مجلس نحوه تامین ۴۴۱ هزار میلیارد تومان بار مالی الحاقی به بودجه را مشخص کند

رییس سازمان برنامه و بودجه ضمن بیان اینکه ایجاد هرگونه بار مالی که دولت توان تامین آن را نداشته باشد، مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی است، گفت: از مجلس درخواست کردم نحوه تامین ۴۴۱ هزار میلیارد تومان بار مالی احکام الحاقی جدید در تبصره های مختلف قانون بودجه را مشخص کند.

به گزارش صدای بورس، داود منظور اظهار کرد: پیشنهادی که در خصوص مسکن مطرح شده، دو تغییر دارد؛ اول اینکه دولت را مکلف می کند به تامین منابع ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای بخش مسکن و نکته دوم این که بخشی از این منابع را هم یعنی نصف این را ۵۰ هزار میلیارد تومان مکلف می کند از اوراق تامین شود.

وی افزود: در هر دو قسمت اگر این تکلیف باشد محدودیت های جدی به همراه خواهد داشت. اولا اینکه در بحث واگذاری اموال و دارائی ها قبلا مبالغی را برای بودجه عمومی دیدیم و همان مقدار را هم که پیش بینی کردیم به نظر می رسد انجام آن و واگذاری و تامین منابع آن به سهولت امکان پذیر نیست، خیلی دشوار است.

به گفته منظور، امسال عملکرد خیلی خوبی در واگذاری اموال و سهم الشرکه نداشتیم، علت هم این است که خریدار باید بتواند با توجه با رکود بازار مسکن واگذاری کند و آیا حاضر به خرید می شوند یا خیر؟ نکته دوم در بحث اوراق است، ما در بودجه سال بعد ۲۵۰ همت واگذاری اوراق دیدیم، هم باید سود اوراق و هم در سرسید خود، اوراق را پرداخت شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: بنابراین بالا رفتن تعهدات اوراقی دولت، دولت را هم در سال آینده با بار مالی جدید برای سود مواجه می کند و هم در سررسید برای بازپرداخت، لذا اینجانب در مجموع تاکید دارم تکلیف ایجاد نکنیم (که باید انجام بگیرد)، بلکه به عنوان اجازه دوستان زحمت بکشند تصویب کنند، اوراق را هم اجازه بدهیم وضعیت بازار اوراق چگونه است؟ که متناسب آن دولت بتواند عمل کند؛ لذا ما با تکلیف مخالیم و با بالا بردن بار مالی دولت در اوراق هم مخالفیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: عنایت بفرمایند قطعا مسکن برای دولت یکی از اهداف اصلی و سیاست های راهبردی دولت است. آقای رئیسی هم در این خصوص دائما تاکید دارند اما عرض کردم ما باید معاریض آن را هم باید در نظر بگیریم؛ یعنی درست است که می خواهیم مسکن را توسعه دهیم اما آیا قرار است توسعه مسکن با منابع بودجه عمومی توسعه پیدا کند که ما مخالف هستیم.

وی گفت: در ارتباط با مسکن راهکارهای مختلف تامین مالی با تاکید بر بازار مالی، با تاکید بر بازار پول و با تاکید بر استفاده از آورده خود مردم یعنی یک سبد دارایی داریم برای تامین مالی مسکن، قرار نیست مسکن را دولت بسازد با منابع خودش، دولت پشتیبانی، سیاستگذاری و حمایت می کند. بنابراین ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مکلف کردن دولت به تامین مالی برای ساخت مسکن این فراتر از ظرفیت دولت است و ما این را در ظرفیت خودمان نمی دانیم، خلاف اصل ۷۵ است. تکلیف را به اجازه تبدیل کنید ما تلاشمان را می کنیم.

منبع: ایسنا

کد خبر 488570

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • تکلیف مجلس به صرافی‌ها برای ارائه اطلاعات درآمد ارزی خود به بانک مرکزی

    تکلیف مجلس به صرافی‌ها برای ارائه اطلاعات درآمد ارزی خود به بانک مرکزی

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی، صرافی ها و صادرکنندگان حقیقی و حقوقی را مکلف کردند تا اطلاعات مربوط به دارایی های ارزی و جریان درآمد ارزی تحت مالکیت خود را تحت ضوابط و مطابق با شیوه ای که بانک مرکزی مشخص می کند در اختیار این بانک قرار دهند.

  • سقف وام فرزند آوری ۲۰۰ میلیون تومان شد

    سقف وام فرزند آوری ۲۰۰ میلیون تومان شد

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفتند تا برای سال آینده ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات را به بحث ازدواج، فرزندآوری، ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن اختصاص دهند که می‌توان گفت این تصمیم به نوعی حمایتگر خانواده‌ها خواهد بود.

  • آغاز جدال بر سر ناترازی بودجه میان پاستور- بهارستان

    آغاز جدال بر سر ناترازی بودجه میان پاستور- بهارستان

    به گفته رییس سازمان برنامه و بودجه، مجلس با اضافات و الحاقات، بودجه دولت را ناتراز کرده است؛ موضوعی که در چند روز اخیر و همزمان با بررسی تبصره های لایحه بودجه سال آینده کشور، بارها از دولت شنیده شد و حالا در میانه این اعتراض، پای صداوسیما را هم به دعوای بین این دو قوه باز شده است.

  • اجاره کارت بانکی برای فرار مالیاتی

    اجاره کارت بانکی برای فرار مالیاتی

    ایسنا نوشت:سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: برخی افراد به منظور فرار مالیاتی، تراکنش‌های تجاری خود را با کارت بانکی همسر، افراد خانواده، منشی یا کارت‌های اجاره‌ای انجام می‌دهند که دولت و مجلس را بر آن داشت از طریق بند «ج» تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ حساب‌های تجاری مشکوک را مورد بررسی قرار دهند. هنوز سقف و تعداد تراکنش‌ها مشخص نشده و اردیبهشت سال آینده توسط شورای پول و اعتبار تعیین خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =