به گزارش صدای بورس، از ۸ تا ۲۱ آذرماه تمایل برای فروش در مقایسه با دو هفته قبل از آن ۱۳.۵ درصد افزایش یافته است. از بین ۱۱ منطقه پرتقاضا که به نوعی بورس بازار مسکن محسوب می شوند بیشترین افت قیمت در منطقه ۸ به میزان ۱۷ درصد رخ داده و در عین حال در منطقه هفت نرخهای پیشنهادی ۷.۸ درصد افزایش نشان می دهد. در هر دو منطقه مذکور عرضه مسکن به ترتیب ۱۷ و ۱۶ درصد در مقایسه با دو هفته قبل از آن کاهش یافته است.
طبق اطلاعات به دست آمده از سامانه کیلید که تغییرات تعداد آگهی ها و قیمت مسکن را رصد می کند نشان دهنده افزایش ۱۳.۵ درصدی عرضه آپارتمان در هفته های دوم و سوم آذر نسبت به هفته آخر آبان و اول آذرماه است. در همین بازه زمانی نرخهای پیشنهادی ۵.۵ درصد کاهش نشان می دهد.
از ۸ تا ۲۱ آذرماه قیمتهای پیشنهادی در منطقه یک ۱.۸ درصد، منطقه دو ۱.۶ درصد، منطقه چهار ۳.۱ درصد، منطقه هشت ۱۷ درصد، منطقه ۹ بالغ بر ۲.۴ درصد، منطقه ۱۰ به میزان ۰.۶ درصد و منطقه ۲۲ بالغ بر ۰.۲ درصد در مقایسه با دو هفته قبل از آن کاهش یافته است.
در عین حال بررسی آگهی ها از رشد قیمتهای پیشنهادی در منطقه سه به میزان ۵.۴ درصد، منطقه پنج ۳ درصد، منطقه شش ۲ درصد و منطقه هفت ۷.۸ درصد حکایت دارد. ۱۱ منطقه دیگر شهر تهران به دلیل پایین بودن تعداد آگهی ها در این گزارش لحاظ نشده است. در عین حال در ۱۱ منطقه شهر تهران که حجم داده های آن قابل اتکا است نرخهای پیشنهادی ۵.۵ درصد افت نشان می دهد.
بررسی تغییرات تعداد آگهی های هفته دوم و سوم آذرماه نسبت به هفته آخر آبان و اول آذرماه نیز نشان می دهد عرضه مسکن در منطقه دو ۲۲ درصد، منطقه پنج ۵۱ درصد، منطقه شش ۱۰ درصد، منطقه ۹ بالغ بر ۱۵۵ درصد و منطقه ۱۰ به میزان ۴۳ درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر در منطقه یک تعداد آگهی ها ۱۴ درصد، منطقه سه ۲۵ درصد، منطقه چهار ۲۲ درصد منطقه هفت ۱۶ درصد و منطقه هشت ۱۷ درصد کاهش یافته است.
به طور کلی نیز در شهر تهران تعداد آگهی ها در بازه زمانی مذکور ۱۳.۵ درصد افزایش داشته و در عین حال تقاضا برای واحدهای مسکونی رشد ۲۰ درصدی نشان می دهد. تا پیش از این تقاضا ۴۴ درصد کاهش یافته بود. افزایش تمایل برای خرید ملک می تواند نشان دهنده ورود اولین گروه مصرفی که ریسکهای کمتری را می پذیرند باشد.
اما دو نمایه از افت قیمت و افزایش نسبی عرضه مسکن در تهران طی دو هفته اخیر در حالی اتفاق افتاده که در هفته اول آذرماه نیز نرخها ۲.۲ درصد نسبت به هفت روز قبل از آن کاهش یافته بود. ریزش پله ای قیمتها به اعتقاد کارشناسان، تخلیه حباب بازارمسکن است که می تواند تا زمان کاهش نرخ ارز ادامه پیدا کند.
منبع: ایسنا
نظر شما