محسن خدابخش در راستای نظارت بر چگونگی معاملات، با حداقل دخالت انسانی به سنا گفت: الگوهای تخلفاتی تحت عنوان تریگرها در سامانه های موجود تعریف شده و ناظرین بازار به صورت روزانه و مستمر، خروجی هشدارهای طراحی شده را کنترل میکنند.
وی افزود: بعد از اعلام سیستم به ناظر، ناظر موظف است بررسی کند آیا واقعاً دستکاری قیمتی رخ داده یا سفارشی خارج از مظنه وارد شده یا سایر تخلفاتی که در دستورالعمل ذکر شده رخ داده است یا خیر؟ بر این اساس روندهای گذشته و کدهایی که این شرایط را رقم زدند، مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت محرز شدن تخلف موضوع به مرجع رسیدگی به تخلفات اعلام می شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه نظارت سازمان در چگونگی روند معاملات، یک امر مستمر است، گفت: بسیاری از نکات ابهام آمیز که در برخی رسانه ها به عنوان تخلف یا حتی کوتاهی سازمان در جهت شناسایی تخلفات مطرح می شود معمولاً هدفی در جهت اصلاح رویه ها و امور ندارند بلکه اغلب زمینه ای برای رسیدن به خواسته های مادی یک فرد یا گروه است.
خدابخش افزود: برخی از سرمایهگذاران به دلیل تحلیلهای نادرست از روند سودآوری و وضعیت شرکتها و ورود به سهم های با ریسک بالا ممکن است متضرر شوند، بنابراین این امر دلیلی بر وقوع دستکاری در معاملات نیست. بدیهی است مسئولیت تصمیمگیری در خصوص هر سرمایهگذاری بر عهده سرمایهگذار است.
وی تصریح کرد: تشخیص اینکه روند معاملاتی تخلف است یا خیر، با سازمان است. بنابراین یک شخص خارجی نمی تواند در این باره اظهارنظری داشته باشد مگر اینکه مستندات را نسبت به تخلف ارائه کند تا ما بر اساس مستندات پیگیر آن شویم.
خدابخش درباره شرایط فعلی بازار نیز اظهار داشت: گزارش هایی که اکثر قریب به اتفاق سهم های بنیادی منتشر کردند همگی خوب است. اعم از گزارش فروش و تعدیل ها حاکی از روند بهبود شرایط است و این گزارش ها می تواند سیگنال مثبتی در جهت بازگشت رونق به کسب وکارها تلقی شود.
نظر شما