ورود به عصر جدید اقتصاد دیجیتال

ورود اقتصاد به عصر جدید دیجیتال، مشخصات، ابزارها و الزام‌های آن، در نخستین کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های مالی و اقتصادی بررسی شد.

به گزارش صدای بورس، در کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های مالی و اقتصادی که امروز، برگزار شد، مسئولان کشوری، پژوهشگران دانشگاهی، مدیران و کارشناسان برجسته صنعت مالی و اقتصادی کشور حضور داشتند.

در این کنفرانس بایسته‌ها و ضرورت‌های توسعه فناوری‌های نوین مالی و اقتصادی، تجارت الکترونیک و فناوری‌های مالی و اقتصادی، اقتصاد پلتفرمی و فناوری‌های مالی و اقتصادی، هوش مصنوعی و فناوری‌های مالی و اقتصادی، آینده پژوهی و فناوری‌های مالی و اقتصادی و حکمرانی نوین و فناوری‌های مالی و اقتصادی محورهای اصلی این کنفرانس بودند.

اقتصاد، بنیان تمدن‌هاست

محمد هادی همایون، معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس با اشاره به نقش غیرقابل انکار تکنولوژی و دانش دیجیتال در اقتصاد کشورها، خاطرنشان کرد: با انجام فرآیند پیرایش و حذف اضافات از نظام تمدنی امروز، می‌توان گفت آنچه در حقیقت بنیاد تمدن ما را تشکیل داده است، اقتصاد است.

وی با بیان اینکه، علاوه بر نقش محوری اقتصاد در تمدن ما، اگر از نگاه علوم انسانی به این دانش نگاه کنیم، اقتصاد اصلی ترین حوزه عملیاتی اتصال مهندسی و علوم فنی به علوم انسانی است، گفت: اقتصاد ما را به فضای مشابه فضای فنی و مهندسی که به سرعت می تواند به دانش و عملیات تبدیل شود و به علوم انسانی مرتبط کند، نزدیک می کند.

همایون افزود: ما محدودیت منابع داریم و اقتصاد در محدودیت منابع، دانشی است برای اینکه چگونه این منابع محدود را مدیریت و برای استفاده بهینه مورد استفاده قرار دهیم.وی با تاکید بر اینکه در جهان امروز، در هر حال حرکت به تمدن دیگری در عصر جدید هستیم، گفت: صورت عالی تمدنی که برای ما تصویر شده بهشت است، جایی که در آن محدودیت منابع نداریم و ما باید تلاش کنیم با کمک فناوری‌ها، اقتصاد را به این سمت ببریم.

تبدیل ایران به هاب نوآوری منطقه تا ۱۴۱۴

حسین ممبینی، ریاست کنفرانس بین المللی فناوری های نوین اقتصادی و مالی نیز در این همایش با بیان اینکه این رویداد فرصتی است برای هم اندیشی در حوزه اقتصاد دیجیتال، گفت: در دنیای امروز تحولات دیجیتال به اصلی ترین محرک پیشرفت اقتصادی تبدیل شده است.

وی افزود: بلاکچین، فین تک و... ابزارهایی نیستند که صرفا ساختارهای اقتصادی را بهبود بخشند، بلکه بسترهایی برای بازتعریف تمامی مفاهیم اقتصادی هستند.

ممبینی با تاکید بر ضرورت پیشبرد اقتصاد ایران بر مبنای تحولات روز فناوری در دنیا، از برنامه‌ریزی برای تبدیل ایران به هاب منطقه ای نوآوری و فناوری تا افق ۱۴۱۴، بر پایه دانش بومی همکاری های بین الملل و استفاده هوشمندانه از ظرفیت های دیجیتال ، خبر داد.

وی افزود: با اتکا به نیروهای انسانی توانمند، در تلاشیم زیرساخت‌های اقتصادی را برای ورود به عصر جدید فناوری فراهم کنیم و این کنفرانس می تواند نقطه آغاز تحولی بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال باشد. ما به آینده ای می اندیشیم که در آن اقتصاد دیجیتال ستون توسعه اقتصادی ایران و منطقه باشد. این کنفرانس نه تنها محلی برای ارایه مقالات علمی بلکه سکویی برای الهام بخشی و اجرای پروژه های موثر است. ممبینی گفت: باید اقتصاد دیجیتال را به نقطه‌ای برای توسعه کشور و منطقه تبدیل کنیم.

اقتصاد دیجیتال با تحرک جامعه دانشگاهی

محمد نریمانی راد، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز نیز با اشاره به اینکه این کنفرانس شاید جزو معدود همایش هایی است که به همت دانشجویان برگزار شده است، افزود: تمامی مراحل برگزاری این همایش، از برنامه‌ریزی تا اجرا، توسط دانشجویان انجام شده است. همچنین هیچ هزینه‌ای از سوی دانشگاه برای این همایش صرف نشده است.

اتصال صنعت و دانشگاه لازمه رشد اقتصادی ۸ درصدی

احمد حیدری، معاون حقوقی و پارلمانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و رییس کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این کنفرانس، شرط تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی را ایجاد اتصال و ارتباط بین صنعت و دانشگاه به معنای واقعی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه کانون فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از ۶ میلیون عضو، در نظر دارد برای چالش های کشور سلسله کنفرانس هایی با محوریت راه حل های اساسی و دقیق با همکاری دستگاه های دست اندرکار و مسوول برگزار کند، افزود: از جمله این مسایل، حوزه‌های اقتصادی، بورس، بیمه و کاربرد فناوری های نوین و هوش مصنوعی در اقتصاد و صنعت مالی کشور است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌شماری که در ایران به لحاظ صنعتی، معدنی، گردشگری و ... وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر این ظرفیت ها بتواند به درستی و به دقت مورد توجه قرار بگیرد، ثروت بیشماری را برای مردم به همراه خواهد داشت. ما برای استخراج این ظرفیت‌ها نیاز به فناوری و علم و تجربه، کارایی ،کارآمدی، مدیریت و برنامه ریزی داریم. همه این‌ها تنها به دست نخبگان کشور میسر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نقطه اتصال علم و فناوری در کنار نعمات خدادادی تبدیل به ثروت شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد، تصریح کرد: این کنفرانس به دنبال پاسخ این سوال است که چگونه می توان از ظرفیت های مالی کشور (بانکها، بیمه‌ها و بورس) برای حل مشکلات مردم استفاده کرد؟

حیدری افزود: ناترازی های فراوان اعم از انرژی، مالی، مسکن و... با نگاه دقیق علمی و دانشگاهی قابل حل و فصل است. کلید حل این مشکلات در دست اساتید، نخبگان و دانشگاهیان است. ما تاکنون موفق به ایجاد این ارتباط به شکل منطقی و درست در امور اجرایی کشور نشده ایم. تحقیقات و مطالعات دانشگاهی در موارد بسیاری در دانشگاه ها باقی مانده و در اختیار مسوولان اجرایی کشور قرار نمی‌گیرد. اما کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی، مصمم است با همراهی دانشگاهیان یک پل ارتباطی بین دولت، مجلس و... ایجاد کرده و راهکارها را در اختیار مسوولان قرار دهد.به گفته وی، در همین شرایط ناترازی‌ها، می توان با استفاده از تجارب موفق دنیا این ناترازی ها را برطرف کرد. به عنوان مثال اگر علم در کنار صنعت خودرو قرار بگیرد، ناترازی بنزین را می توان برطرف کرد.

حیدری با اشاره به اینکه در کشور ما در همه زمینه ها ۴ برابر استاندارد دنیا انرژی، اعم از آب، گاز، برق و بنزین مصرف می‌شود، افزود: لازمه رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی، اعتماد به نخبگان و دانشگاهیان کشور و ایجاد پل ارتباطی واقعی بین صنعت و دانشگاه است.

ورود بیمه‌ها به حل مشکل ناترازی

امیر سلطانی، معاونت بازاریابی و فروش بیمه البرز نیز در این کنفرانس از امکان استفاده از ظرفیت شرکت‌های بیمه برای کمک به مشکلات کشور از جمله مساله ناترازی‌ها خبر داد.

وی با بیان اینکه یکی از شریان های حیاتی صنعت بیمه در دنیا، واگذاری بیمه های اتکایی به سایر کشورها و ارتباط با سایر کشورهاست، گفت: به علت تحریم ها، بیمه های ما تمام ریسک‌ها را به تنهایی در درون کشور متحمل می‌شوند و برای پوشش ریسک‌ها عملا قادر به استفاده از ظرفیت سایر کشورها برای پوشش ریسک نیستند.

سلطانی ادامه داد: با این حال، ما در بیمه البرز توانستیم یک کنسرسیوم مشترک با کشور روسیه تشکیل دهیم و در حال حاضر اقدام به فرآیند واگذاری ریسک با همکاری ۱۲ کشور دیگر از جمله، یونان، تایوان، ازبکستان، روسیه، اندونزی، مالزی و ... کنیم.

وی تاکید کرد: اگر بسترهای مورد نیاز فراهم شود و نهادهای قانون گذار هم به بخش خصوصی آزادی عمل بیشتری دهند می‌توان شاهد رخدادهای مثبت در این حوزه بود.

سلطانی با اشاره به اینکه در بحث ناترازی‌ها، صنعت بیمه می تواند نقش موثری ایفا کند، گفت: در حال عقد قرارداد برای تامین مالی بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور هستیم. امروز در بیمه البرز از مسیر بیمه های زندگی پروژه محور، از ترکیب توکنایز کردن پروژه ها و ظرفیت های کرادفاندینگ، موفق به مشارکت در فرآیند تامین مالی نیروگاه خورشیدی و بزرگترین پتروشیمی تولید فرآورده های پایین دستی متیل آمین شده‌ایم. حتی در حوزه مشکلات بزرگ این روزهای کشور مانند ناترازی ها و تامین مالی صنعت، صنعت بیمه می تواند جزو بازیگران اصلی این حوزه باشد.

وی با تاکید بر اینکه نیروگاه خورشیدی را توانستیم تا ۳ همت تامین مالی کنیم، خاطرنشان کرد: ما با استفاده از ظرفیت بیمه های زندگی در سال گذشته موفق به فروش ۴ همت بیمه نامه زندگی شدیم و نقدینگی خوبی را از این مسیر در یک بستر IT منحصر به فرد تامین کرده‌ایم. در این بیمه نامه، منابع مالی که از سطح جامعه جمع آوری می شود، هم می تواند ریالی و هم ارزی باشد.

سلطانی با اشاره به تجارب موفق دنیا در استفاده از فناوری در صنعت بیمه، گفت: در حوزه رمز ارزها و ارتباط آن با صنعت بیمه باید گفت همه چیز به انگلستان و گروه مالی لویدز لندن برمی گردد. با تنظیم استانداردهای سندیکای لویدز، خسارت های ناشی از هک، دزدی کارکنان یا انتقال پول متقلبانه تحت پوشش قرار می گیرد. همچنین دو استارت آپ موفق در این حوزه، شامل Gemini و Bitstamp در حوزه پوشش ریسک دیجیتال در حوزه رمز ارزها و بازارهای مالی فعال هستند که خطرات ناشی از هک دارایی‌های دیجیتال را پوشش می دهند.

وی هشدار داد: هیچ بیمه نامه ای در هیچ کجای دنیا در حوزه کریپتو نمی تواند نوسانات قیمت دارایی های دیجیتال را تحت پوشش قرار دهد و ادعاهای موجود در این زمینه، کلاهبرداری هستند.

کد خبر 515010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =