به گزارش صدای بورس، در هفته منتهی به چهارشنبه یک اسفندماه ۱۴۰۳ بازار سرمایه با افت مجدد شاخصها همراه شد. شاخص کل افت بیش از ۵۲ هزار واحدی را تجربه کرد و به ۲ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۳۷۹ واحد رسید که معادل ۲ درصد است. شاخص هم وزن اما بیش از ۳ درصد افت داشت. ارزش معاملات خرد در این هفته با افت ۴۰ درصدی نسبت به هفته قبل به ۷ هزار میلیارد تومان رسید. در معاملات این هفته بیش از ۴ هزار میلیارد تومان خروج پول داشتیم که عدد بزرگی محسوب میشود.
بیشترین رشد و افتها
در این هفته بیش از ۸۰ درصد نمادها بازدهی منفی داشتند و بیشترین افت هم به ترتیب به سهامداران «دشیمی» منفی ۱۲، «شفام» منفی ۱۱ و «کسعدی» منفی ۱۱ درصد تحمیل شد. در سمت مقابل بیشترین رشد را سهامداران «خیمن» با ۱۶، «شپدیس» ۱۵ و «شجم» با ۱۳ درصد داشتند.
اخبار ناشران
«کاما» از بهره برداری کارخانه کنسانتره مس شرکت سرزمین جلگههای آسمانی خبر داد. «جم» از بهره برداری طرح شرکت پادجم خود خبر داد. لبوتان طرح توسعه کولرگازی دارد. «غچین» افزایش سرمایه ترکیبی ۶۷ درصدی از محل سود انباشته، آورده و مطالبات را دارد. «کلوند» افزایش سرمایه ۳۹ درصدی از محل سلب حق تقدم را دارد. فولاد مبارکه نیز افزایش سرمایه ۳۹ درصدی از سود انباشته دارد.
«شستان» پیشنهاد افزایش سرمایه از آورده نقدی ۵۰۰ درصدی دارد و افزایش به ۳۰۰۰ میلیارد تومان جهت احداث کارخانه اوره و آمونیاک را دارد. «لخزر» و «واحصا» هم افزایش سرمایه ۵۰ درصدی و ۱۸۰ درصدی از محل سود انباشته دارند. «خدیزل»، «فلامی»، «تایرا»، «کپارس» و «خساپا» نرخ برخی محصولات خود را افزایش دادند. افزایش سرمایه سنگین از محل تجدید ارزیابی «وسنا» به دلیل بندهای مکرر حسابرس لغو شد.
«وسپهر» ۳ درصد «نیشکر» را به صندوق بازنشستگی بانکها فروخت. «وتجارت» هم از محل فروش نساجی اردبیل ۱۳۹۷ میلیارد تومان سود ساخت. «قثابت» هم همچنان در حال فروش «قیستو» است. «دارایکم» از قصد فروش بلوک ۴۷۴ میلیون برگ سهمی خود خبر داد. «چکاپا» دفتر مرکزی خود را مزایده کرد. «قچار» خریدار بلوک ۵۵ درصدی «قشکر» از «وبشهر» بود. سهامداران حقیقی کنترلی آپ سهام خود را فروختند. در بورس کالا محصول کاتد «فملی» رشد قابل توجهی را به خود دید. سیمانیها همچنان با رقابت همراه هستند. «وپایا» از زیرمجموعههای «وتوصا» در فرابورس پذیرش شد. «بوعلی» همچنان قصد فروش «دماوند» را دارد. «ساینا» ۳۰ تومان در مجمع تقسیم کرد. «ساربیل» ۴۸۰ تومان، «غشاذر» ۵۲ تومان تقسیم داشتند.
اتفاقات موثر بر شرکتها
نرخ سوخت صنایع و خوراک پتروشیمیها اعلام شد. وزیر رفاه اعلام کرد این وزارتخانه از بنگاه داری پتروشیمیها خارج می شود. مدیرعامل بورس کالا گفت انتشار گواهی سکه توسط بانک مرکزی با قانون بازار اوراق بهادار مغایرت دارد. کرایههای حمل جاده ای ۲۵ درصد گران شد. نرخ حمل ریلی هم افزایش یافت.
بازارهای جهانی
در بازارهای جهانی قیمت طلا همچنان صعودی است. هر اونس طلا به بیش از هزار و ۹۲۰ دلار رسید. قیمت مس هم به ازای هر تن ۹ هزار و ۵۰۰ دلار بود. قیمت نفت برنت هم ۷۶ دلار معامله شد. قیمت روی، سرب و آلومینیوم هم به ترتیب ۲ هزار ۸۹۰، هزار ۹۷۸ و ۲ هزار ۶۹۱ دلار در تن بود.
بازارهای موازی
در بازار طلا و ارز داخلی هر دلار در بازار آزاد به بیش از ۹۲ هزار تومان رسیده بود. قیمت دلار نیمایی نیز بعد از چند هفته ثبات از ۶۷ هزار و ۵۰۰ تومان عبور کرد. قیمت هر سکه امامی تا مرز ۷۷ میلیون تومان رشد کرد و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶.۷ میلیون تومان بود.
-
ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه
-
شماره ۵۸۱ هفته نامه اطلاعات بورس
نظر شما