برنج پاکستان بازار را به دست گرفت

صادرات برنج احتمالا در سال جاری به رکورد بیش از ۳.۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش صدای بورس،صادرات برنج پاکستان در نیمه اول سال مالی به دلیل افزایش محصول و تقاضای بین‌المللی قوی، بیش از ۷۶ درصد افزایش یافته است. بر اساس داده‌های منتشر شده اداره آمار پاکستان (PBS)، از جولای تا دسامبر ۲۰۲۳، این کشور برنج به ارزش ۱.۶۳ میلیارد دلار صادر کرده است که نسبت به ۹۲۷ میلیون دلار در مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش قابل‌توجهی داشته است که نشان‌دهنده رشد ۷۶.۵ درصدی است.

بخش برنج در پاکستان از نظر درآمدهای صادراتی، اشتغال داخلی، توسعه روستایی و کاهش فقر اهمیت قابل‌توجهی دارد. برنج یک محصول حیاتی غذایی و نقدی است که ۳ درصد به ارزش افزوده کشاورزی و ۰.۶ درصد به تولید ناخالص داخلی کمک می‌کند و آن را به دومین محصول اصلی غذایی پس از گندم تبدیل می‌کند. پاکستان در حال حاضر ۱.۴ میلیارد دلار برنج در سطح جهان صادر می‌کند، در حالی که کل واردات برنج جهان به ۱۹.۲ میلیارد دلار می‌رسد.

از نظر جغرافیایی، تقاضا برای برنج پراکنده است و واردکنندگان عمده آن در آسیا، خاورمیانه و آفریقا قرار دارند. چین به‌عنوان واردکننده قابل‌توجهی است که یک چهارم کل تجارت را به خود اختصاص می‌دهد و تقاضای فزاینده‌ای برای برنج در کشورهای آفریقایی مانند نیجریه وجود دارد.

به نقل از پاکستان تودی، صادرکنندگان پیش‌بینی می‌کنند که با توجه به افزایش فعلی در انواع مختلف برنج، صادرات کلی برنج می‌تواند به رقم تاریخی ۳.۵ میلیارد دلار برسد.

منبع: ایسنا

کد خبر 488134

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • قیمت تمام شده برنج اعلام شد

    قیمت تمام شده برنج اعلام شد

    رئیس اتاق اصناف کشاورزی اظهار داشت که با توجه به موجودی برنج در انبارها در سال گذشته و امسال، بازرگانی دولتی باید براساس نرخ تضمینی خرید حمایتی برنج انجام دهد. اما در سال گذشته به دلیل اینکه قیمت تمام شده برنج ۸۰ هزارتومان بود و دولت قصد خرید با نرخ ۶۵ هزارتومان را داشت، عملا خرید حمایتی انجام نشد.

  • دلار تغییر قیمت داد

    دلار تغییر قیمت داد

    قیمت دلار در روزهای گذشته در حرکت مداوم میان کانال ۵۳ و ۵۴ هزار تومان بود.

  •  رتبه ۲۱ ایران در تولید برنج دنیا

    رتبه ۲۱ ایران در تولید برنج دنیا

    تولید غلات ایران بر اساس آمار وزارت کشاورزی آمریکا در سال میلادی گذشته با رشد بیش از ۳ درصدی از ۲۳ میلیون تن گذشت.

  • تکذیب اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار ارز به یک شرکت برای واردات برنج

    تکذیب اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار ارز به یک شرکت برای واردات برنج

    انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با استناد به آمار ثبت سفارش و ترخیص برنج سال جاری، سهم شرکت‌های این انجمن از کل واردات ۳۰۰ میلیون دلار بوده، چگونه ممکن است فقط یک شرکت این انجمن ۷۰۰ میلیون دلار دریافت کرده باشد.

  • با پدیده «بحران قدرت خرید» مواجه هستیم

    یک کارشناس اقتصاد گفت: سال به سال دهک‌های درآمدی بالاتری گرفتار «تله فقر» می‌شوند ،به طوریکه می‌بینیم دهک‌های متوسط هم در حال کوچک کردن سبد غذایی خانوار هستند و دهک‌های کم درآمد تا متوسط تحت فشار هستند.

  • افزایش ۱ درصدی مالیات بر ارزش‌افزوده تورم زاست؟

    افزایش ۱ درصدی مالیات بر ارزش‌افزوده تورم زاست؟

    در حالی برخی کارشناسان افزایش ۱درصدی مالیات ارزش‌افزوده را عامل مؤثری در افزایش تورم سال آینده می‌دانند که حل چالش کسری منابع صندوق‌های بازنشستگی و جلوگیری از استقراض از سیستم بانکی از طریق افزایش مالیات، عامل تأثیرگذاری برای جلوگیری از رشد تورم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =