ناگفته‌های تنها زن تاریخ خبرگان، منیژه گرجی

منیژه گرجی خود پس از پیروزی انقلاب و تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی به‌ عنوان تنها زن عضو این مجلس از سوی مردم تهران انتخاب شد و با دفاع از حقوق زنان و ایراد نطق‌های حساس در تدوین و تصویب اصول مربوط به زنان و خانواده در قانون اساسی نقش مؤثری را ایفا کرد.

به گزارش صدای بورس، در آن دوران من بیمار بودم و در ابتدا علاقه‌ای به حضور و شرکت در مجلس خبرگان نداشتم ولی مصاحبه‌ای از تلویزیون با موضوع زنان پخش شد که من را آشفته کرد. این اتفاق و اصرار موجب شد برای حفظ و پاسداشت حقوق زنان برای حضور در مجلس خبرگان کاندیدا بشوم.

روز اولی که به مجلس رفتیم یکی از روحانیون که نماینده یکی از شهرهای اطراف شیراز بودند؛ بلند شدند و اعلام کردند این‌جا مجلس گناه است، یک زن و هفتاد مرد. این خانم باید برود تا ما در این مجلس بمانیم.

خیلی ناراحت‌کننده است، کسانی که قرآن را خوانده‌اند و مقام زن را در قرآن دیده‌اند این‌چنین حرف بزنند. هنوز هم نمی‌توانم این حرف را تحمل کنم و ببینید این مرد با این حرف مردان را تحقیر کرد.

من به اظهارات آن نماینده پاسخ دادم. گفتم من مطمئن هستم هیچ‌گونه گناهی نمی‌کنم. هر کسی که فکر می‌کند گناه می‌کند مجلس را ترک کند. در ضمن من یک میلیون و نیم رای دارم در حالی که این آقا ۴۰۰ هزار رای دارد. من در قبال مردمی که به من رای داده‌اند مسئول هستم.

بسیاری از روحانیون دیگر با حضور من مخالف بودند. آقایی به من گفته بود «خانم گرجی پات رو از کفش من بیرون کن» گفتم کفشی به اندازه پاهایت پا کن. اما مثلا آیت‌الله صدوقی نماینده مردم یزد رفتار بسیار خوبی با من داشتند.

  • حدیثی وجود دارد که می‌گوید «جهاد زن، خوب همسرداری کردن اوست.» نظرتان درباره این حدیث چیست؟

از کجا معلوم که این حدیث صحیح باشد؟ این احادیث جعلی هستند. گوشه خانه نشستن و جزئی از وجود مرد و تمنیات مادی او شدن جهاد است؟ در این صورت زن اصلا وجود خارجی و عینی ندارد و صرفا در خواسته‌های مرد حل می‌شود و در احتیاجات مادی مرد فنا می‌شود.

آیا واقعا اسلام به چنین چیزی قائل است و ارزش می‌دهد؟ آیا اصلا می‌شود چنین حدیثی وجود داشته باشد؟ ما حضرت زینب(س) خواهر امام حسین(ع) را می‌بینیم بنابراین چطور می‌توانیم همسرداری کردن را جهاد زن بدانیم؟

  • نظر امام خمینی درباره حضور شما چه بود؟ ایشان مخالفتی نداشتند؟

امام قبول کرده بودند. و مردم به من رای داده بودند و من بیش از یک میلیون رای داشتم. امام هم مخالفتی نداشت

در آن زمان که عضو مجلس خبرگان بودم به مجالس مختلفی دعوت می‌شدم. یک‌بار به یک دانشگاه دعوت شدم. از قبل به من گفته بودند که در دانشگاه برای تو نقشه کشیده‌اند که آبرویت را ببرند.

در دانشگاه از من سوال پرسیدند. یکی از سوال‌ها این بود که «آیا شما صیغه دکتر بهشتی هستید؟ » سوال دیگر این بود که «شما زن بنی‌صدر هستید؟». نگرش آن‌ها چنین بود. گفتم من نه صیغه بهشتی هستم نه زن بنی‌صدر. من همسر یک مرد کفاشم. من منیره گرجی هستم. خودم هستم نه همسر یا دختر کسی. خداوند در قرآن می‌فرماید «لیس للانسان الا ما سعی».

منبع: شفقنا

کد خبر 514490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =