ایجاد سازوکاری برای استفاده از روبل و ریال برای در مبادلات

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه خاطر نشان کرد: امکان تهاتر با روس‌ها به سادگی میسر نمی‌شود چراکه قوانین حاکم بر اقتصاد فدراسیون روسیه به‌گونه‌ای است که امکان اجرای این طرح را دشوار کرده است.

به گزارش صدای بورس،هادی تیزهوش تابان با اشاره به تصمیمات کشورهای ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، گفت: اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری می‌تواند زمینه را برای تحقق سیاست‌های اتخاذ شده فراهم کند؛ این موضوع سبب آشنایی فعالان تجاری دو کشور از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های یکدیگر می‌شود و زمینه را برای مذاکرات تجاری دو کشور فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه از این مسیر می‌توان بسیاری از موانع تجاری موجود را شناسایی و برطرف کرد، گفت: اتاق بازرگانی تلاش دارد به عنوان بازوی مشورتی و اجرایی دولت زمینه را برای تحقق سیاست‌های کلان اقتصادی کشور فراهم کند واعزام و پذیرش هیات‌های تجاری نیز با همین هدف صورت می‌گیرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در پاسخ به این پرسش که آیا برای تجارت در قالب تهاتر توانستیم به نتیجه برسیم؟ گفت: به سادگی این موضوع میسر نمی‌شود چراکه قوانین حاکم بر اقتصاد فدراسیون روسیه به‌گونه‌ای است که امکان اجرای این طرح را دشوار کرده است. درحال حاضر مسئولان امر در حال بررسی سازوکاری برای انجام مبادلات بر مبنای ریال و روبل و حذف سایر ارزها از مبادلات مالی دو کشور هستند که این موضوع در صورت نهایی‌شدن و اجرا می‌تواند تاثیر بسزایی در سطح روابط تجاری دو کشور برجای بگذارد.

تیزهوش تابان با بیان اینکه ایران و روسیه سابقه و تجربه لازم در خصوص تولید خودرو را دارند، گفت: اعمال تحریم‌ها انگیزه لازم را برای انجام اینکار فراهم کرده است و در صورت برنامه‌ریزی صحیح می‌توان شرایط را به گونه‌ای رقم زد تا صنعت خودروسازی کشور دستخوش تغییر و تحول شود و از سوی دیگر این امر منجر به توسعه صادرات غیرنفتی در حوزه صنعتی نیز می‌شود.

همچنین در این رابطه کامبیز میرکریمی نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با اشاره به آخرین جزییات مراودات تجاری ایران و روسیه، گفت: رشد تجارت ایران و روسیه از سال 98 بعد از انعقاد موافقت‌نامه تجارت آزاد و با خروج اروپایی‌ها از این بازار آغاز و این رشد ادامه دارد. امیدواریم که در سال جاری رکود تجارت با روسیه شکسته شود.

به گزارش ایلنا، میرکریمی با بیان اینکه فشار به ایران در زمینه ترانزیت بیشتر شده است، گفت: کالاهایی که روسیه به ایران صادر می‌کند بیشتر متوجه شرق دنیاست؛ چراکه ایران نزدیک‌ترین مسیر کریدور شمال - جنوب است.

کد خبر 462663

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • پیش بینی بازار دلار در انتهای آبان

    پیش بینی بازار دلار در انتهای آبان

    در روز دوشنبه همه بازارها افزایشی استارت زدند، قیمت دلار در بازار متشکل ۱۱۰۰ تومان بالا رفت و قیمت یورو ۱۳۰۰ تومان. بازار متشکل درحالی شاهد یک جهش قیمتی بود که پس از مدت‌ها نوسان در کانال ۲۹، در روز یکشنبه وارد کانال ۳۰ شد. اما دلار متشکل در روز دوشنبه با یک جهش ۱۱۰۰ تومانی کانال ۳۰ را پشت سر گذاشت تا فقط یک روز حضور در این کانال را تجربه داشته باشد.

  • قیمت خودرو سه شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۱ / قیمت ساینا از کوییک جلو زد

    قیمت خودرو سه شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۱ / قیمت ساینا از کوییک جلو زد

    پس از روزهای طوفانی بازار خودرو، در هفته چهارم آبان ماه نوسان قیمت‌ها به حداقل رسیده است و در جریان معاملات روز دوشنبه نیز، تنها ۳ مدل از خودروهای پر تقاضای داخلی افزایش قیمت ثبت کردند. موج افزایش قیمت خودرو که از اواخر مهر ماه آغاز شده است، قیمت بسیاری از مدل‌های پر تقاضای داخلی را به سقف تاریخی خود رسانده است. به عنوان مثال در این مدت قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ به ۳۲۶، قیمت پژو پارس LX به ۴۲۰ و قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما به ۶۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

  • جایگاه ۵۷ جهانی ریال از نظر میزان دسترسی!

    جایگاه ۵۷ جهانی ریال از نظر میزان دسترسی!

    آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد ریال ایران از رواج نسبتاً خوبی در جهان برخوردار است و در مقایسه با ۱۰۹ ارز و پول مثل دینار الجزایر، لک آلبانی، سوم ازبکستان و منات جمهوری آذربایجان رواج بیشتری دارد.

  • عمر نفت کی تمام می‌شود؟

    عمر نفت کی تمام می‌شود؟

    بیش از نیمی از ذخایر نفت‌خام جهان تاکنون برداشت شده و پس از ۱۱۰ سال ایران تنها کمی بیشتر از یک‌سوم ذخایر نفت خود را برداشت کرده، به عبارت دیگر ایران در طول نیم قرن گذشته روزانه به‌طور میانگین نتوانسته بیشتر از ۴ میلیون بشکه نفت تولید داشته باشد و این در شرایطی است که پیش‌بینی می‌شود تا ۳۰ سال آینده تقاضای نفت‌خام کاهش یابد.

  • خبر مهم رئیس کل بانک مرکزی برای بازار ارز

    خبر مهم رئیس کل بانک مرکزی برای بازار ارز

    صالح آبادی گفت:افرادی که نگران نوسان در بازار ارز هستند، باید بدانندکه از روزهای آینده ابزار جدید را در این حوزه معرفی می‌کنیم.

  • جزئیات راه‌اندازی مناطق آزاد مشترک ایران و روسیه

    جزئیات راه‌اندازی مناطق آزاد مشترک ایران و روسیه

    دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: یکی از ماموریت‌های دولت این است که با روسیه و کشورهای اوراسیا درباره مناطق آزاد مشترک اقدام ویژه و عملیاتی انجام شود.

  • آمریکا دارو را تحریم نکرد، مکانیزم مالی ما محدود است

    آمریکا دارو را تحریم نکرد، مکانیزم مالی ما محدود است

    نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان با بیان اینکه آمریکا ما را تحریم دارویی نکرده است، گفت: ایران داروهایی تولید شده از کمپانی‌هایی آمریکایی را از دفاتر این کمپانی‌ها در کشورهای اروپایی مانند هلند و یا روسیه خریداری و وارد می‌کند؛ آمریکا دارو را تحریم نکرده ولی مکانیزم مالی ما محدود شده است از این‌رو با دشواری می‌توان دارو وارد کرد و به نوعی تحریم مالی منتهی به تحریم دارویی می‌شود.

  • بازگشت نفت به مسیر افزایش قیمت

    بازگشت نفت به مسیر افزایش قیمت

    قیمت نفت روز جمعه در پی افت ارزش دلار آمریکا، بهبود یافت اما تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به ضعیف شدن تقاضای چین برای سوخت و افزایش بیشتر نرخ بهره در آمریکا، در مسیر ثبت رشد هفتگی قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =