شفافیت معاملات در بورس مسکن

در ابتدای آغاز به کار بورس مسکن، قانون‌گذاران و ناظران آن باید به بررسی مسائل و مشکلات احتمالی این بورس و ارائه راه‌حل‌هایی برای آن اقدام کنند تا علاوه بر حل مشکلات بازار مسکن، به سوی حذف محدودیت‌ها گام برداشته شود.

به گزارش صدای بورس، احسان عسکری، مدیر سرمایه‌گذاری و بازارگردانی تأمین سرمایه امید اظهار کرد: شفافیت در معاملات و هدایت فعالیت‌های سفته‌بازانه به سوی اقدامات سازنده از آثار مثبت راه‌اندازی بورس مسکن است. در دهه اخیر نقش بازار در اقتصاد به خوبی در میان تصمیم سازان اقتصادی و فعالان سایر حوزه‌های اقتصادی کشور درک شده است؛ به طوری که پس از بورس اوراق بهادار تهران برای معاملات سهام و اوراق بدهی، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی شکل گرفته است و اکنون بورس مسکن در حال راه‌اندازی است.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه شفافیت و سلامت اقتصادی از دغدغه‌های هر کشور است و وجود بازارهای منسجم و سازمان یافته از راه‌حل‌های دسترسی به آن محسوب می‌شود، افزود: به نظر می‌رسد بورس مسکن می‌تواند تا حد زیادی بحث قیمت‌گذاری در بازار مسکن، شفافیت در معاملات و هدایت فعالیت‌های سفته‌بازانه به سوی فعالیت‌های سازنده و مفید در این حوزه را حل کند.

عسکری توضیح داد: بازار سرمایه در تمامی کشورهای توسعه یافته برای داد و ستد سهام شرکت‌ها و سایر اوراق بهادار شکل گرفته‌اند ولی سازوکار معاملات برای سایر دارایی‌ها مانند ارز، طلا، محصولات کشاورزی، انرژی و غیره، بنا به مقتضیات و شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هر کشور شکل گرفته‌اند.

مدیر سرمایه‌گذاری و بازارگردانی تأمین سرمایه امید خاطرنشان کرد: اگرچه ایجاد شفافیت در حوزه‌های مختلف اقتصادی می‌تواند سلامت را به همراه داشته باشد ولی در مقابل، قانون‌گذاران و ناظران بازار مسکن نیز باید به اصول بازار که همانا حضور فعال و پررنگ دو بازیگر بازار یعنی عرضه کنندگان و متقاضیان مسکن است، پایبند باشند.

به گفته عسکری، این موضوع که پس از تلاطم در این بازار شفاف که خود محصول تلاطم در بخش دیگری از اقتصاد واقعی است اقدام به محدودیت در بازار شود، به طوری که بازیگران امکان تصمیم‌گیری نداشته باشند، بسیار خطرناک است و از قبل باید پیش‌بینی‌های مناسب برای مقابله با این تلاطمات انجام گیرد. چرا که سابقه این موضوع را فعالان بازار طلا و سکه در بورس کالای ایران شاهد بوده‌اند که به دلیل افزایش قیمت ارز و به تبع آن سکه، بازار قراردادهای مشتقه (آتی سکه) که در تمامی بازارهای مالی پیشرفته دنیا به عنوان ابزار پوشش ریسک مورد استفاده قرار می‌گیرد، متوقف شد و بازار گواهی سپرده طلا نیز اکنون با محدودیت‌های شدیدی مواجه است.

منبع: سنا

کد خبر 414783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =