به گزارش صدای بورس ، کوروش پرویزیان، مدیرعامل بانک پارسیان گفت: در سالی که گذشت تعداد سهامداران "وپارس" به ۲۰۳.۸۰۵ تن رسید که شامل ۱۳ درصد شخص حقیقی و ۸۷ درصد شخص حقوقی است همچنین در ۲۳۵ روزی که نماد بانک باز بود ارزش بازار آن به ۲۷ همت رسید و تعداد ۱۸.۷۰۶.۲۶۲.۴۸۲ سهم معامله شد.
او با بیان اینکه یکی از مشکلات ما کفایت سرمایه بانک است، افزود: کفایت سرمایه ما در حد مطلوبی نیست و برای رفع این چالش برنامهریزیهای خوبی صورت گرفته است.
پرویزیان ادامه داد: در سال گذشته تعداد شعب بانک به ۳۵۱ رسید همچنین متوسط تسهیلات اعطایی هر شعبه ۵.۰۳۵ میلیارد ریال و متوسط سپردههای جذب شده هر شعبه ۶.۲۲۲ هزار میلیارد ریال بوده است.
مدیرعامل "وپارس" با اشاره به عملکرد مالی بانک در سال ۱۴۰۰ گفت: جمع درآمدها به ۲۵۷.۳۶۸ میلیارد ریال و سود خالص به ۵.۴۲۷ میلیارد ریال رسیده است.
به گفته وی مانده سپردههای بانک از ۱۸۰ هزار به ۲۱۸ هزار رسیده است ضمن آنکه به دلیل بالا بودن هزینه مربوط به تجهیز در حوزه سپردهها جهشی نداشتیم.
پرویزیان افزود: داراییهای بانک به ۲۸۷ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است همچنین جمع حقوق صاحبان سهام به ۱۰۳ هزار میلیارد ریال رسیده است.
به گفته مدیرعامل "وپارس" این بانک حدود ۱۲ هزار میلیارد دارای سهام خزنه است.
او تصریح کرد: سرمایه بانک بعد از تجدید ارزیابی سال ۹۸ علیرغم پیگیریهای فراوان افزایش پیدا نکرد ضمن آنکه عایدی هر سهم از۸۶ - در سال ۹۸ به ۳۷ درصد در سال ۱۴۰۰ رسید همچنین نسبت مانده تسهیلات اعطایی به ۸۱ درصد رسیده که نسبتی بسیار معقولی در شبکه است.
به گفته پرویزیان در سال که گذشت رشد سپردهها ۲۱ درصد و تسهیلات اعطایی ۲۳ درصد بوده است.
مدیرعامل بانک پارسیان افزود: یکی از اقدامات هیأت میره بانک این بود که نرخ تجهیز و ترکیب سپردهها را به گونهای تغییر دهند که کاهشی باشد بر این اساس نرخ تجهیز و ترکیب سپردهها در سال گذشته از ۱۶.۲ درصد به ۱۳.۶ کاهش پیدا کرده که نشان دهنده این است سیاست بانک برای کنترل ترازنامه در راستای مصوبه شورای پول و اعتبار مؤثر بوده است البته این رقم باتوجه به نوع سیاست انقباضی در پیش گرفته شده با افزایش مواجه میشود.
وی تصریح کرد: ترکیب سپردههای بانک به گونهای است که نشان میدهد سپردههای ارزان قیمت بانک به حدود ۱۲.۵ درصد افزایش پیدا کرده است که مسئله بسیار مهمی بود چون از ۴ درصد به ۱۲.۵ درصد رسیدیم بنابراین به بهبود شرایط بانک کمک میکند همچنین سهم بانک از بانکهای خصوصی در گذشته ۱۴ درصد از سپردهها و ۱۸ درصد از تسهیلات بوده است.
مدیرعامل "وپارس" درمورد مبلغ تراکنش در سال ۱۴۰۰ گفت: با ۲۴ درصد رشد مواجه بودهایم.
پرویزیان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷۲ پروژه در بانک پارسیان اجرا شده است به مهمترین آنها اشاره کرد: توسعه و نفوذ در بازار از طریق بازار سرمایه، پیادهسازی دستورالعمل الزامات مدیریت ریسک نقدینگی، راهاندازی سیستم رتبهبندی داخلی مشتریان اعتباری، پیاده سازی سامانه جامع مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و بازنگری ساختار سازمانی با هدف چابک سازی.
او افزود: سهم بسیار خوبی از صندوق توسعه ملی با دو جهت در حوزه نفت و گاز و همچنین در حوزه معدن دریافت کردیم ضمن آنکه جهت دهی تسهیلات را در این حوزه برای کاهش ریسک، جبران موضوعات مختلف با بیاحتیاطی که در بعضی پروژهها انجام شده بود، رعایت ضوابط احتیاطی بانک مرکزی، جبران تورم بازار و نرخ اداره تسهیلات در حوزه سرمایهگذاریها انجام دادهایم بنابراین هرجا امکانپذیر بود از طریق تسهیلات و انجایی که میتوانستیم سهمی دریافت کنیم با مشارکت در این پروژهها اقدام کردیم.
مدیرعامل بانک پارسیان گفت: مشارکت در طرحها و تأمین مالی سایز بزرگ ازجمله پروژههای اعتباری بانک در سال ۱۴۰۰ است که شامل مشارکت سندیکایی در طرح توسعه و تکمیل فازهای ۱۱ تا ۲۴ پارس جنوبی و خطوط لوله سراسری ۶، ۹ و ۱۱ انتقال گاز با شرکت نفت و گاز صبای کنگان در جهت صیانت از منابع ملی و ارزش یک میلیارد دلار آمریکا (سهمالشرکه بانک پارسیان)، مشارکت در طرح احداث پالایشگاه نفت در میادین مشترک با شرکت پالایش پارسیان سپهر با هدف افزایش ارزش افزوده از طریق زنجیره ارزش منابع زیرزمینی به مبلغ ۶۶۱ میلیون دلار و ۱۷.۳۶۱ میلیارد ریال و همچنین به منظور حمایت از تولید انتشار اوراق گام برای شرکتهای مختلف درمجموع به مبلغ ۱۰.۱۰۰ میلیارد ریال است.
پرویزیان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ از طریق بانک پارسیان ۱۹۲ هزار شغل در سراسر کشور در حوزه پروژههای کوچک و ۲۸ هزار شغل در حوزه پروژههای بزرگ ایجاد شد همچنین اقدامات انجام شده در حوزه شرکتهای کوچک و متوسط عبارتند از: اعطای تسهیلات به بنگاههای اقتصادی خرد و متوسط در سال ۱۴۰۰، تعداد ۶۸۷ فقره تسهیلات در مجموع به مبلغ. ۴۷.۸۸۶ میلیارد ریال، ایجاد تعهدات به بنگاههای اقتصادی خرد و متوسط در سال ۱۴۰۰، تعداد ۶۳ فقره ضمانتنامه در مجموع به مبلغ ۳۴۳ میلیارد ریال، تسهیلات اشتغالزایی روستایی و تعداد ۲۳۵ فقره در مجموع به مبلغ ۱.۲۸۴ میلیارد ریال.
وی با اشاره به اهم فعالیتها جهت پیگیری و وصول مطالبات گفت: تعامل، پیگیری، مکاتبه و برگزاری جلسه با مراجع ذیصلاح برای تبیین و تشریح اقدامات صحیح بانک در مواجهه با آرای وحدت رویه از جمله رأی ۷۹۴ و اتخاذ تدابیر ویژه جهت کاهش اثر زیانبار اقدامات بدهکاران بد حساب از این محل و اقدامات در جهت رفع عوارض سوء این آرا و اتخاذ تدابیر لازم در جهت صیانت کامل از حقوق سپردهگذاران و سهامداران و بهبود روند نسبت مطالبات غیرجاری به کل تسهیلات و کاهش ۱۹ درصدی این نسبت در سال مالی منتهی به پایان ۱۴۰۰ ازجمله برنامههای بانک برای پیگیری و وصول مطالبات است.
مدیرعامل "وپارس" ادامه داد: مهمترین پروندهای که با آن مواجه بودهایم پرونده گروه رستمی صفاست که موفق شدیم کل اموال و داراییهای مربوط به آن تسهیلات را به نام بانک سند صادر کنیم بنابراین تمامی اسناد در بانک و عددی بسیار سنگین است و حدود ۱.۴ کل مطالبات بانک را تشکیل میدهد، منتظر صدور رأی کیفری این پرونده توسط دادگاه ویژه مبارزه با مفاسد هستیم که اگر به نتیجه برسد به ساختار مالی بانک کمک بسیاری میکند.
او افزود: در فروش اموال عملکرد خوبی داشتیم و در سه سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد ریال فروش اموال و ۱۰ هزار میلیارد ریال فروش سهام در بانک صورت گرفته است، درمجموع سعی کردهایم اموالی که ارزش افزوده نداره یا نمیتواند برای سهامدار آینده داشته باشد به سهام تبدیل تا برای سهامدار ارزش ایجاد کنیم.
پرویزیان گفت: ۳۷۵ مورد توسعه سامانههای بانکی در ارتباط با دستورالعملهای حاکمیتی و داخلی، صدور الکترونیکی اوراق گواهی مولد، ایجاد کارت تنخواه برای سازمان اوقاف و امور خیریه، کارت اعتباری با محل مصرف مشخص، تسهیلات گروهی کارت اعتباری، ارتقاء زیرساخت انتقال وجه گروهی سامانه پارس تا ۵ میلیون رکورد و ارتقاء نسخه جدید همراه بانک پارسیان ازجمله اهم فعالیتهای بانک در زمینه فناوری اطلاعات است.
به گفته مدیرعامل بانک پارسیان صندوق قرضالحسنه این بانک در سال گذشته به ۴۱.۴۴۸ نفر تسهیلات قرضالحسنه به مبلغ ۲۰.۳۶۳.۴۱۰ میلیون ریال پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: جمع درآمدهای تلفیقی گروه پارسیان در سال ۱۴۰۰ به ۵۹۶.۵۶۷ میلیارد ریال و سود هر سهم از ۱۸- در سال ۹۸ به ۲۵۶ ریال در سال گذشته رسید.
پرویزیان تصریح کرد: پذیرش سهام تعدادی از شرکتهای گروه پارسیان از جمله بیمه پارسیان، تأمین سرمایه لوتوس پارسیان، تجارت الکترونیک پارسیان، تجارت الکترونیک پارسیان کیش، پارس فولاد سبزوار، لیزینگ پارسیان و فرآوردههای معدنی اپال کانی پارس در بورس اوراق بهادار تهران در راستای سیاستهای بانک مرکزی و برنامهریزی و بسترسازی جهت اخذ پذیرش و عرضه سهام شرکتهای گروه مالی پارسیان؛ داده پردازی پارسیان و سرمایهگذاری پارسیان در بورس اوراق بهادار از اقدامات هیأت مدیره درخصوص عرضه سهام شرکتهای زیرمجموعه بانک در بورس اوراق بهادار تهران است.
عمده تصمیمات براساس دستور جلسه به شرح زیر گرفته شد:مؤسسه حسابرسی آزمون پرداز به عنوان حسابرس و بازرس اصلی و مؤسسه حسابرسی ایران مشهود به عنوان حسابرس و بازرس علیالبدل انتخاب شد.دو روزنامه اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب شد.
نظر شما