به گزارش صدای بورس، جعفر قادری با اشاره به اینکه بانک مرکزی باید برخی از کارها مانند به وجود آوردن زمینه تسهیل صادرات و برگشت ارز که در دست انجام است را سریعتر عملیاتی سازد، گفت: بدون شک برای تامین مواد اولیه خطوط تولیدی نیاز است تا ارز اختصاص داده شود، زیرا چنانچه مواد اولیه وارد نشود، صادرات هم وجود نخواهد داشت.
قادری افزود: تمام تلاشها باید بر این اصل استوار باشد که نیازهای ارزی را در داخل کشور تامین کنیم و وابسته به خارج نباشیم. علاوه بر این باید کانالهایی که میتوانند نقدینگی را به سمت بخش تولید ببرند را مدنظرقرار داد، زیرا این نقدینگیها به صورت سرگردان در هر بخشی ایجاد مشکل میکند و میتواند به سرعت افزایش قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی را به همراه آورد.
وی ادامه داد: مشکل فوق با حرکات کُند و لاک پشتی حل نخواهد شد، بنابراین نیاز است تا به سرعت مقرراتزدایی در دستور کار دولت قرار گیرد. همچنین دقت و توجه به شرکتهای دانش بنیان که توانایی کاهش فاصله فنی و تکنولوژی با کشورهای پیشرفته را دارد، افزایش یابد، زیرا این مسئله نیاز به واردات را کاهش و زمینه برای توسعه صادرات را فراهم میآورد.
قادری بیان کرد: حمایت از تولید شاه کلید تمام سیاستهایی است که میتواند در این شرایط مشکل را حل کند. این مسئله از ورود نقدینگی و کانالهایی که با رانت همراه هستند را مشکلدار میکند زیرا چنانچه نسبت به تولید بیتوجهی صورت گیرد زمینه رشد نقدینگی بیشتر فراهم خواهد شد که در مقاطع مختلف مشکلزا است.
وی درباره کمک مجلس به دولت تصریح کرد: نمایندگان لوایحی که توسط دولت به مجلس تقدیم میشود را مورد حمایت قرارمیدهند و هر جا نیاز بود، هماهنگیهای لازم را صورت خواهند داد. علاوه براین طرحهایی هم مجلس در دست اقدام و پیگیری دارد تا با کمک آنها فضای کسب و کار بهبود پیدا کند.
قادری درباره تبعات افت ارزش پول ملی بیان کرد: افت ارزش پول ملی بازار را بیثبات میکند و با توجه به وابستگی تولید داخلی به مواداولیه، ماشین آلات و تجهیزات خارجی بنابراین هراندازه ارزش پول ملی کاهش یابد، نرخ تورم افزایش پیدا میکند و خلاف برخی از کشورها که کاهش ارزش پول ملی به رشد صادرات میانجامد در ایران ارز تبدیل به کالای سرمایهای میشود.
وی افزود: افزایش قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی منجر به افزایش واردات و بیثباتی و به هم خوردن تعادل اقتصادی و بیعدالتی بین مناطق، قشرها و گروههای مختلف خواهد شد.
نظر شما