صدای بورس - مهراز حبیبی؛ چشم ها می توانند به شدت تحت تاثیر دیابت قرار بگیرند که می تواند منجر به اختلال بینایی و یا نابینایی شود. این به این دلیل است که قند خون بالا میتواند به مویرگها در ظریفترین بافتهای چشم آسیب برساند، که اطلاعات را برای ایجاد دید واضح به مغز ارسال میکند. این آسیب به شبکیه چشم به دلیل خون بالا می تواند منجر به از دست دادن دائمی بینایی شود. با این حال، امیدی وجود دارد. با نظارت و تنظیم سطح قند خون طبق توصیه پزشک می توان از آسیب چشمی عمده جلوگیری کرد. ۵ اقدام زیر می تواند به محافظت از بینایی در هنگام دیابت کمک کند.
تست بینایی سنجی
هنگامی که سطح قند خون افزایش می یابد، رگ های خونی ظریفی که ظریف ترین نواحی چشم را تغذیه می کنند، اغلب اولین قسمت هایی هستند که آسیب می بینند. قند خون بالا به طور خاص به شبکیه چشم آسیب می رساند. بافت نازکی که حدود ۶۵ درصد از پشت چشم را تشکیل می دهد شبکیه نامیده می شود. بسیاری از سلول های حساس به نور در آنجا قرار دارند و به چشم ها اجازه می دهند اطلاعات بصری را از طریق عصب بینایی به مغز منتقل کنند. رگ های خونی که شبکیه را تامین می کنند با افزایش سطح قند خون آسیب می بینند. تاری دید ممکن است به طور موقت یا دائمی در نتیجه این امر ایجاد شود.
رتینوپاتی دیابتی، گلوکوم و آب مروارید سه بیماری چشمی متمایز هستند که در افراد مبتلا به دیابت بسیار شایع هستند. تشخیص و مداخلات به موقع می تواند چنین عوارضی را به حداقل برساند. با پیگیری سطح قند خون، می توان خطر ابتلا به این شرایط بینایی را کاهش داد.
سیگار را ترک کنید
هر سیستم فیزیولوژیکی با سیگار آسیب می بیند، اما دیابتی ها به ویژه آسیب پذیر هستند. استعمال دخانیات به سیاهرگها، شریانها و مویرگهای بدن آسیب میزند و آسیب چشمی مرتبط با دیابت را تشدید میکند. اگر سیگاری هستید و در تلاش هستید سیگار را ترک کنید یا برای اولین بار می خواهید آن را ترک کنید، تصمیم خود را رها نکنید و حتما با پزشک خود صحبت کنید.
ورزش کردن
ورزش منظم می تواند خطر ابتلا به بیماری چشم دیابتی را کاهش دهد زیرا سطح قند خون را کاهش می دهد. هر هفته برنامه منظمی برای داشتن پیاده روی داشته باشید. قبل از شروع هر برنامه تمرینی، آن را با پزشک خود در میان بگذارید تا از تمریناتی که او توصیه می کند مطلع شوید.
روی تغذیه سالم تمرکز کنید
شما همان چیزی هستید که می خورید، از زمان جوانی به همه ما این را گفته اند. تغذیه سالم منجر به سلامت چشم می شود. یک رژیم غذایی متعادل و حاوی وعدههای غذایی داشته باشید که مواد مغذی خوبی برای محافظت از چشمهای دیابتی در اختیار بدن شما قرار میدهد. ویتامین های A، C، E، بتاکاروتن، لوتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، روی و زآگزانتین برخی از آنها هستند. مصرف یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ دار، ماهی های چرب مانند سالمون، ماهی تن ، آجیل هایی مانند گردو و بادام، لوبیا، عدس و قارچ به شما کمک می کند تا به این هدف برسید. حفظ یک رژیم غذایی با گلیسمی پایین برای مدیریت سطح قند خون مهم است.
معاینه سالیانه چشم
یک بار در سال یا در صورت توصیه چشم پزشک بیشتر از یک بار، معاینه کامل چشم خود را انجام دهید تا مطمئن شوید که تلاش شما برای کنترل قند خون به حفظ سلامت بینایی شما کمک می کند. در این ویزیت ممکن است غربالگری برای آب مروارید، گلوکوم و رتینوپاتی دیابتی انجام شود. با گشاد شدن چشم ها مردمک ها بزرگ می شوند و به چشم پزشک اجازه می دهند شبکیه، ماکولا و عصب بینایی را از نزدیک بررسی کند. پزشک شما میتواند رتینوپاتی دیابتی را در مراحل اولیه آن مدتها قبل از اینکه علائمی داشته باشید، با بررسی این بافتهای حساس شناسایی کند.
علاوه بر این، معاینات منظم چشم برای تشخیص زودهنگام و اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از چشمان شما حیاتی است.
نظر شما