۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۰
میانبر جاده مخصوص به طالقانی

ارزش گذاری سهام ایران خودرو و سایپا انجام شده و اعلام جزئیات آن به خود شرکت ها وابسته است. قرار شده تا برای جلوگیری از استقراض این دو مجموعه برای تأمین مالی و خصوصی سازی آن ها، آن بخش از سهام این دو شرکت که به صورت خودسهامداری در اختیار خودشان است واگذار شود. ایران خودرو نیز قرار است تا با عرضه دو خودرو جدید به بورس کالا اضافه شود.

به گزارش صدای بورس، با انتشار خبر نهایی شدن ارزش گذاری سهام دو شرکت ایران خودرو و سایپا، سهامداران این دو شرکت منتظر اعلام ارزش جدید سهام ایران خودرو و سایپا هستند. ارزش گذاری سهام توسط مرکز امور کارشناسان قوه قضاییه و از طریق ارزیابی سهام ایران خودرو و سایپا تهیه و آماده تحویل به این دو شرکت است. قرار بود هفته گذشته جلسه‌ای در رابطه با تعیین قیمت نهایی برای جزئیات این واگذاری برگزار شود که جلسه منتفی شد، حال باید منتظر برگزاری نخستین مرحله برای تعیین قیمت نهایی ماند. اعلام قیمت در اختیار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و وزارت صمت قرار دارد، اما اقدامات مربوط به قیمت گذاری که در حیطه اختیارات سازمان خصوصی سازی بوده، انجام شده است. از طرفی قرار است بعد از اعلام ارزش گذاری، این دو مجموعه بزرگ تولید خودرو آن بخش از سهامی که در اختیار شرکت های تابعه خود قرار داده اند را به صورت بلوکی در بورس کالا عرضه کنند. امروز خبر ورود ایران خودرو نیز به بورس کالا توسط رئیس سازمان بورس اعلام شد و قرار است تا این شرکت با عرضه دو خودرو در بورس کالا کار خود را در این بازار آغاز کند.

واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
عرضه خودروها در بورس وقیمت گذاری آنها، ایران خودرو و سایپا را از زیان خارج کرده و به تدریج به سود دهی می رسند. دولت ادعا می کند با واگذاری سهام شرکت های خودروسازی، تصدی گری دولتی حذف شده و تقریبا کار به بخش خصوصی سپرده می شود. نقدینگی خوبی به وسیله عرضه خودرو در بورس کالا به سمت این خودروسازان سرازیر شده و نقدینگی مورد نیاز تولید نیز می تواند تا حد زیادی از طریق این واگذاری سهام فراهم شود.

وزیر صمت درباره این عرضه گفت: سال ۱۴۰۱ این سهام به صورت بلوکی در بورس کالا عرضه خواهد شد که گام بلندی در این راستا است و وزارت صمت از اتهام دولتی بودن خودروسازان خلاص خواهد شد. ما به دنبال آن هستیم تا ۲۵ درصد سهام ایران خودرو و ۴۰ درصد سهام سایپا که در حقیقت خودسهامداری است واگذار و همان طوری که رئیس‌جمهوری اعلام کرد واگذاری مدیریت ایران خودرو و سایپا انجام شود. هر کسی که بتواند ۲ صندلی از ایران خودرو یا سایپا را در اختیار بگیرد مدیرعامل این شرکت ها را تعیین خواهد کرد، امروز نیازی نیست که ۱۷ درصد باقی‌مانده سهام سایپا یا ۶.۷ درصد باقی‌مانده سهام ایران‌خودرو را واگذار کنیم، بلکه با حل و فصل مساله خودسهامداری در این شرکت‌ها پول وارد آن ها شده و ساختار سهامداری اصلاح خواهد شد.

به گزراش اکو ایران - امروز ۴۰ درصد سهام سایپا برای خود این شرکت است و اگر پول آن آزاد شود و نقدینگی به شرکت های زیرمجموعه برود بین ۶ تا هفت هزار میلیارد تومان کمتر به تسهیلات نیاز خواهد داشت و قیمت تمام شده تولید خودرو کاهش خواهد یافت. اما نکته مهم در ارتباط با گفته های وزیر صنعت، معدن و تجارت این است که برای خلاص شدن دولت از اتهام دولتی بودن خودروسازان نیاز اصلی اصلاح مدیریت این دو مجموعه و خصوصی سازی بخش مدیریت و هدایت است که در هر حال نیاز به نظارت شدید دولتی دارد. هر اندازه که سهام این دو شرکت از دست دولت و یا خودشان خارج شود، تا زمانی که مدیریت مجموعه اصلاح نشود امکان ایجاد فساد هایی همچون اتفاقات اخیرشرکت فولاد مبارکه امکان دارد همانطور که بخشی از درگیری های فساد آمیز فولاد به این دو خودروساز نیز مربوط می شد. در ارتباط با زمان واگذاری سهام نمی توان روز دقیقی را مشخص کرد و باید منتظر اعلام جزئیات دقیق قیمت گذاری سهام این دو شرکت باشم. این سهام مربوط به سازمان خصوصی سازی نیست، بلکه قرار است سه شرکت که سهامدار ایران خودرو و سایپا هستند و به عنوان سهام تودلی این دو شرکت خودروسازی محسوب می شوند، سهام خود را واگذار کنند.

کد خبر 457937

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • چرا تیم‌های ورزشی شرکت‌های بورسی عملکرد شفافی ندارند؟

    یک کارشناس بازار سرمایه :

    چرا تیم‌های ورزشی شرکت‌های بورسی عملکرد شفافی ندارند؟

    علت نبود شفافیت تیم‌های ورزشی شرکت‌های بورسی از سوی یکی از کارشناسان بازار سرمایه بررسی شد.

  • پشت پرده های تخلف ۹۲ تریلیون تومانی فولاد مبارکه

    پشت پرده های تخلف ۹۲ تریلیون تومانی فولاد مبارکه

    یکی از بهترین شرکت‌های بورسی که در سبد سهام خیلی از سهامداران وجود داشته، در وضعیتی است که سهامداران آن از ارقام فساد منتشرشده از سوی مجلس، دچار شوک هستند؛ ریشه این فساد و تخلف کجاست؟

  • «وساپا» پا به روند صعودی می گذارد؟

    «وساپا» پا به روند صعودی می گذارد؟

    نماد وساپا در حال تکمیل شاخه B از الگوی خود است در این گزارش به بررسی تحلیلی از وضعیت این شرکت پرداخته شد که در ادامه می خوانید.

  • کاهش ۳ تا ۹ میلیون تومانی قیمت‌ها در بازار خودرو

    کاهش ۳ تا ۹ میلیون تومانی قیمت‌ها در بازار خودرو

    بررسی بازار امروز خودرو نشان می دهد محصولات ایران خودرو و سایپا شاهد کاهش ۳ تا ۹ میلیون تومانی قیمت ها بوده است.

  •  سازمان بورس هم مقصر است

    سازمان بورس هم مقصر است

     بازار سهام مدت‌ها است که با حواشی ریزش قیمت‌ها در سال‌۹۹ دست و پنجه نرم می‌کند. در این میان به‌تازگی یک مساله دیگر نیز به حواشی قبلی اضافه شده و آن‌ سوءاستفاده از دارایی‌های شرکت فولادمبارکه به‌منظور کسب عواید شخصی در چارچوب عملیات بازارگردانی در شرکت‌های زیرمجموعه است.

  • وزیر صمت از غرفه شرکت کروز، رایزکو و ایسکرا در نمایشگاه خودروی مسکو بازدید کرد

    وزیر صمت از غرفه شرکت کروز، رایزکو و ایسکرا در نمایشگاه خودروی مسکو بازدید کرد

    رضا فاطمی امین، وزیر صمت به همراه معاونین خود از غرفه شرکت کروز، رایزکو و ایسکرا در نمایشگاه بین المللی بازدید کرد.

  • مقصد خودرو در هفته پیش رو کجاست؟

    مقصد خودرو در هفته پیش رو کجاست؟

    نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران اظهار داشت: در روزهای اخیر کاهش قیمت تقریباً در تمام تولیدات داخلی رخ داده است؛ مثلا پراید ۴ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ شش میلیون تومان افت قیمت داشت. در مجموع هر خودرویی به نسبت قیمت خود، با درصدی کاهش روبرو بوده است.

  • چشم بازار به برجام است

    چشم بازار به برجام است

    این روزها با وجود اخبار مثبت برجام و قوت گرفتن احتمال حصول مذاکره، اما شاخص بورس منفی است و تنها دو گروه خودرویی و بانکی با اقبال سرمایه‌گذاران روبه‌رو هستند...

  • مجلس موافق عرضه خودرو در بورس است

    مجلس موافق عرضه خودرو در بورس است

    عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: عرضه خودرو در بورس موجب توقف زیان‌دهی خودروسازان و رسیدن خودرو به دست مصرف‌کننده واقعی می‌شود و بر فروش در سامانه یکپارچه وزارت صمت برتری دارد.

  • ده سیاه چاله مدیریتی در ایران 

    ده سیاه چاله مدیریتی در ایران 

    به وفور دیده می‌شود مدیری راجع به فرد یا موضوعی دستوری کتبی یا شفاهی می‌دهد که توسط زیرمجموعه انجام نمی‌شود و آب از آب هم تکان نمی‌خورد؛ زیرا به سرانجام رسیدن این دستورات یا اساسا توسط مدیر سازمان پیگیری نمی‌شود و یا از کانال انحصاری دفتر یا یک فرد خاص می‌گذرد که بعضا با کارشکنی و شیطنت آنان مواجه می‌گردد.

  • سیاست های مالی صنعت خودرو شفاف نیست

    سیاست های مالی صنعت خودرو شفاف نیست

    یک فعال صنعت قطعه‌سازی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات مجموعه صنعت خودروسازی، عدم ارائه برنامه شفاف در خصوص سیاست‌های مالی صنعت است، بر اعلام هرچه سریع تر برنامه توسط وزارت صمت و نهادهای ذی‌ربط تاکید کرد و گفت: در غیراینصورت نه ‌تنها تیراژ تولید کاهش پیدا نخواهد کرد، بلکه با تعطیلی بسیاری از بنگاه‌های قطعه‌سازی مواجه خواهیم شد.

  • حرکت در بزرگراه بورس بدون عوارضی

    حرکت در بزرگراه بورس بدون عوارضی

    عرضه خودرو در بورس کالای ایران بالاخره و پس از کشمکش‌های فراوان و توقف اخیر ناشی از مخالفت وزارت صمت بار دیگر به صورت جدی‌تر آغاز شده است.

  • برنامه ریزی دولت برای واگذاری سهام خودروسازان/ بررسی قیمت گذاری توسط کارشناسان

    برنامه ریزی دولت برای واگذاری سهام خودروسازان/ بررسی قیمت گذاری توسط کارشناسان

    عضو هیات مدیره کانون کارگزاران گفت: یک هیات چند نفره کارشناسی در حال بررسی واگذاری سهام خودروسازان هستند که این امر نشان می‌دهد واگذاری بلوک خودروسازان از سوی دولت به صورت جدی در حال پیگیری است.

  • اقتصاد ایران زیر آوار این متغیر خواهد ماند!

    اقتصاد ایران زیر آوار این متغیر خواهد ماند!

    بانک مرکزی در گزارش تحلیل تحولات اقتصاد کلان اعلام کرده است که حجم نقدینگی در پایان تیرماه سال ۱۴۰۱ (معادل ۵۲۵۰۱.۴ هزار میلیارد ریال) نسبت به پایان سال ۱۴۰۰، معادل ۸.۶ درصد افزایش یافته که در مقایسه با رشد متغیر مذکور در دوره مشابه سال قبل (۹.۹ درصد) به میزان ۱.۳ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

  • ریزش قیمت خودروهای داخلی + جدول

    ریزش قیمت خودروهای داخلی + جدول

    پرونده بازار خودرو در آخرین هفته مردادماه 1401 با ریزش یک تا هفت میلیونی قیمت بسته شد؛ ریزشی که شامل تمام خودروهای ارزیابی شده سایپا و پرتیراژهای ایران خودرو می شود.

  • واکنش مدیر عامل اسبق فولاد مبارکه در خصوص گزارش هیأت تحقیق و تفحص مجلس

    واکنش مدیر عامل اسبق فولاد مبارکه در خصوص گزارش هیأت تحقیق و تفحص مجلس

    اول مرداد ۹۷ وزارت صمت با ابلاغ دستورالعملی قیمت فروش محصولات فولادی در بورس را سرکوب کرد 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =