پنجمین زیرمجموعه شرکت تبرک IPO می‌شود

عرضه اولیه شرکت اخشان خراسان به عنوان پنجمین زیرمجموعه گروه کارخانجات صنعتی تبرک، به زودی در بازار سرمایه انجام می‌شود.

به گزارش صدای بورس، محمدرضا بیرجندی، مدیرعامل شرکت اخشان خراسان، در نشست عرضه اولیه این شرکت در فرابورس ایران برگزار شد، در این باره اعلام کرد: شرکت اخشان خراسان از شرکت های بزرگ گروه کارخانجات صنعتی تبرک است. بستر اصلی شرکت اخشان خراسان، متکی بر کشاورزی،دامپروری و صنایع تبدیلی است.

بیرجندی افزود: اخشان خراسان،به عنوان پنجمین شرکت این گروه در بازار سرمایه حضور خواهد داشت.

وی با بیان اینکه حضور ۵ شرکت از یک گروه صنعتی در بازار سرمایه، نشان دهنده شفافیت، پویا بودن و موفق بودن گروه تبرک در بازار سرمایه و حوزه تولید و اقتصاد کشور است، خاطرنشان کرد: درباره فلسفه وجودی شرکت اخشان خراسان می‌توان گفت که این شرکت برای تکمیل یکی از حلقه‌های هدف تولید تا سفره، یا مزرعه تا سفره تشکیل شده است.

او افزود: چینش واحدهای تولیدی این گروه صنعتی، از مزرعه، کارخانه های آرد، گاوداری وگوسفنداری و واحدهای مرغداری و... به گونه ای طراحی شده که بتواند شعار محوری از مزرعه تا سفره را محقق کند. در واقع، چینش این گروه ها و واحدها که همگی در مسیر فعالیت های تولیدی قرار دارند، این گونه است که محصول هر کارخانه و واحد تولیدی، معمولا به عنوان ماده اولیه کارخانه و واحد تولیدی بعدی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به مجموعه‌های تولیدی شرکت اخشان خراسان گفت: کارخانه تولید آرد، سیلوهای ذخیره‌سازی غلات، واحد دامپروری،گاوداری و گوسفندداری، شرکت تولید فراورده‌های لبنی و واحد مرغداری در قالب شرکت اخشام خراسان در مناطق مختلف استان خراسان فعال هستند.

وی توضیح داد: سیلوهای ذخیره سازی غلات، امکان ذخیره سازی و ماندگاری طولانی مدت غلات را فراهم می کند و ریسک‌های سرمایه‌گذاری ناشی از فاسد شدن محصولات را کاهش می دهد. نتیجه کار این است که ارزش افزوده ناشی از این فعالیت‌ها و تولیدها به خود شرکت برمی‌گردد، هزینه ها کم می‌شود و سوددهی شرکت و سهامداران نیز بیشتر می‌شود.

سه بستر اصلی فعالیت اخشان

بیرجندی با بیان اینکه بستر اصلی شرکت اخشان خراسان، متکی بر کشاورزی،دامپروری و صنایع تبدیلی است، خاطرنشان کرد: برای کاهش هزینه‌های تولید و استفاده بهینه از منابع، اخشان خراسان طرح‌های توسعه‌ای در دست اقدام دارد که یکی از آن‌ها احداث یک سد خاکی به مساحت ۵ هکتار به عمق ۱۱ متر در بالا دست اراضی متعلق به شرکت اخشان خراسان برای استفاده از سیلاب‌ها و روان آب‌های سطحی منطقه است که تا پایان سال عملیات اجرایی آن انجام می‌شود.از این طریق آبیاری مزارع انجام می شود و راندمان آبیاری افزایش یافته و سفره های زیرزمینی نیز تقویت می شود.

وی همچنین افزود:با توجه به بررسی‌ها و مطالعات انجام شده، باغ الگویی پسته به وسعت ۱۰۴ هکتار احداث شده که مجهز به بهترین روش آبیاری برای درختان پسته یعنی آبیاری زیرسطحی است. در حال حاضر یک واحد گوسفنداری مکانیزه داشتی به ظرفیت ۲۰۰۰ راس در این مجموعه وجود دارد که تا ۲۰ هزار راس برنامه توسعه آن در یک بازه ۵ ساله برنامه ریزی شده است.همچنین ایجاد سایت مرتعی ۵۰۰ هکتاری در دست مطالعه و بررسی است. هدف از ایجاد این مرتع تامین بخش اعظم خوراک گوسفندی است که ۷۰ درصد هزینه دامداری و گوسفندداری را شامل می‌شود. از سوی دیگر، به منظور افزایش تعداد دام و تولید در گله اقدام به خرید گونه های دوقلوزای قوچ شده است.

برنامه‌های اخشان برای سودآوری

مدیرعامل شرکت اخشان خراسان گفت: از دیگر ظرفیت های اخشان خراسان کارخانه آرد است که در ۵۵ کیلومتری جاده مشهد به نیشابور واقع شده که شاید بتوان گفت بزرگترین کارخانه آرد کشور یا یکی از سه کارخانه بزرگ تولید آرد کشور است. ظرفیت تولید آرد این کارخانه، روزانه ۷۰۰ تن و سالیانه ۲۱۰ هزار تن است. از آرد خبازی گرفته تا آرد نول که مورد مصرف صنف و صنعت و شیرینی پزی هاست، در این کارخانه، تولید می شود. همچنین، ۱۵ سیلوی ذخیره غلات داریم.

وی با بیان اینکه اخشان خراسان در کنار کارخانه آرد، واحد چاپ کیسه ایجاد کرده است، افزود: این موضوع می تواند به کاهش قیمت تمام شده محصول کمک کند و سودآوری شرکت را افزایش دهد. همچنین، امکانات دیگری مانند غلطک های پیشرفته برای سبوس گیری داریم که نوسازی آن ها هزینه بر است. واحد شیارزنی و سند بلاست انواع غلطک کارخانجات را ایجاد کرده ایم که خود یک بنگاه اقتصادی موثر است و هم برای نوسازی غلتک‌های اخشان مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم قادر به ارائه خدمات به سایر بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی است.

بیرجندی، افزود: این کارخانه دو باسکول ۶۰ تنی و سیستم مستقل برای تخلیه گندم با ظرفیت ۴۰۰ تن در ساعت توسط دو جک کاملا مکانیزه دارد که هزینه نیروی انسانی و کارگر را کاهش می دهد و به سوددهی کمک می کند.کارخانه آرد کاملا به صورت مکانیزه و از طریق اتاق فرمان و با حداقل نیروی انسانی فعالیت می کند.بزرگترین سیلوی ذخیره سازی و مرکز استراتژیک ذخیره غلات هم متعلق به شرکت اخشان خراسان است. همچنین، ۱۲۰ هزارتن سیلوی فلزی ایستاده ساخت کانادا به صورت کاملا مکانیزه داریم که با برخورداری از ۴ موتور جت و ۱۴ کابل کنترلی دما و رطوبت، فعال است. بنابراین نهاده کشاورزی و دامی که درون این سیلو قرار می گیرد تا ۵ سال بدون مشکل با هوادهی مناسب ماندگاری دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به ۲۲ میلیون یورو ارزبری این سیلوها، ارزش آن‌ها بالغ بر دو همت برآورد می‌شود.

بیرجندی همچنین به شرکت تولید فراورده‌های لبنی شرکت اخشان خراسان اشاره کرد وگفت: شرکت فراورده های لبنی پادراتوس از دیگر شرکت های وابسته و خوش نام اخشام خراسان است که در سال ۹۹ خریداری شد. ظرفیت جذب شیر این کارخانه به عنوان ماده اولیه امروز به بالغ بر ۱۰۰ تن رسیده که در سال ۹۹ حدود ۲۰ تن بوده است. این شرکت، در ۱۸ کیلومتری جاده مشهد- قوچان واقع شده است.

وی افزود: گاوداری شیری صنعتی نیز از گاوداری‌های بسیار بزرگ در استان خراسان رضوی است که متعلق به شرکت اخشام است و بخشی از شیر مورد نیاز پادراتوس را تامین می کند. ترکیب کل گله این گاوداری، ۱۵۰۰ راس است و در زمینی بالغ بر ۴۰ هکتار با امکان توسعه واقع شده است. شیر تولیدی روزانه این شرکت تا ۲۰ تن است که تا ۲۵ تن نیز می تواند افزایش یابد.

بیرجندی همچنین گفت:میزان تولید گوشت واحد تولید گوشت اخشان نیز در سال نیز بیش از ۱۰۰ تن است.

دورنمای مثبت سودآوری برای سهامداران

مدیرعامل شرکت اخشان خراسان با بیان اینکه، این شرکت دارای پروانه زنجیره تولید شیر است، خاطرنشان کرد: این پروانه به شرکتی اختصاص می یابد که چرخه و زنجیره کامل تولید شیر را داشته باشد. ما بعد از آستان قدس رضوی دومین شرکتی هستیم که این پروانه را داریم و این موضوع نشان دهنده آن است که این شرکت یک شرکت کشت و صنعت کامل است.

بیرجندی، با بیان اینکه مرغداری گوشتی اخشان با ظرفیت ۱۸ هزار و ۵۰۰ قطعه فعال است و برنامه ریزی شده ظرفیت آن تا ۱۰۰ هزار قطعه تولید مرغ افزایش یابد، گفت: اینده و دورنمای خوبی را برای شرکت اخشان خراسان متصور هستیم. اخشان خراسان از مقتصدترین شرکت هاست، چرا که زنجیره تولیدی کامل دارد و قیمت تمام شده محصولات آن نسبت به سایر تولیدکنندگان کمتر است.

همچنین،مدیر خدمات مالی تامین سرمایه کاردان در نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام اخشان به تشریح گزارش ارزش‌گذاری این شرکت پرداخت و گفت: شرکت‌های اخشان خراسان به عنوان بخشی از گروه کارخانجات تبرک و پادراتوس با مالکیت 90 درصدی اخشان، ارزش‌گذاری شدند.

رضا غلامی، مهم‌ترین فاکتور در ارزش‌گذاری این مجموعه را نرخ تورم دانست و افزود: ارزش‌گذاری اخشان خراسان به روش‌های رایج تنزیل جریان نقد از روش جریان نقد آزاد سهامداران، تنزیل سود تقسیمی و رویکرد ارزش‌گذاری نسبی از روی ارزش به سود خالص انجام شده است.

به گزارش صدای بورس، براساس آنچه در این نشست اعلام شد، ارزش حقوق صاحبان سهام شرکت اخشان خراسان بالغ بر یک همت و ارزش هر سهم ۹۷۴۹ ریال برآورده شده است.

کد خبر 515236

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =