۴۴۰ تومان سود هر سهم / کام سهامداران نیشکر شیرین شد

در مجمع عادی سالیانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به ازای هر سهم ۴۴۰ تومان سود نقدی تقسیم شد.

به گزارش «صدای بورس»، مجمع عادی سالیانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با حضور بیش از ۸۰درصدی صاحبان سهام و نمایندگان قانونی آن‌ها برگزارشد.

علی حسین یاراحمدی معاونت مالی شرکت توسعه نیشکر، در این مجمع با بیان اینکه سال مالی این شرکت ۳۰ آذر ماه هر سال است، افزود: در سال ۱۴۰۲شرکت تبدیل وضعیت به سهامی عام می دهد و در فرابورس پذیرش می‌شود.عرضه سهام نیز در دی ماه ۱۴۰۳ در بازار سرمایه صورت گرفت. با توجه به چالش‌ها و نوسانات اقتصاد کشور تلاش کرده‌ایم با مدیریت و کنترل هزینه‌ها شرکت در مدار تولید و سودآوری حفظ شود.

وی با بیان اینکه گروه مالی سپهر سهامدار عمده این شرکت با بیش از ۳۰ درصد سهام است، گفت: در سال ۸۱ سرمایه شرکت از ۱ میلیارد تومان به ۲۷۳ میلیارد تومان و در سال ۹۳ به هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

معاونت مالی شرکت توسعه نیشکر ادامه داد: در زیرمجموعه این شرکت،هفت کشت و صنعت داریم که هر کدام ۱۲ هزار هکتار و سرجمع ۸۴ هزار هکتار زمین در دسترس دارند. ناخالص زمین در دسترس این کشت و صنعت‌ها نیز حدود ۱۲۲ هزار هکتار است. کشت و صنعت امام خمینی(ره) ظرفیت اسمی تولید ۱ میلیون تن نیشکر و ۱۰۰هزار تن شکر دارد و شکر تولیدی ما در سال همه در گروه تسویه می‌شود.

معاونت مالی شرکت توسعه نیشکر با اشاره به اینکه کشت و صنعت امام خمینی(ره) بیش از ظرفیت اسمی تولید می‌کند و به‌زودی وارد بازار سرمایه و فرابورس ایران می‌شود، خاطرنشان کرد: کشت و صنعت امیرکبیر هم ۱ میلیون تن نیشکر و ۱۰۰ هزار تن شکر خام و ۱۷۵ هزار تن شکر سفید تولید کرده است. سایر کشت و صنعت‌ها هم عملکرد مناسبی در تولید شکر و نیشکر دارند. همچنین، شرکت خمیرمایه و الکل رازی نیز وارد بازار سرمایه شده و پیش پذیرش آن انجام شده و شنبه آینده جلسه پذیرش آن را در فرابورس داریم، ظرفیت اسمی آن ۱۳۳ میلیون لیتر است و ۷۰ درصد الکل کشور را تولید می‌کند. توسعه نیشکر، ۱۲ هزار تن خمیر مایه نیز در سال تولید می‌کند.

وی با بیان اینکه در حوزه الکل طبی و خمیرمایه ، صادرات هم داریم، گفت: شرکت ما جزو شرکت‌های پیشرو است. شرکت سداد فام نیشکر و شرکت خوراک دام شعیبیه نیز در زیرمجموعه شرکت توسعه نیشکر فعال هستند. همچنین در ماه آینده برنامه صادرات ۵۰ تن خوراک دام به عراق داریم. شرکت لوح سبز جنوب نیز از دیگر شرکت‌هایی است که از باگاس نیشکر تخته MDF تولید می‌کند و در چارچوب زنجیره ارزش شرکت فعالیت می‌کند. این در حالی است که شرکت توسعه نیشکر به اقتضای فعالیت خود بیش از ۲ هزار دستگاه پمپ آب دارد که برای این منظور شرکت تولید پمپ راصد صنعت توسعه ایجاد شده است.

یاراحمدی، تاکید کرد: شرکت بازرگانی توسعه نیشکر برای فروش محصولات این شرکت ایجاد شده است. هم فروش شکر را دارد، هم واردات قطعات از خارج و حتی خریدهای داخل کشور اعم از سم و کود و... را بر عهده دارد. این شرکت خرید تجمیعی با هدف کاهش هزینه‌های شرکت را دارد. همچنین در بحث تحقیقات و آموزش، مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر را داریم. شرکت حمل‌ونقل ایمن ترابر نیشکر نیز فعال است و ما را از اجاره ماشین‌های باربری بی‌نیاز کرده است.

وی ادامه داد : شرکت کاغذ سبز خوزستان نیز با ظرفیت اسمی ۲۴۰ هزار تن کاغذ تحریر در سال فعال است و از باگاس و تفاله نیشکر کاغذ تولید می‌کند. ظرفیت این کارخانه ۴۰۰ کانتینر است و تجهیزات آن از کشور فنلاند تامین خواهد شد. همچنین، شرکت قند شهدای دزفول هم تولید شکر از چغندر دارد و قرار است کارخانه آن نیز به صورت دومنظوره ایجاد شود و امیدواریم به زودی وارد مدار تولید شود.

سیاست تقسیم سود نیشکر

معاونت مالی شرکت توسعه نیشکر، همچنین در خصوص سیاست‌های تقسیم سود این شرکت گفت: سیاست تقسیم سود در این شرکت یکی از موارد الزامی و سیاست‌های اساسی است.

یاراحمدی افزود: کشت و صنعت امام خمینی(ره)، در سال مالی اخیر، ۱۸۰۰ میلیارد سود و امیرکبیر ۸۰۰ میلیارد تومان سود داشته است. بیشترین سود به دست آمده از محل کشت و صنعت امام خمینی (ره) بوده است و کمترین سود نیز نصیب موسسه تحقیقاتی این مجموعه شده است. با فاصله‌ای نه‌چندان زیاد، کشت و صنعت امیر کبیر با ۱.۳ همت رتبه دوم سودآوری را به‌دست آورده است.

وی ادامه داد: سرجمع سود خالص شرکت های زیرمجموعه نیشکر، ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است. ۶۹۰۰ میلیارد تومان معادل ۸۱ درصد به عنوان درآمد عملیاتی هلدینگ تقسیم شده است.

یاراحمدی همچنین با اشاره به تولید محصولاتی همچون گندم، کلزا و چغندر در کنار نیشکر و شکر اعلام کرد: در فاصله کشت نیشکر، این محصولات کاشته و برداشت می شود و استفاده مضاعف از زمین های خود داریم. در شرکت توسعه نیشکر، ۱۵ هزار و ۱۳۳ هزار نفر نیروی انسانی داریم و زیر ساختار سازمانی، کار و مدیریت هزینه می‌کنیم.

مهمترین ریسک‌های شرکت

معاونت مالی شرکت توسعه نیشکر هم چنین در خصوص ریسک‌هایی که این شرکت با آن مواجه است، افزود: مهم‌ترین ریسک‌های شرکت در حوزه کشاورزی که سعی کردیم آن را به حداقل ممکن برسانیم مربوط به ریسک آب است. وقتی برق قطع می‌شود پمپ‌های آب هم کار نمی کنند که سعی کردیم با وارد کردن ۲۲ دستگاه دیزل ژنراتور علاوه بر نیروگاه‌های خود شرکت، این ریسک را به حداقل برسانیم. بیش از ۱۰۰ مگاوات توان تولید برق در شرکت‌ها را داریم. به این ترتیب، خطر تأمین برق نداریم و حتی برق تولیدی خود را می‌فروشیم.

یاراحمدی، با بیان اینکه درآمد هلدینگ، درآمد سود سهام است و از مالیات کاملاً معاف است، افزود: البته چالشی با اداره دارایی در این زمینه داریم که ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم به صراحت اعلام می‌کند فعالیت‌های کشاورزی معاف از مالیات است. توانسته‌ایم تاکنون معافیت‌ها را بگیریم. همچنین بدهی مالیاتی و بیمه‌ای نداریم. نکته دیگر آنکه حدود هزار میلیارد تومان زیان سنواتی سال‌های گذشته از قبل از ۹۸ داریم.

نیشکر بدهی بیمه‌ای و مالیاتی ندارد

وی توضیح داد:شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن طبق قانون و ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم به علت تولید محصولات کشاورزی باید معاف از مالیات باشد اما اداره دارایی از این موضوع ممانعت می‌کند، با این حال در کل، این مجموعه هیچ‌گونه بدهی مالیاتی ندارد. ضمن اینکه در الکل رازی و تولید mdf باید مالیات بدهیم.علی‌رغم اینکه گفته می‌شود در فعالیت‌های کشاورزی نباید مالیات دهیم، اما در الکل و سایر محصولات معتقد و متعهد به پرداخت مالیات هستیم و مالیات‌های خود را پرداخت می‌کنیم.

بخشی از برنامه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای

یاراحمدی تاکید کرد: بازارگردان‌های شرکت پای کار هستند و از سهم حمایت می کنند. همچنین، در بحث گزارش‌های پایداری شرکت، بهینه سازی مصرف انرژی، بهره وری آب، طرح های مطالعاتی آبیاری زیرسطحی، شناسایی جنبه‌های زیست محیطی، مبارزه بیولوژیکی، بازچرخانی آب برای بهینه‌سازی مصرف آب انجام می‌شود. از سوی دیگر، اقداماتی را برای استفاده از منابع تجدیدپذیر مانند استفاده از انرژی خورشیدی و بازچرخانی آب و... انجام می‌دهیم و در دستور کار داریم. برنامه نوسازی ماشین آلات را نیز داریم که امیدواریم با توجه به تحریم‌ها بتوانیم آن را انجام دهیم. توسعه فضای سبز با کاشت درختان مثمر و غیرمثمر را نیز در برنامه داریم.

وی با بیان اینکه کشت و صنعت‌های ما بدون استثنا تسویه فاضلاب‌های صنعتی و شهری دارند و یک قطره پساب صنعتی وارد چرخه جاری آب کشور نمی‌شود، خاطرنشان کرد: در بحث محیط زیست با تأیید سازمان محیط زیست برای احیای تالاب‌های خوزستان از طریق هدایت آب وارد عمل شده ایم. همچنین تولید زنبور برای شکار کرم‌های ساقه خوار و مبارزه بیولوژیکی با آفت‌ها را داریم.

اعلام سود نیشکر

یاراحمدی، با بیان اینکه نیشکر در سال مالی جاری، ۱۴۰ درصد افزایش درآمد عملیاتی نسبت به سال گذشته داشته است، گفت: سود خالص ما ۳ همت بوده و ۱۳۸ درصد افزایش در سود خالص داشتیم. همچنین، درآمد عملیاتی ما در سال مالی جاری ۲۱.۶ همت بود و ۶۶ درصد در تلفیق درآمد عملیاتی افزایش داشتیم. سود عملیاتی شرکت نیز ۱۹۶ درصد افزایش داشته است. اعداد نشان دهنده سود خوب و تولید خوب شرکت است. در همه نسبت‌های مالی نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشتیم.

وی تصریح کرد: سال ۱۴۰۳ با بیش از ۵ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی داشته‌ایم که رشد خوبی نسبت به سال های قبل داشته است. ۷۵۰ هزار تن هم تولید شکر و ۲۱۶ هزار تن ملاس داشتیم که همگی نسبت به بودجه ما رشد محسوس داشته است.

معاونت مالی شرکت توسعه نیشکر ادامه داد: اطلاعات مالی تلفیقی نیشکر نشان می‌دهد که این شرکت نسبت به سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۶۶ و ۱۴۱ درصد افزایش سود عملیاتی داشته داشته است. ضمن اینکه کل دارایی‌های این مجموعه از ۱۹.۸ همت در ۱۴۰۲ به ۳۱ همت افزایش پیدا کرده است.

پاسخ به ابهامات سهامداران درباره «نیشکر هفت‌تپه»

در این مجمع همچنین، عبدعلی ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن در پاسخ به ابهامات سهامدارن درمورد علت خرید نیشکر هفت تپه گفت: ما متقاضی خرید این شرکت بدون بدهی‌های آن هستیم و سه سال و نیم درگیر آن بوده‌ایم و در صدد سودده کردن آن هستیم و تا سال ۱۴۰۵ می‌توانیم به نقطه سر به سر در بدهی‌ها برسیم.

وی افزود: هفت تپه در حال‌حاضر به صورت پیمان مدیریت در دست "نیشکر" است و اگر بازسازی کنیم،می‌توانیم به سود خوبی دست پیدا کنیم. ضمن اینکه۵.۸ همتی که به هفت‌تپه تزریق شده است در ۱۲ ماه منتقل شده است.

وی درمورد پوشش بیمه‌ای این شرکت تصریح کرد: شرکت‌های بیمه‌ فقط تاثیرات سرما بر روی محصولات را بیمه می‌کردند و صلاح شرکت را بر این دانستیم پول بیمه که معادل ۲ همت بود را پرداخت نکنیم.

برنامه‌های عرضه نیشکر در بازار سرمایه

مدیرعامل «نیشکر» بیان کرد: در ۱۴۰۳ الکل رازی و کشت و صنعت امام خمینی(ره) را در ۱۴۰۴ در بازار سرمایه عرضه می‌کنیم. ضمن اینکه خسارت‌های ناشی از سیل در سال‌های قبل را از دولت در قالب تهاتر پیگیری کردیم.مسئولان دولت دوازدهم وعده پرداخت نقد آن را عملی نکردند، البته نباید منتظر ماند تا دولت ۶ همت خسارت را بدهد و در نهایت نیز به این نتیجه رسیدم که باید خودمان وارد عمل شویم.

ناصری در ادامه بیان کرد: در هر ۵ سال که برداشت نیشکر ادامه پیداکند برای جبران درهم کوبیده شدن خاک باید چغندر بکاریم تا حاصل‌خیزی جبران شود. این را هم تاکید کنم که تا قبل از این کسی از ما یا قند نمی‌خرید یا اگر هم خواهان آن بود خیلی دور بودند. وی ادامه داد: کارخانه قند دزفول ۱۰۰۰۰ تن در روز تولید می‌کند و تا ۱۴۰۶ بهره‌برداری می‌شود و قصد داریم،تا جایی که می‌شود اراضی بیشتری را زیر کشت چغندر ببریم.

مدیرعامل توسعه نیشکر در ادامه ضمن اعلام اینکه ۱۵۰میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تسهیلات برای کارخانه قند دریافت کردیم گفت: برداشت چغندر در دو فصل پاییز و بهار انجام،می‌شود و سعی کردیم این گپ را با نیشکر پر کنیم.

عبدعلی ناصری افزود: شکر قیمت مصوب دارد که انجمن کارخانه‌های شکر با جهاد جلسه برگزار می‌کنند و قیمت آن را تعیین می‌کنند. ضمن اینکه نرخ شکر در ۱۴۰۳، ۳۵ هزارتومان بوده که با مالیات ۳۸.۵ هزار تومان می‌شود و ما نیز پیرو تغییر قیمت مصوب هستیم و حقیقت اینکه اعمال این نرخ به‌شکل دستوری است.

وی درمورد تعهدات ارزی این شرکت تصریح کرد: درحال حاضر رفع تعهدات مالی وارداتی که سابق بر این انجام شده بود انجام شده اما در نهایت با بانک ملت به دادگاه رفتیم و این مورد منتج به پیروزی نیشکر و صدور رفع تعهد ارزی ۱۴۰ هزار تنی شد. این تنش بر اساس تعرفه بالای این بانک برای نقل و انتقال پول بوده است.

مدیرعامل این مجموعه ضمن اشاره به سطح ۷۰ هزار هکتاری زیر کشت نیشکر گفت: نتوانستیم از همه این ظرفیت بهره‌برداری کنیم و علت آن نیز اینکه سهم هر شرکت زیرمجموعه از کل این میزان، ۱۲ هکتار است که به علت مشکلات بسیار زیاد در حوزه تملک زمین نتوانستند از کل این میزان استفاده کنند.

ناصری در انتهای صحبت‌های خود سود پیشنهادی برای تقسیم در این مجمع عادی سالیانه را ۵۰ درصد اعلام کرد.

برنامه‌های «نیشکر» برای «هفته تپه»

حامد عین افشار رئیس هیات مدیره شرکت توسعه نیشکر نیز توضیحاتی در ارتباط با نیشکر هفت تپه به سهامداران ارائه کرد.

وی ، گفت: قرار بود که سه سال گذشته مالکیت هفت تپه به " نیشکر" منتقل شود که سه سال طول کشیده است. همچنین تا به این لحظه ۵.۸ همت به این شرکت تزریق شده و باید این را در نظر بگیریم که زمانی که دستور آمد که باید مدیریت آن را در دست بگیریم این شرکت هیچ تولیدی نداشته است.

عین افشار ادامه داد: تولید شرکت از آبان تا فروردین است و صورت‌های مالی نیز بر همین مبنا منتشر می‌شود و در باقی مدت زمان سال نیز در حال اورهال دستگاه‌ها و تجهیزات هستیم.

وی در پاسخ به سوال یکی از سهامداران که نیروی کار هفت‌تپه را نصف "نیشکر" اما تولید آن را یک دهم دانست و آینده این نیروها را جویا بود افزود: جانمایی هفت‌تپه قبل انقلاب بوده و بهترین مکان برای کشت نیشکر است و در کنار نیشکر امام خمینی(ره) وجود دارد.

رئیس هیات مدیره شرکت توسعه نیشکر افزود: زمانی که هفت‌تپه را تحویل گرفتیم، یکی از هزینه‌های مهم مربوط به پرداخت دستمزد به ۶ هزار کارگری بود که ۴ ماه حقوق نگرفته بودند. تا به امروز تلاش کرده‌ایم تا هفت‌تپه اورهال شود و به محض اینکه بتوانیم تملک آن را به دست بیاوریم می‌توانیم سود خیلی خوبی نیز از آن بگیریم. اگر این مجموعه در دست گروه دیگری می‌افتاد می‌توانست به عنوان رقیب فعالیت کند. این را نیز تاکید می‌کنم که نیرویی را تعدیل نمی‌کنیم و در بخش‌های دیگری از آنها استفاده کنیم. ضمن اینکه این نیروهای انسانی قراردادی هستند اما اجازه نداریم که در قالب پیمان مدیریت شرایط موجود را تغییر دهیم

تجدید ارزیابی از محل دارایی‌ها در دست اقدام

رییس هیات مدیره شرکت توسعه نیشکر اعلام کرد: شرکت توسعه نیشکر در ۱۰ سال گذشته چون ۶۰ درصد مالکیت دولتی داشت امکان افزایش سرمایه نداشت. اما بعد از پذیرش در بورس این ممانعت برطرف شد. ضمن اینکه تجدید سرمایه از محل دارایی ها را نیز در دست انجام داریم و فرایند ارزیابی ارزش زمین‌ها در دست انجام است.

حامدعین‌افشار با اشاره به اینکه شرکت ۱۵۰ درصد افزایش سود داشته بیان کرد: در تقسیم ۹۰ درصدی این سود تعقلی وجود ندارد و باید بخشی از آن صرف طرح‌های توسعه‌ای شرکت شود؛ اما پیشنهاد می‌شود ۷۰ درصد از سود تقسیم شود.

مصوبات مجمع نیشکر

در پایان مجمع صورت های مالی شرکت مورد تصویب قرار گرفت. همچنین، در خصوص تقسیم سود از سوی هیئت مدیره شرکت پیشنهاد شد ۵۰ درصد سود تقسیم شود که در نهایت تقسیم ۷۰ درصدی سود به ازای هر سهم ۴۴۰ تومان مصوب شد که قول داده شد قبل از شب عید این سود به حساب سهامداران واریز شود.

از سوی دیگر، در خصوص تقسیم پاداش، پیشنهاد سال گذشته ۱ میلیارد و ۲۰۰ تومان بود که امسال با ۳۰ درصد رشد به ۱ میلیارد و ۵۰۰ تومان رسید. رقم مربوط به مسئولیت‌های اجتماعی امسال ۵ میلیارد تومان مصوب شد و روزنامه رسمی این شرکت نیز روزنامه اطلاعات تعیین شد.

کد خبر 518252

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =