کدام نمادها از طلا بیشتر بازدهی داشتند؟

یک‌سال دیگر از عمر بازار سرمایه گذشت و این میانسال ۵۸ ساله باز هم همه را با عملکرد خود متحیر کرد.

به گزارش صدای بورس، یک‌سال دیگر از عمر بازار سرمایه گذشت و این میانسال ۵۸ ساله باز هم همه را با عملکرد خود متحیر کرد؛ شاید این حرف برای کسانی که از بازار فاصله گرفته‌اند عجیب باشد اما با کنار گذاشتن کلیات نامربوط بازار که روزانه برای تخریب آن منتشر و دست به دست می‌شود، می‌توان به وضوح دید که بورس هنوز هم از سایر بازارهای رقیب، بازدهی بیشتری داشته است البته به‌شرط سرمایه‌گذاری مستقیم و نه هرچیزی غیر از آن.


بازدهی ۱۲۰ درصدی سکه‌ و ۱۱۳ درصدی صندوق‌های طلا را نمی‌توان انکار کرد، اما به هیچ عنوان نمی‌توان این دو را بهترین بازار در سال ۱۴۰۳ دانست چراکه ۲۲ نماد بورسی از هردوی آنها پیشی گرفتند و سودهای فوق‌العاده‌ای را به عمل آورده‌اند که فقط «حپرتو» در همین بازه زمانی ۳۵۵ درصد رشد کرده‌ است؛ در میان همه این نمادها نیز شرکت‌های سیمانی غوغا به‌پا کردند و تعدد آنها در میان این لیست عملکرد خوب آنها را در بازار نشان می‌دهد که با وجود ناترازی‌ها توانسته‌اند به حیات خود ادامه بدهند.

کدام نمادها از طلا بیشتر بازدهی داشتند؟

سرمایه‌گذاری غیرمستقیم؛ مشتریان خود را ناکام گذاشت
در سال گذشته تبلیغ‌های بسیار زیادی برای ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه انجام شد اما همانطور که در نمودار بالا می‌بینید نه تنها صندوق‌های سهامی، رشد جالبی نداشته‌اند بلکه با رشد بسیار پایین ۱۸ درصدی (میانگین عملکرد این صندوق‌ها) ثروت سرمایه‌گذاران را از نرخ بهره بدون ریسک هم عقب انداخته‌اند. البته که جا ماندن از صندوق‌های درآمد ثابت، خود نشان‌گر طنازی سهامی‌ها در تبلیغات‌شان است. همچنین در میان صندوق‌های متعدد سهامی، «حفظ ارزش دماوند» با ۴۲ درصد رشد در یک‌سال در رقابت با شرکت‌های بورسی ۱۲۶‌ام شد که از میان این شرکت‌ها ۲۶ نماد متعلق به صنایع سیمانی و ۱۹ شرکت مربوط به صنعت سرمایه‌گذاری است.

کدام نمادها از طلا بیشتر بازدهی داشتند؟

خانواده کوچک صندوق در صندوق‌ها نیز نتوانسته‌اند آبروی خاندان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم راحفظ کنند و با رشد میانگین ۳۶ درصدی از سایر رقبا جاماندند و حتی «تمشک» که بیشترین بازدهی را در میان این ابزارها داشت با رشد ۷۰ درصدی نتوانست حریف نمادهای بازار بشود و در کل نیز ۱۴۷ نماد بالاتر از میانگین این صندوق‌ها رشد داشته‌اند.
نمادهای سیمانی در سال گذشته رشد داشتند، اما P\E ۹.۵ این صنعت رشد کوتاه مدت آنها که متاثر از عوامل مختلف بوده را نشان می‌دهد. ضمن اینکه p/B ۶ این صنعت نیز وضعیت مطلوبی را برای سرمایه‌گذاری نشان نمی‌دهد، اما کارشناسان مختلفی مانند علی سعدوندی، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سیمانی مانند «سباقر» را پیشنهاد می‌کنند.

کدام نمادها از طلا بیشتر بازدهی داشتند؟

در میان ۱۴۷ شرکتی که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، ۱۹ نماد متعلق به شرکت‌های سرمایه‌گذاری هستند که در بالاترین جایگاه «فافق» با رشد ۱۳۴ درصدی قرار دارد که در حال حاضر نیز P/E ۸.۸ آن وضعیت مطلوبی را نشان نمی‌دهد و P/NAV ۶ نیز این مورد را تأیید می‌کند، اما کلیت این صنعت با P/NAV ۰.۹ خبر از پتانسیل رشد این صنعت در ادامه می‌دهد. (P/E این صنعت ۷.۱ و P/B آن نیز ۳.۱ است.)
عملکرد سایر بازارها نسبت به بورس، چنگی به دل نمی‌زند و دلار با تمام هیاهو و جار و جنجال‌های ترامپ تنها ۶۷ درصد رشد کرد. همچنین مسکن در میان بقیه رقبا، گریان به لانه رکود گریخت تا در آینده مشخص شود که چه زمانی رشد ۶۸ درصدی دلار بر روی آن تاثیر می‌گذارد.
در نهایت باید با این حقیقت روبه‌رو شویم که صندوق‌های سرمایه‌گذاری نتوانستند بازدهی مطلوبی داشته باشند و سرمایه‌گذاری مستقیم در سال ۱۴۰۳ بهترین گزینه برای سال گذشته بوده است. اما همین صندوق‌ها رقابتی تنگاتنگ و بعضی از آنها عملکرد بهتری را نسبت به دیگر صندوق‌ها تجربه کردند؛ در جدول بیشترین و کمترین بازدهی صندوق‌های مختلف را مشاهده می‌کنید.

کدام نمادها از طلا بیشتر بازدهی داشتند؟

  • آرمان هنرکار - خبرنگار

  • شماره ۵۸۵ هفته نامه اطلاعات بورس
کد خبر 521889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =