به گزارش صدای بورس_ نشست ویژه عرضه اولیه شرکت نیان الکترونیک در فرابورس ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمد علی چمنیان، مدیرعامل نیان الکترونیک گفت: نیان الکترونیک بیش از ۸۵ درصد بازار تجهیزات نیروی مخابراتی کشور را کسب کرده، صادرات محصولات فناورانه به کشورهای توسعه یافته داشته، قابلیت تجاری سازی بیش از ۱۰۰ محصول فناورانه را دارد، بیش از ۷۰۰ نیروی متخصص و جوان در بستری پویا بکار گرفته و همچنین بزرگترین واحد تولید تجهیزات یکپارچه الکترونیک قدرت در خاورمیانه است.
چمنیان افزود: بحران انرژی و قطعی برق، افزایش روزافزون هزینه انرژی، آلودگی روزافزون هوا، توسعه خودروهای الکتریکی و... باعث شده تا به تجهیزاتی با فرآوریهای الکترونیکی قدرت نیاز پیدا کنیم.
به گفته وی مهمترین محصولات تجاری نیان الکترونیک منابع تغذیه، اینورترهای انرژی خورشیدی، شارژها و منابع تغذیه خودرویی و خورشیدی، کاتورتر انرژی بادی، سیستمهای کنترل دور موتور، اینورترهای کولر گازی و کولرهای صنعتی Dc و خودرو برقی است.
چمنیان ادامه داد: ساختار سهامداری شرکت اصلی و شرکتهای زیرمجموعه به این صورت است که شرکت اصلی، نیان الکترونیک؛ سهامدار عمده، سهامداران حقیقی و شرکتهای زیرمجموعه، نیان موتور توس و نیان باتری خاوران. همچنین کاربرد محصولات گروه نیان در صنایع زیربنایی به ترتیب صنایع تجدیدپذیر، ذخیره سازهای انرژی، صنایع ریلی، صنایع نظامی، صنایع مخابراتی، شبکه توزیع، صنعت لوازم خانگی، نفت و گاز، صنعت خودروسازی و اتوماسیون صنعتی است.
مدیرعامل نیان الکترونیک در خصوص برنامههای توسعهای این شرکت گفت: راهاندازی خط تولید موتورهای پربازده با تولید ۱۰ هزار عدد در سال جاری در دست راهاندازی است. تا سال ۱۴۰۳ این خط تا ۴۰۰ هزار موتور توسعه پیدا خواهد کرد. طرح تولید و توسعه باتریهای لیتیومی نیز از برنامههای ۱۴۰۴ است. سال ۱۴۰۵ هم توسعه فست مووینگها مثل اسکوتر، موتور برقی و در نهایت ماشین برقی تا سال ۱۴۰۹ جزو برنامههای توسعهای این مجموعه است. حوزه فعالیت نیان الکترونیک طراحی و تولید انواع مبدلهای الکترونیکی انرژی و ارائهدهنده راهکارهای جامع و خدمات فنی و مهندسی مرتبط است.
مدیرعامل نیان الکترونیک بخشی از مزیتهای رقابتی پایدار این مجموعه را مورد توجه قرار داد و گفت: ساختار مدیریتی بر پایه نظام نوآوری و تحقق محصول، قابلیت خلق تنوع بالا در محصولات، قابلیت یکپارچهسازی و ارائه راهکارهای نوآورانه و خدمات و پشتیبانی تخصصی به مشتریان و برند برتر در بازار است که این موارد از مهمترین مزیتهای رقابتی این مجموعه است.
چمنیان در خصوص فروش نیان نیز تصریح کرد: رشد فروش از ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ متوسط ۵۰ درصد بوده و برای سالهای آتی رشد بیشتری پیشبینی میشود.
رشد ۱۰۰ درصدی داراییهای شرکت
سمیه پرهیزکار، مدیر مالی و عضو هیئت مدیره شرکت نیان الکترونیک در این نشست خبری با اشاره به اینکه این مجموعه با نماد نیان، اولین شرکت دانشبنیان نوع یک است که وارد بازار سرمایه میشود، گفت: این شرکت، استارتاپی و آیندهنگر است و عمده صورتهای مالی آن تمرکز بر آینده است.
وی درمورد عملکرد سود و زیان شرکت اصلی افزود: مهمترین مسئله، بحث داراییهای نقدی شرکت است، داراییهای شرکت طی دو سال اخیر ۱۰۰ درصد رشد داشته است. نسبتهای نقدینگی شرکت عملکرد خوبی دارد. دوره وصول مطالبات کمتر از ۶۰ روز است، نسبتهای سودآوری هم سود ناخالص نسبت ۳۰ تا ۳۵ درصد است. بازده حقوق صاحبان سهام طی دو الی سه سال اخیر بالای یک بوده است. نسبت کیفیت سود هم عددهای بالایی دارد. در سال ۱۴۰۱ نسبت کیفیت سود ۲۲۱ درصد بوده است.
پرهیزکار درمورد معافیتهای مالیاتی ادامه داد: در حال حاضر دو معافیت همزمان شامل نیان شده است، معافیت دانشبنیان از ۹۳ آغاز شده و ۱۵ سال ادامه دارد. از ۹۸ هم مشمول مالیات مناطق کمتر توسعهیافته هستیم که حداقل تا ۱۵ سال ادامه دارد. حاشیه سود عملیاتی در سال گذشته ۱۹ درصد، حاشیه سود خالص ۲۱ درصد و حاشیه سود ناخالص ۳۰ درصد بوده است.
نظر شما