. مشکلات مربوط به اخذ مجوز صندوق‌های سرمایه گذاری و تمدید مجوز صندوق ها یکی از موضوعاتی بود که در این زمینه به آن اشاره شد. این مشکلات شامل لزوم مدیریت یک حداقل دارایی در شش ماه گذشته، ایجاد انحصار مبتنی بر سرمایه ثبتی برای برخی صندوق ها مثل اهرمی و کالایی بود که منجر به خروج سبدگردان های نوپا از این بازارها شده و از طرفی رقابت سختی بین این صندوق‌ها و کدهای پی آر ایکس ایجاد کرده است. سبدگردان ها درخواست کردند به جای ایجاد انحصار در ورود براساس سرمایه، برای هر سبدگردان متناسب با سرمایه ثبتی، سقف دارایی تحت مدیریت در تمامی ابزارها گنجانده شود. درخواست سبدگردان ها تعدیل کفایت سرمایه ها، حداقل دارایی تحت مدیریت بر اساس جریان ورود پول به بازار یا ارزش کل بازار سهام به جای تورم بود.
به گفته آن‌ها، سازمان برای حداقل سرمایه برای شرکت های سبدگردان بویژه برای تاسیس صندوق های اهرمی و کالایی ارقام بسیار بالایی را تعیین و رقابت در صنعت را دچار مشکل کرده است. از طرف دیگر اعطای مجوزهای فعالیت کوتاه مدت و لزوم تمدید در دوره های کوتاه مدت، تمرکز لازم را از این شرکتها گرفته است. مشکل مربوط به هزینه های سرسام آور نرم افزارهای مدیریت سبد و صندوق و انحصار موجود در این حوزه در کنار هزینه های بالای شرکت های مشاوره و حسابرسی که نقش های امین سبدگردان، متولی و حسابرس را در این شرکت ها و صندوق ها دارند، از دیگر مسائل مورد اشاره در این نشست بود.

شرکت‌های سبدگردان همچنین به مشکلات مربوط به پایین بودن کارمزدهای سبدگردانی و صندوق ها، دیجیتالی نبودن قراردادهای سبدگردانی و اسناد وابسته، زمانبر بودن رفع توقیف سهام و اخذ مجوزهایی مثل صندوق های سرمایه گذاری، سکوهای تامین مالی جمعی یا تمدید مجوزها و همچنین مسائلی از قبیل لزوم ارسال اطلاعات مشتریان به کارگزاری‌ها اشاره کردند. شرکت‌های سبدگردان، درخواست‌هایی مبنی بر اصلاح نصاب نیروی انسانی برای مدیریت دارایی‌ها و ایجاد زیر ساخت سبدهای اشتراکی برای جذب منابع خرد و زیرساخت های قانونی، سخت افزاری و نرم افزاری لازم برای توسعه ابزارهای مبتنی بر ارز دیجیتال مثل صندوق های رمز ارز را نیز مطرح کردند.
در مجموع،درخواست اصلی سبدگردانها در این نشست، ایجاد مشوق های لازم برای تشویق سرمایه گذاری غیر مستقیم توسط سبدگردان ها، تسهیل مقررات و دستور العمل ها برای مدیریت کم دغدغه تر و جذب آسانتر منابع و نیز تسهیل در صدور مجوزها به صورت منصفانه بود.
دو ابزار توسعه بازار از زبان صیدی
در ادامه ، صیدی، ریاست سازمان بورس، کلیت صنعت سبدگردانی را مورد حمایت نهاد ناظر عنوان کرد و مقرر شد نمایندگان سبدگردان ها در جلسات منظم هر دو هفته یکبار با ریاست یا اعضای هیئت مدیره سازمان، برای اجرایی کردن درخواست های توافق شده، حضور داشته باشند و اقدامات لازم را انجام دهند.
صیدی، در این نشست، توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از طریق سبدگردان‌ها و افزایش عرضه های اولیه را از ابزارهای اصلی توسعه بازار عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به ارزش بازار به اندازه GDP چهارصد میلیارد دلاری، این دو ابزار کمک کننده خواهند بود. وی ابراز امیدواری کرد تا پایان مدیریت او بر سازمان بورس، شاهد توسعه بازار و نهادهای مالی به‌ویژه سبدگردان ها خواهیم بود.

در ادامه این جلسه برخی از مدیران این صنعت تشکیل کانون سبدگردان را مطرح کردند که ریس سازمان بورس و اوراق بهادار آن را به زمان دیگر موکول کرد .

کد خبر 513760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =