در کدام کشور زودتر خانه‌دار می‌شویم؟

بالا رفتن قیمت مسکن در ایران، قدرت خرید مسکن را هم تبدیل به رویا کرده است. این امر در شهرهای بزرگتر با سختی‌های بیشتری همراه است.

به گزارش صدای بورس، نسبت متوسط قیمت مسکن به متوسط درآمد خانوار، در کنار میزان فقر مسکن (جمعیت افرادی که بیش از ۳۰درصد درآمدشان را به مسکن اختصاص می‌دهند) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش دسترسی به مسکن هستند. در واقع این شاخص نشان می‌دهد که خانوارها باید چند سال درآمدشان را پس‌انداز کنند تا در کشور مورد نظر یک خانه فرضی ۹۰ متری با قیمت متوسط بخرند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که طبق این شاخص، گران‌ترین قیمت مسکن نسبت به درآمد برای کشور سوریه است. نسبت قیمت مسکن به درآمد در سوریه به عدد عجیب ۸۸ رسیده است. یعنی یک خانوار با فرض این که هیچ خرجی نکند و تمام درآمدش را پس‌انداز کند بعد از ۸۸ سال می‌تواند در این کشور جنگ‌زده خانه‌ای بخرد.

غنا و جامایکا دو کشور بعدی هستند که دارای بیشترین نسبت قیمت مسکن به درآمد هستند. نکته جالب اما حضور چین در رده ششم این فهرست است. چین ششمین مسکن گران در دنیا را دارد و خانوارهای این کشور باید درآمد حدود ۳۸ سال خود را پس‌انداز کنند تا بتوانند خانه‌ای ۹۰ متری بخرند.


بیشتر بخوانید: حق مسکن ۶۵۰ هزار تومانی کارگران به کجا رسید؟


هر چند شاید در وهله اول به نظر برسد که به خاطر جمعیت فوق‌العاده زیاد، قیمت مسکن در این کشور در چنین سطوح بالایی قرار گرفته است. هر چند که جمعیت هم اثرگذار است اما به نظر می‌رسد سیاست‌های دولت‌ها برای ساماندهی بازار مسکن نقشی به مراتب بیشتر در قیمت این دارایی که مستقیما با معیشت مردم در ارتباط است، دارد.

به‌عنوان مثال هند که دومین کشور پرجمعیت جهان است در این فهرست ۱۱۳ کشوری، در جایگاه ۹۶ قرار دارد و خانوارهای این کشور با وجود درآمد بسیار پایینی که دارند اگر درآمد خود را برای تنها ۷.۴ سال پس‌انداز کنند می‌توانند یک خانه ۹۰ متری بخرند.

گرانی مسکن در ایران

روند صعودی عجیب قیمت ملک در ایران در کنار آب رفتن درآمد سرانه ایرانیان طی سال‌های اخیر باعث شده تا ایران هم به جمع ۱۰ کشور نخست با بیشترین نسبت قیمت مسکن به درآمد برسد.

اگر خانوارهای ایرانی تمام درآمد خود را پس‌انداز کنند و هیچ خرجی نکنند تازه بعد از حدود ۲۹ سال می‌توانند یک خانه ۹۰ متری بخرند. البته این عدد را اگر برای شهرهای مختلف محاسبه کنیم می‌بینیم در کلانشهرها خرید خانه به مراتب سخت‌تر است و به زمان بیشتری از سه دهه نیاز دارد.

در حالی قیمت مسکن به درآمد سالانه در ایران به عدد ۳۰ نزدیک شده است که متوسط این نسبت در کشورهای دنیا حدود ۱۵ است. به عبارتی قیمت مسکن نسبت به درآمد، در ایران دو برابر میانگین جهانی آن است.

حسرت ایرانی برای مسکن عربی

در سمت دیگر فهرست نسبت قیمت مسکن به درآمد خانوار، شاهد حضور برخی کشورهای همسایه هستیم. به‌طوری که دو کشور عربستان صعودی و امارات با داشتن نسبت قیمت به درآمد کمتر از ۳، دو کشوری هستند که مردمانش راحت‌ترین دسترسی به خرید مسکن را دارند.

این نسبت در ایران تقریبا ۱۰ برابر این دو کشور حاشیه خلیج فارس است. این نسبت به مانند این می‌ماند که متوسط قیمت یک ملک مسکونی در تهران به‌جای حدود ۴میلیارد تومان حدود تنها ۴۰۰میلیون تومان باشد. خرید مسکن در این دو کشور عربی به همین میزان ساده است.

در حالی چین به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا در جایگاه ششمین کشور با نسبت قیمت به درآمد بالا قرار گرفته است که بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا در سمت مقابل جدول و در جایگاه پنجمین کشور با نسبت قیمت به درآمد پایین قرار گرفته است. متوسط قیمت یک واحد ۹۰ متری در آمریکا حدود ۴.۵ برابر متوسط درآمد سالانه خانوار است.

خانوارهای هر کشور با چند سال پس‌انداز درآمدشان خانه‌دار می‌شوند؟

مسکن

منبع:فردای اقتصاد

کد خبر 460140

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • کالابرگ و یارانه با هم در مهرماه توزیع می‌شود

    کالابرگ و یارانه با هم در مهرماه توزیع می‌شود

    مجلس در نظر داشت که مابه‌التفاوت قیمت بازار آزاد با قیمت کالاهای شهریور ۱۴۰۰ را از طریق کالا برگ جبران کند. اما دولت می‌خواست کار خود را آسان کند.

  • تصویب حق مسکن کارگران در هیات دولت

    تصویب حق مسکن کارگران در هیات دولت

    عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه مبلغ حق مسکن کارگری با توجه به هزینه های اجاره بها رقم بالایی نیست، تصویب هرچه سریع‌تر مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران در هیات دولت را خواستار شد.

  • جعل و برگشت چک به زیر یک درصد رسید

    جعل و برگشت چک به زیر یک درصد رسید

    به گفته کارشناس پولی و بانکی قانون جدید چک باعث کاهش جعل و برگشت این اوراق بهادار به زیر یک‌ درصد است.

  • خبر خوش دولت برای ایثارگران

    خبر خوش دولت برای ایثارگران

    براساس مصوبه هیئت وزیران، مبلغ سهام مورد واگذاری به هریک از مشمولین معادل حداکثر یکصد میلیون ریال با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.

  • مسکن در پاییز جان می گیرد؟

    مسکن در پاییز جان می گیرد؟

    با شروع فصل پاییز پیش بینی سایه رخوت دور از انتظاری که در دو ماه پایانی فصل تابستان، بازار مسکن شهر تهران را فراگرفته بود از این بازار رخت برمی‌بندد و به این ترتیب خواب غیرمنتظره تابستانی معامله‌گران بازار مسکن رو به پایان است.

  • مخبر: ایجاد مناطق آزاد، اثرات تحریم‌ها را خنثی می‌کند

    مخبر: ایجاد مناطق آزاد، اثرات تحریم‌ها را خنثی می‌کند

    معاون اول رییس جمهور گفت: تحریم‌های ایران و روسیه نباید به بهانه و مانعی برای توقف و کند شدن برنامه‌های همکاری دو کشور تبدیل شود.

  • چگونه با کارمزد کمتر پول جابجا کنیم؟

    چگونه با کارمزد کمتر پول جابجا کنیم؟

    مشتریان بانک‌ها می‌توانند در قالب سامانه «پل» از طریق درگاه‌های اینترنت و موبایل ۲۳ بانک مبتنی بر شماره شبا، روزانه ۱۰ میلیون تومان و در داخل شعب بانک‌ها نیز ۱۵ میلیون تومان جابجا کنند.

  • انتظار کارگران برای ابلاغ حق مسکن ۶۵۰ هزار تومانی

    انتظار کارگران برای ابلاغ حق مسکن ۶۵۰ هزار تومانی

    نماینده کارگران در شورای‌عالی کار با اشاره به اینکه کارگران منتظر ابلاغ مصوبه ۶۵۰ هزار تومانی حق مسکن هستند گفت: طبق مصوبه شورای عالی کار حق مسکن باید ۶۵۰ هزار تومان و از فروردین واریز می شد.

  • رکورد سهم اجاره در رشد ماهانه قیمت ها

    رکورد سهم اجاره در رشد ماهانه قیمت ها

    مهم ترین عامل تورم در شهریور ماه به سنت ماه های اخیر، اجاره و خوراکی ها بوده است. بنابر داده های مرکز آمار تورم اجاره تقریبا نیمی از افزایش ماهانه قیمت خانوارهای کشور در این مقطع را ثبت کرده و بالاترین سهم را داشته است. تحلیلگران دو دسته عامل را در این موضوع دخیل می دانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =