روبل اقتصاد ایران را نجات می دهد

دبیر کل کانون صرافان کشور اظهار داشت: تبادلات روبلی ایران و روسیه در آغاز به کار خود است و کار در ابتدا هر چند با شدت پیش نمی‌رود و انتقال تقاضای مردم از سمت دلار به روبل زمانبر خواهد بود اما به طور قطع با افزایش خدمات روبل در ایران، برای مردم و مسافران جذابیت ایجاد خواهد شد و پیش‌بینی‌ام به عنوان یک مصرف‌کننده این است که به صورت پلکانی شاهد افزایش تقاضا برای روبل در کشورمان خواهیم بود.

به گزارش صدای بورس،کامران سلطانی‌زاده درباره گشایش نماد معاملاتی ریال-روبل در بازار متشکل ارزی و احتمال افزایش تقاضا برای روبل اظهار داشت: روبل ارزی است در کشورهای حاشیه خزر و کشورهای مشترک المنافع که شامل ۱۲ کشور می‌شود ارز رایج است و مبادلات با این ارز انجام می‌شود. با توجه به حجم صادرات و تبادلات مالی کشورمان به این کشورها، روبل ارز مهمی برای ایران محسوب می‌شود و این موضوع بیشتر مربوط به بحث حواله‌جات است اما با توجه به تحریم‌های سیستم بانکی، اسکناس آن می‌تواند بازار مصرف دلار را کاهش دهد به جهت اینکه هم فعالان اقتصادی و تجار و هم مسافران در حوزه کشورهای مشترک‌المنافع می‌توانند از روبل استفاده کنند.

وی با بیان اینکه روبل در صرافی کشورهایی مانند امارات و شرق آسیا به دلیل دادوستد با روسیه و وجود مسافر روسی، مورد استفاده قرار می‌گیرند، گفت: اگر بتوانیم در ایران روبل را به عنوان ارزی که در بازار متشکل ارزی و صرافی‌ها مورد معامله قرار می‌گیرد، جا بیندازیم بسیاری از مشتریان برای مصرف اگر به دلار نداشته‌ باشند، سراغ روبل می‌روند اما لازمه فراهم شدن این شرایط این است که روبل به‌طور مناسبی قیمت گذاری شود به عبارت دیگر قیمتی تعیین شود، تبدیل آن و نقل و انتقالاتش برای مشتری بصرفد چراکه عرضه و تقاضا همواره از طریق قیمت کنترل می‌شود.


بیشتر بخوانید:گشایش نماد جفت ارز "ریال-روبل" در بازار متشکل ارزی


دبیر کل کانون صرافان کشور با تاکید بر اینکه امیدواریم با قیمت‌گذاری مناسب روبل را در سبد ارزی مردم جا بیندازیم، ادامه داد: نکته دیگر این است که دانشجوی زیادی از ایران در کشورهای شوروی قدیم، مشغول به تحصیل هستند که می‌توانند مشتری روبل در داخل کشور باشند به شرطی که شرایط دریافت ارز دانشجویی از صرافی‌ها مشمول تسهیلات سهل‌تری شود و خواستار ارایه مدارک خاص و غیر قابل دسترسی نباشیم.

سلطانی‌زاده درباره افزایش تقاضا برای روبل در بازار گفت: از سه الی ۴ سال گذشته صرافی‌های با اتخاذ تصمیم اشتباهی از چرخه تبادل برخی از ارزها و ارزهای متفرقه خارج شدند و از ارایه خدمات در حوزه سایر ارزها به مردم حذف و منع شده‌ بودند و اخیرا دوباره صرافی‌ها امکان ورود به تبادلات سایر ارزها را دارند اما برگشت به این چرخه برای صرافی‌ها زمانبر است.

به گزارش ایلنا، سلطانی‌زاده در پاسخ به این سوال که احتمال افزایش قیمت روبل با توجه به افزایش تقاضا وجود دارد، گفت: باید توجه داشته باشیم که همین الان هم معاملات روبل انجام می‌شود اما در این فرایند شکل غیر رسمی معاملات روبل رسمی می‌شود و در هر بازاری که تقاضا بیشتر از عرضه باشد، قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 455936

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • گشایش نماد جفت ارز "ریال-روبل" در بازار متشکل ارزی

    گشایش نماد جفت ارز "ریال-روبل" در بازار متشکل ارزی

    رئیس کل بانک مرکزی گفت: نماد جفت ارز "ریال-روبل" امروز رونمایی شد که علاوه بر ۵ هزار دانشجوی پزشکی ایرانی در روسیه، تجار نیز با نرخ توافقی در این بازار خرید و فروش ارز انجام دهند.

  • معامله دو میلیونی روبل مقابل ریال

    معامله دو میلیونی روبل مقابل ریال

    علی صالح آبادی گفت: امیدوار هستیم سبد ارزی متنوعی از ارزهای مختلف داشته باشیم و ارزهای جهان روایی مثل دلار را در حجم و اثر گذاری کاهش دهیم.

  • پوتین در سفر به تهران اهداف تجاری را دنبال می‌کند؟

    پوتین در سفر به تهران اهداف تجاری را دنبال می‌کند؟

    پنجمین سفر رئیس جمهور روسیه به تهران انجام شد. سفری که گفته می‌شود به بهانه نشست سران روند آستانه به تهران صورت گرفته، اما به عقیده کارشناسان اهداف این سفر بیشتر سیاسی-نظامی است. آیا پوتین در این سفر اهداف تجاری و اقتصادی را هم دنبال می‌کند؟

  • آغاز مبادلات روبل از امروز

    آغاز مبادلات روبل از امروز

    بانک مرکزی اعلام کرد: عرضه ارز حاصل از صادرات با ۸۲درصد رشد از ابتدای امسال تاکنون به ۱۳.۵میلیارد دلار رسیده است. این به‌معنای افزایش جریان ورود ارز به کشور است که می‌تواند نقش مهمی در ایجاد قیمت تعادلی با توجه به سیاست‌های جدید بانک مرکزی داشته باشد.

  • دلار تغییر نکرد

    دلار تغییر نکرد

    امروز قیمت هر اسکناس دلار براساس نرخ صرافی ملی ایران ۲۷ هزار و ۹۰۵ تومان است.

  • جزئیات توافقات پولی بانکی ایران و روسیه

    جزئیات توافقات پولی بانکی ایران و روسیه

    رئیس کل بانک مرکزی ضمن اعلام جزئیات توافقات پولی و بانکی ایران و روسیه، گفت: با چین، هند و کشورهای دیگری هم پیمان‌ها و تفاهم‌نامه‌های پولی و بانکی را دنبال می‌کنیم.

  • ماجرای‌ ارقام نجومی مالیات ارزش افزوده برای مودیان "خوش حساب" چه بود؟

    ماجرای‌ ارقام نجومی مالیات ارزش افزوده برای مودیان "خوش حساب" چه بود؟

    برخی مودیان خوش حساب مالیاتی، به واسطه گردش دستگاههای کارت خوان، مربوط به سنوات اولیه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، با برگهای تشخیص دهها میلیاردی مواجه شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =