«بازار گردانی نوین پیشرو» جوانترین صندوق

گروه تأمین‌سرمایه نوین، در سال 1387 مجوز فعالیت خود را از سازمان‌بورس و اوراق‌بهادار دریافت کرد و در آبان‌ماه سال 1397 با نماد «تنوین» وارد بورس شد. در حال حاضر هشت صندوق سرمایه‌گذاری در این مجموعه مشغول ‌به فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها، مروری بر عملکرد آن‌ها خواهیم داشت.

تمرکز ویژه بر جذب سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز
تأمین‌سرمایه نوین تمرکز ویژه‌ای بر جذب سرمایه‌گذاران محتاط داشته و از این رو 5 صندوق از 8 صندوق فعالش از نوع صندوق‌های بادرآمدثابت هستند. نخستین تجربه صندوق‌داری این شرکت به سال 1387 و تاسیس صندوق مشترک یکم ایرانیان برمی‌گردد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق در یک‌سال گذشته با اندک رشد 16 درصدی از مرز 20.000 میلیاردریال عبور کرده است. این صندوق در یک‌سال اخیر حدود 20 درصد بازدهی عملیاتی ساخته که این نرخ در مقایسه با نرخ سود سپرده‌ بانکی و همچنین عملکرد سایر صندوق‌های بادرآمد ثابت، چندان جذاب نیست.
صندوق مشترک فرازاندیش نوین به‌عنوان دومین صندوق بادرآمدثابت تأمین‌سرمایه نوین عملکرد بهتری داشت و توانست در 365 روز گذشته حدود 22 درصد بازدهی کسب کند که این اتفاق شاید مرهون اختصاص سهم 70 درصدی از پرتفو به بازار بدهی و خرید اوراق بدهی مطمئن باشد. صندوق مشترک آتیه نوین گرچه با ثبت رکورد 97.402 میلیارد ریالی، بیشترین خالص ارزش دارایی را در میان صندوق‌های این شرکت داراست، اما همچون صندوق مشترک یکم ایرانیان در کسب بازدهی چندان موفق ظاهر نشده و در 365 روز گذشته، کم‌ترین بازدهی را در میان این صندوق‌ها محقق ساخته است. صندوق نهال سرمایه ایرانیان، به‌عنوان چهارمین صندوق بادرآمدثابت این شرکت همچون صندوق مشترک فرازاندیش سهمی 71 درصدی از پورتفویش را به بازار بدهی اختصاص داد و در نهایت همان 22 درصد بازدهی را محقق ساخت. وجه تمایز این صندوق با صندوق‌های قبلی در سرعت رشد 131 درصدی خالص ارزش دارایی‌هایش است. بازدهی پنجمین و آخرین صندوق بادرآمدثابت نوینی‌ها، مطابق با آخرین داده‌های سامانه «رسام»، 29 درصد بوده که این رقم صندوق ارمغان ایرانیان را در جایگاه پربازده‌ترین صندوق بادرآمدثابت این شرکت 
قرار داده است.

پربازده‌ترین صندوق قابل معامله مختلط بازار
خالص ارزش دارایی‌های تنها صندوق مختلط این شرکت در یک‌سال گذشته با رشدی 90 درصدی به بیش از 610 میلیاردریال رسیده است. 57 درصد از پرتفوی این صندوق به بازار سهام و در صدر آن، گروه «محصولات شیمیایی» و «فلزات اساسی» اختصاص دارد. صندوق سپهر اندیشه نوین با کسب 90 درصد بازدهی در یک‌سال اخیر، عملکرد بسیار خوبی داشته و در جایگاه پربازده‌ترین صندوق‌ قابل معامله مختلط بازار قرار گرفته است.

پربازده‌ترین صندوق نوین 
خالص ارزش دارایی‌های صندوق مشترک میعاد ایرانیان در یک‌سال گذشته با رشد 223 درصدی، به مرز 194 میلیارد ریال رسیده است. سهم بازار سهام از پرتفوی صندوق حدود 88 درصد است که در این بین، صندوق بیشترین سرمایه‌گذاری را در گروه «محصولات شیمیایی»، «فلزات اساسی» و «استخراج کانه‌های فلزی» داشته است. کسب بازدهی 131 درصدی در یک‌سال اخیر حاصل اتخاذ این استراتژی بوده و کام سرمایه‌گذارانش را حسابی شیرین کرده است. 
جوان‌ترین صندوق تأمین‌سرمایه نوین صندوق بازارگردانی نوین پیشرو است که خالص ارزش دارایی‌هایش طی یک‌سال گذشته افتی 18درصدی داشته است. مطابق سامانه «رسام» این صندوق با کسب بازدهی 31 درصدی در یک‌سال اخیر، عملکرد چندان جذاب و مطلوبی نداشته است. 
عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه نوین در زیر آمده است.

  • سجاد یزدانی - کارشناس سامانه رسام
  • شماره 345 هفته نامه اطلعات بورس- صفحه 16
کد خبر 411823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =