هدفمندی یارانه؛ به سود صادرکننده به زیان مصرف کننده

عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی خاطر نشان کرد: آمار گمرک حاکی از این مهم است که میزان صادرات محصولات لبنی بر پایه شیر رشد کرده است؛ در واقع کاهش مصرف‌ لبنیات در بازار داخلی، توسعه صادرات را به همراه آورده است.

به گزارش صدای بورس،اسماعیل خاتمی ، با اشاره به کاهشی شدن مصرف لبنیات در یک سال گذشته، گفت: آمار گمرک حاکی از این مهم است که میزان صادرات محصولات لبنی بر پایه شیر در یک سال اخیر رشد کرده است؛ در واقع کاهش مصرف‌ لبنیات در بازار داخلی، توسعه صادرات را به همراه آورده است.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد از جذب شیر لبنی در غالب گروه‌های مختلف محصول صادر ‌شد و پیش‌بینی می‌شود ۴۰ درصد از شیر تولید شده در سال جاری تمایل به خارج شدن از کشور را داشته باشد.

این فعال اقتصادی واردات محصولات لبنی بر پایه شیر را صفر درصد دانست و افزود: آمار رسمی در ۶ ماه نخست سال گواه افزایش تولید شیر خام را نشان نمی‌دهد؛ همچنین بعد از اصلاح نظام یارانه‌ای و افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت این محصولات سرانه مصرف ریزش پیدا کرد.


بیشتر بخوانید :لبنیات به سفره چینی ها پرکشید


عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با بیان اینکه تا امروز جایگزینی برای جبران کاهش قدرت خرید مردم از سوی دولت در نظر گرفته نشده است، افزود: گمانه‌زنی‌های توزیع کالا برگ الکترونیکی در مهر و آبان سال جاری مطرح شده است که توزیع آن می‌تواند تاحدودی میل به مصرف را تقویت کند.

این کارشناس حوزه لبنی ادامه داد: میزان مصرف لبنیات در افق ۱۴۰۴ حدود ۱۲۰ کیلوگرم ترسیم شده است اما جمع جبری سرانه مصرف در سال جاری عدد ۷۰ کیلو را نشان می‌دهد.

خاتمی تصریح کرد: حمایت‌ها در ایران بیشتر متوجه تولیدکنندگان و دامداران است تا در نهایت به تولید در کشور ضربه وارد نشود از این‌رو دولت عوارض صادراتی برای محصولات لبنی را حذف کرد تا شیری که در دست دامداران مانده از کشور خارج شود این در حالیست که با کاهش مصرف هیچ نهادی از مصرف‌کنندگان حمایت نکرد.

وی با اشاره به فقدان بسته‌های حمایتی مصرف در کشور، افزود: سیستم‌ تحریک مصرف را باید به‌وجود بیاوریم؛ و این مسئله می‌تواند در غالب شیر مدارس و توزیع یارانه لبنیات به خانوارها داده شود.

به گزارش ایلنا، این کارشناس حوزه محصولات لبنی با اشاره به لزوم مطالبات شهروندان و والدین برای اعطای شیر مدارس، بیان کرد: دولت باید مصرف لبنیات به‌عنوان یک کالای سلامت محور را تحریک کند؛ ۱۰۰ کشور در دنیا طرح شیر مدارس را دنیال می‌کنند و این الگو شناخته شده‌ است. یکی از پیشنهادهای ما این است که دولت می‌تواند از عوارض کالاهای زیان‌رسان را در بخش کالاهای سلامت محور توزیع کند؛ به عنوان مثال عوارض بر مصرف شکر، روغن، اسنک و ... جمع بین مردم توزیع کند.

کد خبر 458260

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • عجایب هشتم دولت سیزدهم

    عجایب هشتم دولت سیزدهم

    وقتی قرار نیست کالاها ارزان شوند یا حداقل سهمیه‌ی محدودی از آن‌ها با قیمت مناسب و قابل قبول در دسترسِ دهک‌های متوسط و پایین درآمدی قرار بگیرد، کالابرگ چه معنی دارد؟

  • چرا سرانه مصرف محصولات پروتئینی پایین آمد؟

    چرا سرانه مصرف محصولات پروتئینی پایین آمد؟

    با اصلاح نظام یارانه، سرانه مصرف محصولات پروتئینی کاهش داشته که به گفته معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد، این افت تقاضا می‌تواند با تخصیص کالابرگ الکترونیکی جبران شود.

  • جزییات صادرات مرکبات ایرانی به چین

    جزییات صادرات مرکبات ایرانی به چین

    سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس خاطر نشان کرد: دیپلماسی اقتصادی وزارت کشاورزی برای صادرات محصولات به چین قابل توجه است. بدون تردید بعد از چشیده شدن طعم و مزه محصولات کشاورزی ایرانی در چین، آنها مشتری دائمی ما خواهند شد. در حال حاضر لیست ارقامی که به چین صادر خواهند شد منتشر نشده است.

  • صنعت ایران به کدام سمت پیش می‌رود؟

    صنعت ایران به کدام سمت پیش می‌رود؟

    با توجه به رکود جهانی و اجرای سیاست انقباض پولی توسط بانک مرکزی، صنایع کشور در شرایط بحرانی قرار دارند.

  • حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران گفت: نهاده به وفور در بازار موجود است اما دامداران برای خرید آن چالش دارند همچنین دولت نتوانستند به قول‌هایی که برای تامین نقدینگی به دامداران داده بود عمل کند و هم اکنون تولیدکنندگان دام و طیور برای تهیه نقدینگی برای خرید نهاده مشکل دارند.

  •  خرید دانه‌ای میوه افزایش یافت

    خرید دانه‌ای میوه افزایش یافت

    رئیس اتحادیه بارفروشان خاطر نشان کرد: قدرت خرید مردم کاهش چشم‌گیری کرده است در سال‌های گذشته که مردم حداقل ۲ کیلو میوه خریداری می‌کردند امروز خریدها دانه‌ای شده است و اگر این روند ادامه داشته باشد کشاورزان متضرر خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =