چرا سرانه مصرف محصولات پروتئینی پایین آمد؟

با اصلاح نظام یارانه، سرانه مصرف محصولات پروتئینی کاهش داشته که به گفته معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد، این افت تقاضا می‌تواند با تخصیص کالابرگ الکترونیکی جبران شود.

به گزارش صدای بورس، با مردمی سازی یارانه ها و آزادسازی نرخ نهاده های دامی، قیمت محصولات پروتئینی با نوساناتی روبرو شد که این موضوع در شرایط فعلی اقتصاد، سرانه مصرف محصولات پروتئینی تحت تاثیر قرار داده است.

براساس اعلام مرکز پژوهش های مجلس، سرانه مصرف مرغ بعد از مردمی سازی یارانه ها ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است که معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد رقم ۵۰ درصد را قبول ندارد و میزان ۳۰ درصد را تایید می کند.

دماوندی نژاد معاون امور تولیدات دامی می گوید: با تخصیص کالابرگ و کارت های الکترونیکی که قرار است برای خرید محصولات پروتئینی اختصاص یابد که این کاهش تقاضا جبران شود.

سال گذشته مرکز آمار سرانه مصرف گوشت قرمز را ۶ کیلوگرم اعلام کرد که بعد از اصلاح نظام یارانه آمار رسمی در خصوص سرانه مصرف نداشتیم، اما مدیرعامل اتحادیه دام سبک اذعان می‌کند که شنیده ها حاکی از آن است که سرانه مصرف به کمتر از این رقم رسیده است. همچنین دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت، سرانه مصرف گوشت را ۳ کیلوگرم در سال اعلام می کند.

بسیاری از مسئولان تشکل ها و اتحادیه های تولیدی براین باورند که استمرار این روند امنیت غذایی و سلامت جامعه را دچار مخاطره می کند و برای برون رفت از این‌ مشکل راهی جز تخصیص کالابرگ‌الکترونیک نیست.


بیشتر بخوانید : ۴ شرط صنایع لبنی برای عرضه کافی محصولات پرمصرف


توزیع کالابرگ راهی برای ارتقای سرانه مصرف گوشت

افشین صدردارس مدیر عامل اتحادیه دام سبک گفت:بنابر اعلام مرکز آمار سال گذشته سرانه مصرف گوشت به ۶ تا ۸ کیلو رسیده بود که با اصلاح نظام یارانه شنیده ها حاکی از آن است که سرانه مصرف به کمتر از ۶ کیلوگرم رسیده است.

به گفته او، با افزایش قیمت نهاده از سال ۹۸ و اثر آن بر قیمت تمام شده، قدرت اقتصادی چندانی برای خرید گوشت در بازار وجود ندارد که همین امر منجر به رکود بازار شده است.

صدردادرس می گوید: قیمت کنونی هر کیلو گوشت ۷۳ تا ۷۴ هزار تومان است که براین اساس هر کیلو گوشت با نرخ ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان باید بدست مصرف کننده برسد.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: در شرایط کنونی توزیع یارانه نقدی کمکی به تولید نکرده است و در ابتدا قرار بود با اصلاح نظام یارانه کالابرگ محصولات پروتئینی در اختیار خانوار قرار گیرد که با بازگشت یارانه به تولید، سرانه مصرف افزایش یابد چرا که تزریق نقدینگی به جامعه یکی از عوامل بالارفتن تورم است.

با اصلاح نظام یارانه قرار بود کالا برگ الکترونیکی در اختیار خانوار قرار گیرد تا مردم به سمت مصرف محصولات پروتئینی سوق داده شوند تا از این طریق به تولید کمک شود.

سرانه مصرف تخم مرغ به ۱۴ کیلو رسید

ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تهران گفت: روزانه ۳ هزار تا ۳ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ در کشور عرضه می شود که ۸ تا ۹ هزار تن از این میزان مازاد بر نیاز کشور است.

به گفته او، با اصلاح نظام یارانه تخم مرغ ارزانترین کالای پروتئینی در بازار محسوب می شود، سرانه مصرف تخم مرغ از ۱۱ تا ۱۲ کیلو به ۱۳ تا ۱۴ کیلو رسیده است.

نبی پور می گوید: هم اکنون سرانه مصرف تخم مرغ به ازای هر نفر ۲۴۰ تا ۲۵۰ عدد است که با کشورهای اروپایی قابل قیاس نیست.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه تخم مرغ تخم گذار تهران گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید خانوار، قیمت یک مرغ کامل ۱۵۰ هزار تومان است که با یک شانه تخم مرغ تفاوت معناداری دارد.

علی رغم آنکه تخم مرغ ارزانترین پروتئین سبد مصرفی خانوار محسوب می شود و قیمت آن با دیگر کالاهای پروتئینی قابل مقایسه نیست، اما سرانه مصرف نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین تر است.

سرانه مصرف مرغ ۲۰ درصد کاهش یافت

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با اصلاح نظام یارانه و آزادسازی نرخ ارز، سرانه مصرف مرغ کاهش یافته است.

به گفته او، علی رغم آنکه مرغ ارزانترین پروتئین در سبد مصرفی خانوار محسوب می شود، اما با کاهش قدرت خرید برآورد می شود که سرانه ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یابد.

یوسف خانی می گوید: گرچه مرغداران خواستار اصلاح و افزایش قیمت هر کیلو مرغ زنده به ۴۵ هزار تومان هستند، اما بعید است که ستاد تنظیم بازار به فاصله ۴ تا ۵ ماه با افزایش قیمت موافقت کند.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: اگر ستاد تنظیم بازار با اصلاح قیمت مرغ موافقت کند، کاهش سرانه مصرف بیش از ۱۵ درصد خواهد بود، هر چند تا پایان سال باید منتظر ماند تا آمار مقایسه ای با قبل از آزادسازی نرخ نهاده ها اعلام شود.

به گزارش باشگاه خبر نگاران جوان ،با مردمی سازی یارانه ها و کاهش تقاضا برای خرید مرغ، جوجه ریزی واحدهای مرغداری از ۱۳۰ میلیون به ۹۰ میلیون قطعه کاهش یافته است که استمرار روند کاهش تقاضا، امنیت غذایی و سلامت جامعه را دچار مخاطره می کند، درحالیکه توزیع کالابرگ‌الکترونیکی منجر به افزایش قدرت خرید مردم و پایداری تولید می شود.

کد خبر 458671

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • هدفمندی یارانه؛ به سود صادرکننده به زیان مصرف کننده

    هدفمندی یارانه؛ به سود صادرکننده به زیان مصرف کننده

    عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی خاطر نشان کرد: آمار گمرک حاکی از این مهم است که میزان صادرات محصولات لبنی بر پایه شیر رشد کرده است؛ در واقع کاهش مصرف‌ لبنیات در بازار داخلی، توسعه صادرات را به همراه آورده است.

  • مهم: جاماندگان و ثبت‌نامی‌های جدید «یارانه» بخوانند

    مهم: جاماندگان و ثبت‌نامی‌های جدید «یارانه» بخوانند

    سرپرست پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که ثبت‌نام افراد جامانده و انصرافی‌های قبل، توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و از طریق درگاه my.gov.ir صورت می‌پذیرد. پس از ثبت‌نام، اطلاعات خانوارهای ثبت‌نامی به پایگاه رفاه ایرانیان ارسال شده و در اولین دور بعدی واریز یارانه، مورد وسع سنجی فوری قرار می‌گیرند.

  • کارگران کمتر از نصف استانداردها گوشت مصرف می‌کنند

    کارگران کمتر از نصف استانداردها گوشت مصرف می‌کنند

    در شرایطی که در چهارچوب هرم معروف «مازلو»، اقلام خوراکی همیشه در اولویت هستند، به نظر می‌رسد هنوز دستمزد کارگران (باوجود اعتراض طرف کارفرمایی به آن) کمتر از نصف حداقل‌های معاش است.

  • عجایب هشتم دولت سیزدهم

    عجایب هشتم دولت سیزدهم

    وقتی قرار نیست کالاها ارزان شوند یا حداقل سهمیه‌ی محدودی از آن‌ها با قیمت مناسب و قابل قبول در دسترسِ دهک‌های متوسط و پایین درآمدی قرار بگیرد، کالابرگ چه معنی دارد؟

  • یک کیلو گوشت خورشی ۲۸۰ هزار تومان!

    یک کیلو گوشت خورشی ۲۸۰ هزار تومان!

    قیمت گوشت گرم گوسفندی عصر دیروز در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران اعلام شد.

  • چرا گوشت گوسفندی ارزان تر از گوساله شد؟

    چرا گوشت گوسفندی ارزان تر از گوساله شد؟

    رصد قیمت در بازار گوشت تهران نشان می دهد قسمت های مختلف گوشت گوسفندی در بازار در محدوده ۶۰ تا ۲۸۳ هزار تومان به فروش می رسد.

  • عرضه نهاده‌های دامی با قیمت توافقی

    عرضه نهاده‌های دامی با قیمت توافقی

    سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، از عرضه نهاده‌های دامی با قیمت توافقی و کمتر از قیمت اعلامی خبر داد.

  • مهرماه دوباره گرانی داریم

    مهرماه دوباره گرانی داریم

    رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اظهار داشت: قطعا برای تخم‌مرغ افزایش قیمت را خواهیم داشت و بنابر وعده دولت۳۱ شهریور قیمت‌ها تعدیل می‌شود. هم چنین با سرد شدن هوا و بازگشایی مدارس، مطابق روال سال‌های گذشته، افزایش قیمت را شاهد خواهیم بود.

  • مرغ زیر ۵۰ هزار تومان رسید

    مرغ زیر ۵۰ هزار تومان رسید

    معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام کشور از توزیع گوشت مرغ منجمد بدون هیچ محدودیتی در بازار خبرداد و گفت: ذخایر گوشت مرغ کشور از شرایط مطلوبی برخوردار است.

  • جزییات صادرات مرکبات ایرانی به چین

    جزییات صادرات مرکبات ایرانی به چین

    سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس خاطر نشان کرد: دیپلماسی اقتصادی وزارت کشاورزی برای صادرات محصولات به چین قابل توجه است. بدون تردید بعد از چشیده شدن طعم و مزه محصولات کشاورزی ایرانی در چین، آنها مشتری دائمی ما خواهند شد. در حال حاضر لیست ارقامی که به چین صادر خواهند شد منتشر نشده است.

  •  مرغ هفته آینده گران می‌شود

    مرغ هفته آینده گران می‌شود

    مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران با اشاره به اینکه قیمت جدید مرغ ۳۱ شهریور ماه تعیین و اعلام می‌شود از کاهش حدود ۳۳ میلیونی جوجه ریزی خبر داد.

  • ترکیه بازار تخم مرغ را هم گرفت

    ترکیه بازار تخم مرغ را هم گرفت

    رئیس اتحادیه مرغ تخم گذار تهران با اشاره به صادرات ۳ هزار تنی تخم مرغ از ابتدای سال تاکنون، گفت: میزان صادرات ما بالا نیست، چون در بازارهای هدف نرخ تخم مرغ ارزان‌تر است.

  • هنوز هیچ دامی از کشور خارج نشده

    هنوز هیچ دامی از کشور خارج نشده

    مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با اشاره به اینکه ۴ میلیون راس دام سبک مازاد در کشور داریم، گفت: هنوز هیچ دام زنده‌ای صادر نشده است.

  • صنعت ایران به کدام سمت پیش می‌رود؟

    صنعت ایران به کدام سمت پیش می‌رود؟

    با توجه به رکود جهانی و اجرای سیاست انقباض پولی توسط بانک مرکزی، صنایع کشور در شرایط بحرانی قرار دارند.

  • حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    حذف عوارض گمرکی برای صادرات محصولات لبنی/ دولت به وعده خود در تامین نقدینگی دامداران عمل نکرد

    رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران گفت: نهاده به وفور در بازار موجود است اما دامداران برای خرید آن چالش دارند همچنین دولت نتوانستند به قول‌هایی که برای تامین نقدینگی به دامداران داده بود عمل کند و هم اکنون تولیدکنندگان دام و طیور برای تهیه نقدینگی برای خرید نهاده مشکل دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =