مصرف گوشت خطر ابتلا به چند بیماری را افزایش می دهد

یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ که توسط محققان دانشگاه آکسفورد انجام شد، به پیامدهای سلامتی مصرف منظم گوشت، فراتر از ارتباط ثابت شده بین گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده و سرطان روده پرداخته است.

صدای بورس - مهراز حبیبی؛این تحقیق با هدف کشف پیوندهای بالقوه بین مصرف گوشت و شرایط مختلف بهداشتی غیرسرطانی که معمولاً منجر به بستری شدن در بیمارستان در بریتانیا می شود، انجام شد. این مطالعه که در BMC Medicine منتشر شد، سوابق سلامتی نزدیک به ۴۷۵۰۰۰ فرد میانسال در بریتانیا را در طی ۸ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. این یافته‌ها روند نگران‌کننده‌ای را آشکار کرد: افرادی که حداقل سه بار در هفته گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده و مرغ (مانند مرغ و بوقلمون) مصرف می‌کردند، با خطر بالای ۹ بیماری مختلف مواجه بودند.

تأثیر مصرف گوشت بر سلامت قلب و سطح قند خون

یکی از بارزترین اکتشافات ارتباط بین مصرف گوشت و بیماری قلبی بود. مصرف منظم گوشت قرمز فرآوری نشده و فرآوری شده خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۱۵ درصد افزایش می دهد. این افزایش خطر به اسیدهای چرب اشباع موجود در این گوشت ها نسبت داده می شود که می تواند سطح کلسترول "بد" را افزایش دهد و به مشکلات قلبی کمک کند. این مطالعه همچنین رابطه بین مصرف گوشت و دیابت را روشن کرد و نشان داد که مصرف روزانه گوشت قرمز و فرآوری شده خطر ابتلا به دیابت را تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد در حالی که مصرف طیور با ۱۴ درصد بیشتر خطر دیابت مرتبط است. علاوه بر این، مصرف طیور با افزایش خطر بیماری ریفلاکس معده و مری و گاستریت تا ۱۷ درصد همراه بود.

پیوند اضافی با BMI

جالب توجه است، این تحقیق نشان داد که این خطرات برای سلامتی در درجه اول در میان گوشت خوارانی که دارای اضافه وزن یا چاق بودند شایع بود. با این حال، به نظر می رسید که بسیاری از این خطرات هنگام محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) شرکت کنندگان کاهش می یابد. به نظر می رسد تفاوت در BMI بخش قابل توجهی از افزایش خطرات سلامتی مرتبط با مصرف گوشت را به خود اختصاص دهد.

اهمیت تعادل

توجه به این نکته مهم است که در حالی که این مطالعه نگرانی هایی را در مورد خطرات سلامتی ناشی از مصرف منظم گوشت ایجاد می کند، متخصصان بر اهمیت یک رژیم غذایی متعادل تاکید می کنند. گوشت در واقع می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، اما اعتدال کلیدی است. بهداشت عمومی انگلیس توصیه می‌کند مصرف گوشت قرمز و فرآوری‌شده را به ۷۰ گرم در روز محدود کنید و کارشناسان توصیه می‌کنند که بر روی رژیم غذایی متنوع و غنی از غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات تمرکز کنید و در عین حال غذاهای حاوی چربی اشباع شده، نمک و شکر را به حداقل برسانید.

محدودیت های مطالعه

با این حال، این مطالعه محدودیت های خود را دارد. پرسشنامه‌های بسامد غذایی مورد استفاده برای ارزیابی رژیم غذایی می‌تواند ذهنی باشد و در بین افراد متفاوت باشد. علاوه بر این، این مطالعه فاقد اطلاعات در مورد روش های تهیه گوشت، مانند برش های بدون چربی یا چرب و کباب کردن یا سرخ کردن بود. جالب توجه است، این تحقیق نشان داد که مصرف گوشت قرمز و مرغ با کاهش خطر کم خونی ناشی از فقر آهن مرتبط است. همچنین شایان ذکر است که این مطالعه عمدتاً بر روی بزرگسالان میانسال سفیدپوست در بریتانیا (میانگین سنی ۵۵ سال) متمرکز بود و دامنه آن را به سایر جمعیت‌ها با سلامت، سبک زندگی و ویژگی‌های ژنتیکی مشخص محدود می‌کرد.

اگر قصد کاهش مصرف گوشت را برای جلوگیری از خطرات بالقوه سلامتی دارید، توصیه می شود از منابع گیاهی مواد مغذی ضروری مانند آهن، روی و ویتامین B۱۲ استفاده کنید.

کد خبر 479090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =