به گزارش صدایبورس، سید بابک ابراهیمی مدیرعامل شرکت گروه سرمایه گذاری امید در نشست خبری این شرکت گفت: طی ۶ ماه آینده ۵ شرکت تابعه را وارد بازار سرمایه خواهیم کرد. یکی از این شرکت ها، سرمایه گذاری توسعه فولاد آهن گل گهر است و به جرات بزرگ ترین و پیشرفته ترین خط تولید فولاد در ایران به شمار می آید. مگامدول یک میلیون و ۶٠٠ هزار تنی آن با بازدید ریاست جمهوری افتتاح شده، سرمایه آن حدود ۶٠ همت است.
وی شرکت هایی همچون، پترو امید آسیا، ساختمانی سپه، سرمایه گذاری مهر و نیروگاه منجیل را در دستور کار وامید برای ورود به بازار سرمایه اعلام کرد و گفت: برنامه برای توسعه سرمایه گذاریهای کوچک داریم. انتظار میرود تا پایان سال سود تقسیمی حدود ٢۵٠ تومان به ازای هر سهم برآورد شود.
مدیرعامل شرکت گروه سرمایه گذاری امید در رابطه با مجوز ثبت افزایش سرمایه این شرکت گفت: در حال پیگیری هستیم که بانک سپه بتواند در افزایش سرمایه از محل مطالبات و سود انباشته وامید مشارکت کند. این مهم در دستور کار شورای عالی بانک مرکزی بوده و این افزایش سرمایه ۲۰۰درصد خواهد بود.
ابراهیمی ادامه داد: در راستای افزایش شفافیت، تمام فروشها را در بورس کالا انجام میدهیم که تاکنون ۹۴درصد فروش در بورس کالا انجام شده است. بهرهبرداری از دایک ۵ با ظرفیت ۲ میلیون بشکه یکی از اقدامات انجام شده برای پروژه جاسک است. درخصوص پروژه جاسک، نفتگیری و صادرات از دایک ۵ برای اولین بار از دریای عمان آغاز شده است. پیشبینی میشود کل پروژه جاسک به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در خرداد ۱۴۰۴ به اتمام برسد.
به گفته مدیرعامل گروه سرمایه گذاری امید، قرار نیست از منافع سهامداران خرد برای ایفای نقش دولت در حوزه ناترازی انرژی استفاده شود و گروه سرمایهگذاری امید در پروژههایی که بازدهی اقتصادی برای مجموعه سهامداری داشته باشد، ورود میکند. همچنین وامید وارد حوزه متانول نمیشود و توسعه پایین دست پتروشیمی در دستور کار است.
وی به ایجاد هلدینگ سیمان در گروه سرمایهگذاری امید اشاره کرد و ادامه داد: توسعه میدانهای گازی و نفتی در دستور کار شرکت بوده و مذاکراتی با وزارت نفت داشتیم. یک سری شرکت سیمانی داشتیم که کنترلی بر روی آنها وجود نداشت، بر این اساس هلدینگ سیمان و ساختمان گروه امید را تشکیل دادیم و برنامه IPO آن در دستور کار است.
ابراهیمی ادامه داد: شرکت پتروامید آسیا را به منظور حضور در زنجیره پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش کامل در این صنایع به هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل کردیم. همچنین فعالیت شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر به دلیل وجود بدهی برای چند سال متوالی متوقف شده بود و پس از خرید سهام آن توسط شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، عملیات احیا و مولدسازی آن آغاز شد.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری امید به تولید ۳۹۰ هزارتن شمش فولادی شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر اشاره کرد و گفت: این عدد قابلیت افزایش به ۲ تا ۳ برابر را دارد. احداث دو واحد احیای مستقیم در حوزه مولدسازی داراییها در دستور کار بوده و با بهرهبرداری از پروژه احیا مستقیم، زنجیره ارزش گهر زمین تکمیل میشود. انتظار داریم این پروژه تا ۱۳ ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی به ارزش ۳۳۰ میلیون یورو آغاز و قرارداد احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی بادی به مبلغ ۵۵۰ میلیون یورو منعقد شده است. سیمان هرمزگان، یک دستگاه آب شیرین کن بزرگ در نزدیکی کارخانه ایجاد کرده است.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: تفاهمنامه کنسرسیوم توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین به ارزش ۱/۲ میلیارد دلار منعقد شده است. همچنین تفاهمنامه احداث مخازن ذخیرهسازی گاز LNG برای صنعت سنگ آهن به مبلغ ۳۰۰ میلیون یورو هم منعقد شده است. در مجامع شرکتهای زیرمجموعه سیاست تقسیم سود حداکثری را داریم.تکمیل پروژههای نیمه تمام مانند پروژههای جاسک، فاز ۲ نیروگاه سیرجان و سایر پروژههای شرکتهای سرمایهپذیر از برنامههای آتی وامید است.
به گفته ابراهیمی برنامه واگذاری شرکتهای خارج از زنجیره ارزش هلدینگ سرمایهگذاری امید در دستور کار قرار دارد و از دیگر برنامههای آتی شرکت، شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و افزایش سرمایهگذاری در شرکتهای فعال در حوزههای سنگ آهن و فولاد، صنعت برق، نفت، گاز و پتروشیمی است. برآورد وامید این است که پروژه گوره به جاسک تا ۶ ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
وی به وضعیت صادرات و پروژه های شرکت اشاره کرد و گفت: عدد حدودی صادرات شرکت بالغ بر ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار است. در حوزه مخازن، پروژهها ۸۵درصد پیشرفت داشته و برآورد میشود نیمه اول سال آتی به بهرهبرداری برسد. فاز اصلی نیروگاه گهر انرژی سیرجان به بهرهبرداری رسیده است. تأمین زمین برای نیروگاههای بادی و خورشیدی انجام شده و در حال حاضر در مرحله انتخاب پیمانکار هستیم.
وی ادامه داد: کویرتایر برای لاستیکهای دامپتراک و سنگین در حال عقد قرارداد با یک شرکت چینی است.
به گفته ابراهیمی قرار نیست از منافع سهامداران خرد برای ایفای نقش دولت در حوزه ناترازی انرژی استفاده کنیم و فقط در پروژههایی که بازدهی اقتصادی برای مجموعه سهامداری داشته باشد، ورود میکنیم.
تقسیم سود حداکثری در درستورکار وامید
در ادامه وحید خاشعی معاون سرمایه گذاری و امور شرکت ها و مجامع گروه سرمایه گذاری امید گفت: در دوره جدید مدیریت امید چند استراتژی مهم پایه گذاری شده که تنوع سازی پرتفوی امید از این استراتژیها است. همچنین وامید سرمایه گذاری ویژه ای در تکمیل زنجیره ارزش فولادی ها و ورود به حوزه انرژی و نفت و گاز دارد که این موضوع باعث میشود در رنکینگ امید عملکرد صعودی رقم بخورد.
وی افزود: پروژه های ۵٠٠ مگاواتی برق، خورشیدی، پروژه های مخازن و میدان نفتی و... از پروژه هایی است که در حال آغاز هستند. استراتژی امید در دوره جدید بحث کیفی سازی سود است. مجامع شرکت های تابعه در حال انجام است و سیاست تقسیم سود حداکثری است که میتواند خبری خوبی برای سهامداران باشد. تسویه مطالبات سهامداران به خوبی انجام و پرداخت شده است. میزان مطالبات در مجموع سهامدار خرد ۴ همت، صندوق بازنشستگی ٢،۴ همت و بانک سپه ٧ همت بوده است.
پیشرفت ۸۵ درصدی وامید در حوزه مخازن
در فرشاد نجفی پور مشاوره مدیرعامل گروه سرمایه گذاری امید گفت: ساخت مخزن، استراتژی مفیدی بوده که مشاورسرمایهگذاری امید در آن قدم برداشته است. در هر بشکه نفت ۰.۷ سنت به این مجموعه میرسد و اجاره نفت ذخیره اخذ میشود.
نجفی پور ادامه داد: در حوزه مخازن ۸۵ درصد پیشرفت داشته ایم که در بخش نیروگاه فاز اصلی سیرجان بهرهبرداری شده است. همچنین در حوزه انرژی بادی و خورشیدی در بخش تامین زمین به مرحله انعقاد قرارداد رسیده ایم. به صورت کلی امیدواریم افتتاح پروژههای جدید در سال آینده بتواند رشد خوبی را نصیب سهم وامید کند.
نظر شما