به گزارش صدای بورس، البته پیش از این برخی کارشناسان از قیمتهای ۱۰۰ هزار دلاری و حتی بیشتر برای این رمزارز سخن گفته بودند، اما رشد جهشی یک سال گذشته، کمی دور از انتظار بود. حال مدیرعامل یکی از شرکتهای فعال در این حوزه از تبدیل بیتکوین به یک ارز جهانی در دهه آینده خبر میدهد.
جهش قیمت به یک میلیون دلار
جسی پاول، مدیرعامل شرکت کراکن در گفتوگو با بلومبرگ گفت: بالاخره بیتکوین به یک ارز جهانی تبدیل خواهد شد. فکر میکنم جا دارد که قیمت بیتکوین به یک میلیون دلار برسد و این اتفاق در یک دهه آینده رخ خواهد داد.کراکن، بازار مبادلات رمزارزهاست که در سال ۲۰۱۱ تاسیس شده است. در سال ۲۰۲۰ این بازار امکان خرید و فروش ۴۰ نوع رمزارز را برای معاملهگران ۴۰ ایالت آمریکا و ۱۷۶ کشور جهان فراهم کرد.
پاول افزود: امروز شاهد بروز نشانههایی مبنی بر ضعف ارزهای ملی هستیم و مردم به زودی شروع به قیمتگذاری همه چیز بر اساس بیتکوین خواهند کرد. بسیاری بر این باور هستند که قیمت این رمزارز سر به فلک خواهد کشید و سرانجام به یک ارز جهانی تبدیل خواهد شد.
اولویت حمایت از پول ملی
این در حالی است که یک تحلیلگر دیگر از دولتها خواسته تا مانع از رشد رمزارزها شوند. مایکل بری که پیشبینی سقوط بازار مسکن آمریکا در سال ۲۰۰۸ را در کارنامه خود دارد و به سرمایهگذار Big Short مشهور است، گفت: دولتها باید برای حمایت از پول ملی خود مانع گسترش رمزارزها شوند. البته تصور نمیکنم که رمزارزها خللی در سیستم مالی جهان ایجاد کنند.
حباب سوداگرانه
مایکل بری با اشاره به اینکه بیتکوین یک حباب سوداگرانه است و آینده روشنی ندارد، به انتقاد از این رمزارز پرداخت. و گفت: اینکه بانکهای مرکزی جهان از این رمزارز به عنوان منبع ذخیره ارزش استفاده کنند یا آن را ممنوع کنند، هنوز روشن نیست. قیمت بیتکوین در شش ماه گذشته تقریبا سه برابر شده است. در بلندمدت، موضوع بیتکوین مهمترین دغدغه برای دنیای متمرکز، قدرتمند، خشن و بیرحم دولتها خواهد بود.
مایکل بری به عنوان یکی از منتقدان اصلی بیتکوین، این رمزارز را یک حباب سوداگرانه توصیف کرده که آینده مبهمی دارد و خطری بالقوه برای ارزهای ملی به شمار میرود. او در توئیتی اعلام کرد که بیشترین بیتکوین استخراج شده مربوط به کشورهایی است که با تحریمهای مختلف روبهرو هستند. بری از چین، روسیه و ایران نام برد. بر این اساس او گفت: رمزارزها درگیر رقابتی نفسگیر برای کسب حمایت سرمایهگذاران نهادی هستند تا هرگونه تلاش بانکهای مرکزی و نهادهای قانوگذار برای نابودی و حذف شدن را خنثی کنند.در حال حاضر، تمایل برخی سرمایهگذاران سرشناس و بانکها و موسسات بزرگ جهان به خرید و نگهداری رمزارزها موجب جلب نظر سرمایهگذاران خرد به این بازار نسبتا جدید شده است. همچنین برخی کارشناسان معتقدند: همگام با پیشرفت فناوریهای مختلف، سیستم مالی جهان با تغییر و تحولات زیادی روبهرو خواهد شد.
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۹۳
نظر شما