چای به ویژه چای سیاه و چای سبز خواص شگفت‌آوری برای سلامتی دارند و غیر از نوشیدن کاربردهای دیگری هم دارند که در این مطلب با آن‌ها آشنا می‌شوید.

به گزارش صدای بورس,اغلب از کیسه‌های چای صرفا برای نوشیدن چای در اوقات فراغت، در مهمانی‌ها یا زمان کار استفاده می‌شود. کمتر کسانی هستند که به طور دقیق از خواص چای کیسه‌ ای مطلع باشند. اما چای و به ویژه چای سیاه و چای سبز دارای خواص شگفت‌آوری هستند. به عنوان مثال از کیسه‌های جای می‌توان در تسکین دندان درد، در از بین بردن جوش‌های صورت، در باز کردن منافذ پوست و در تولید کمپوست استفاده کرد.

چای کیسه ای پف‌های چشم را برطرف می‌کند

اگر خواب بد شبانه به شکل چشم‌های پف‌کرده روی صورتتان ظاهر می‌شود، چند چای کیسه‌ای کافئین‌دار ممکن است به شما کمک کند. دو چای کیسه‌ای را در آب گرم مانند زمانی که می‌خواهید یک فنجان چای درست کنید، خیس کنید. سپس آن‌ها را برای چند دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شوند. یک کیسه روی هر چشم به مدت ۵ دقیقه می‌تواند پف کردگی را کاهش دهد و رگ‌های خونی نزدیک چشم شما را کوچک‌تر کند.

چای کیسه ای به بهبود شرایط پوستی کمک می‌کند

اگر به نوعی انگور سمی برخورد کرده‌اید و به همین دلیل با جوش‌های خارش‌دار و دردناک مواجه شده‌اید، حمام در آب آغشته به چای سیاه ممکن است به کاهش التهاب و تسکین پوست شما کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد که پانسمان‌های مرطوب تهیه‌شده با چای سیاه می‌توانند در درمان سایر بیماری‌های پوستی که می‌توانند باعث خارش پوست شوند، مانند «درماتیت صورت»، خیلی موثر باشند.

با چای سیاه آسیب های جزئی را درمان کنید

پانسمان‌های آغشته به چای سیاه همچنین می‌تواند به کاهش درد و کاهش تورم ناشی از خراش‌های کوچک یا کبودی کمک کند. در این شیوه درمانی، چای کیسه‌ای را باز کنید، چای را بخارپز کنید و بگذارید خنک شود، سپس آن را برای چند دقیقه روی ناحیه آسیب دیده فشار دهید.

چای کیسه ای نیش حشرات را از بین می‌برد

یک عدد چای کیسه‌ای سیاه می‌تواند بر درد و خارشی که پس از نیش زدن یک حشره ایجاد می شود، تأثیر بگذارد. فقط کیسه را خیس کنید، آن را فشار دهید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی ناحیه آسیب دیده بماند.

چای کیسه ای درد دندان را تسکین می‌دهد

اگر دندان درد دارید، یک عدد چای کیسه‌ای گرم نعناع تند را روی دندان و لثه خود نگه دارید، به احتمال زیاد تا حدی دندان درد را کاهش می‌دهد. اسید موجود در چای همچنین می‌تواند از خونریزی جلوگیری کرده و به لخته شدن خون کمک کند. بنابراین گاز گرفتن چای کیسه‌ای ممکن است به مهار خونریزی بعد از کشیدن دندان کمک کند.

کاهش درد ناشی از شیردهی با چای کیسه ای

چای کیسه‌ای می‌تواند به عنوان کمپرس به مادران شیرده کمک کند و درد نوک سینه‌ها را کاهش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که خیس کردن یک عدد چای کیسه‌ای با آب گرم، فشار دادن مقدار اضافی آن و سپس استفاده از آن به مدت ۱۵ دقیقه در منطقه درد، ممکن است جریان خون را افزایش داده و به بهبود سریع‌تر شما کمک کند.، البته برای نتیجه گرفتن از این کار باید چهار بار در طول روز به همین صورت که شرح داده شد از کمپرس استفاده کنید

چای سبز منافذ را باز می‌کند

یک اسکراب (لایه بردار پوست صورت) تهیه شده از برگ‌های چای سبز می‌تواند پوست چرب را عمیقا تمیز کرده و به خلاص شدن صورت از شر جوش‌های سرسیاه کمک کند. برای به کار بردن این روش، یک عدد چای کیسه‌ای را باز کنید و یک قاشق چایخوری برگ را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. خمیر را به آرامی به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی ناحیه‌ای از صورت دارای جوش‌های سر سیاه بمالید و سپس با آب ولرم بشویید. سپس صورت خود را خشک کرده و از مرطوب کننده استفاده کنید.

استفاده از چای کیسه ای برای رنگ کردن لباس‌ها

قرن‌هاست که از گیاهان برای رنگ دادن به لباس‌ها و منسوجات استفاده می‌شود و برگ‌های چای نیز از این قاعده مستثنی نیستند. چای کیسه‌ای می‌تواند به عنوان یک رنگ طبیعی یا برای ایجاد طرح‌های جدید، به ویژه برای مواد ساخته شده از پنبه استفاده شود. چای را از کیسه خارج کرده و با آب به اندازه‌ای گرم کنید. آب باید کاملا روی برگه‌های چای را بپوشاند. بعد از حدود یک ساعت، زمانی که برگ‌ها پژمرده به نظر می‌رسند، آن‌ها را صاف کنید. چیزی که باقی می‌ماند رنگ است.

چای کیسه‌ای به رشد گیاهان کمک می‌کند

گیاهان برای رشد سالم به نیتروژن نیاز دارند، نیتروژن یک واحد سازنده اساسی «دی ان ای» آن‌ها است. برگ‌های چای حاوی مقدار زیادی نیتروژن هستند. مطالعات نشان می‌دهند که مخلوط برگ‌های چای استفاده شده با خاک می‌تواند به رشد سریع‌تر شاخه‌ها و ریشه‌ها کمک کند و تولید مواد شیمیایی را در گیاهان افزایش دهد.

استفاده از برگه‌های چای در تولید کمپوست

از آنجا که برگ‌های چای برای رشد گیاهان مفید هستند، کمک زیادی به توده کمپوست می‌کنند. اما بسیاری از کیسه‌های چای دارای مقدار کمی پلاستیک به نام پلی پروپیلن هستند. که قابل تجزیه نیست، بنابراین به دنبال مواردی از کیسه‌های چای باشید که پلاستیک در آنها وجود ندارد.

منبع:همشهری