گلدمن ساکس پیش‌بینی خود از قیمت طلا را افزایش داد

تحلیل‌گران گلدمن ساکس معتقدند که به دلیل احتمال افزایش رکود اقتصادی جهانی ناشی از سیاست‌های ناپایدار تعرفه‌ای دولت ترامپ، قیمت طلا هنوز ظرفیت رشد بیشتری دارد.

به گزارش صدای بورس،بانک سرمایه‌گذاری وال‌استریت، گلدمن ساکس، پیش‌بینی می‌کند که قیمت هر اونس طلا تا پایان امسال به ۳۷۰۰ دلار برسد؛ این در حالی است که پیش‌تر این رقم را ۳۳۰۰ دلار اعلام کرده بود. این بانک دلایلی چون افزایش خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی و رشد ورود سرمایه به صندوق‌های ETF طلا را عامل این رشد می‌داند. به گفته تحلیل‌گران، ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و فضای بی‌ثبات اقتصادی ناشی از جنگ تجاری او، برای سرمایه‌گذاران طلا فرصت مناسبی ایجاد کرده است.

در دوره‌هایی که نااطمینانی اقتصادی زیاد می‌شود، دارایی‌های معدودی مانند طلا می‌توانند عملکرد درخشانی داشته باشند. این فلز گرانبها در دهه‌های گذشته همواره پناهگاه امنی برای سرمایه‌گذاران بوده و امسال نیز با روند صعودی چشمگیری، دارندگان طلا را به سودهای بزرگی رسانده است.

تحلیل‌گران گلدمن ساکس معتقدند که به دلیل احتمال افزایش رکود اقتصادی جهانی ناشی از سیاست‌های ناپایدار تعرفه‌ای دولت ترامپ، قیمت طلا هنوز ظرفیت رشد بیشتری دارد. آن‌ها در گزارشی نوشتند:

«تنش‌های اخیر در بازار اوراق قرضه آمریکا و رشد قیمت طلا در روزهای اخیر، ما را بیش‌ازپیش مطمئن کرده که طلا بهترین گزینه برای پوشش ریسک رکود است.»

این بانک پیش‌بینی جدید خود را بر مبنای دو عامل کلیدی بنا کرده است:

۱. افزایش خرید طلا توسط بانک‌های مرکزی که بخشی از آن به‌منظور کاهش وابستگی به دلار و تنوع‌بخشی به ذخایر ارزی انجام می‌شود.

۲. افزایش ورود سرمایه به صندوق‌های قابل معامله طلا (Gold ETFs).

روند صعودی بازار طلا حتی گلدمن ساکس را نیز شگفت‌زده کرده است. این بانک پیش‌تر درست پیش‌بینی کرده بود که کف قیمت در ماه نوامبر حدود ۲۶۰۰ دلار خواهد بود و آن را زمان مناسبی برای ورود به بازار دانسته بود، اما در آن زمان انتظار نداشت که قیمت طلا تا پایان ۲۰۲۵ از ۳۱۵۰ دلار فراتر رود. با این حال، بی‌ثباتی در سیاست‌های تجاری دولت ترامپ باعث شده بازار از این پیش‌بینی فراتر رود و در همین ماه، از سطح ۳۱۵۰ دلار عبور کند.

گلدمن ساکس تنها در سناریویی بسیار افراطی احتمال می‌دهد که قیمت طلا به ۴۵۰۰ دلار در هر اونس برسد.

مسائل سیاسی مرتبط با ذخایر طلا

طلا حتی به موضوعی سیاسی نیز تبدیل شده است. ترامپ گفته که قصد دارد ذخایر طلای فورت ناکس را مورد حسابرسی قرار دهد. از سوی دیگر، آلمان که دومین دارنده ذخایر طلای جهان پس از آمریکاست، ممکن است تصمیم بگیرد طلای ذخیره‌شده خود در بانک فدرال نیویورک را به کشور بازگرداند.

البته سرمایه‌گذاری در طلا معایبی هم دارد. مهم‌ترین آن هزینه فرصت است؛ زیرا برخلاف اوراق خزانه یا صندوق‌های بازار پول که سود پرداخت می‌کنند، طلای فیزیکی سودی ندارد. همچنین سرمایه‌گذاران نهادی با هزینه‌های نگهداری طلا مواجه‌اند. در دوره‌های رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری در طلا چندان توجیه‌پذیر نیست.

اما سیاست‌های متغیر و غیرقابل‌پیش‌بینی ترامپ در حوزه تعرفه‌ها، برنامه‌ریزی را برای شرکت‌ها دشوار کرده و نگرانی‌هایی درباره رکود جهانی ایجاد کرده است—موضوعی که طلا را به گزینه‌ای جذاب‌تر تبدیل می‌کند.

فرصت‌هایی فراتر از طلای فیزیکی

سرمایه‌گذاران برای بهره‌بردن از این فضای صعودی، تنها محدود به خرید طلا یا صندوق‌های ETF نیستند. سهام شرکت‌های معدنی نیز می‌تواند سودآور باشد؛ شرکت‌هایی مانند نیوماونت (مستقر در دنور)، بریک گولد (کانادا) و آنگلوگلد اشانتی (آفریقای جنوبی) از جمله گزینه‌هایی هستند که «پیتر شیف» به آن‌ها اشاره کرده است.

این مدیر مالی در یورو پسیفیک، که سال‌ها طرفدار سرمایه‌گذاری در طلا بوده، اکنون معتقد است که سودآوری شرکت‌های معدنی حتی از طلای فیزیکی بیشتر خواهد بود، چرا که یکی از عوامل اصلی کاهش سود آن‌ها یعنی قیمت انرژی نیز در حال کاهش است.

شیف گفته:

«برای اولین بار در طول دوران کاری‌ام، به مردم می‌گویم فعلاً طلای فیزیکی نخرند. وقتی سهام شرکت‌های معدنی را می‌خرید، در واقع طلایی را می‌خرید که هنوز از زمین بیرون نیامده—و این طلا در حال حاضر ارزان‌ترین قیمت تاریخی را نسبت به طلای فیزیکی دارد.»

برای همین، شرکت کانادایی Allied Gold تصمیم گرفت از معامله‌ای که در فوریه برای فروش ۱۲ درصد سهام خود به یک شرکت سرمایه‌گذاری ابوظبی بسته بود، عقب‌نشینی کند؛ چون قیمت طلا و سهام شرکت، خیلی بالاتر از قیمت توافق‌شده در چند هفته قبل رفته است.

منبع:Fortune

کد خبر 522175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =