به گزارش صدای بورس، سعید غدیری با اشاره به اینکه صنعت پوشاک متأثر از حجم زیادی از قاچاق پوشاک است که به زعم بخش خصوصی بالغ بر سه میلیارد دلار حجم این قاچاق از یک بازار حدود ۹ میلیارد دلاری است، گفت: براساس این آمار بیش از یک سوم بازار پوشاک ما تحت تاثیر قاچاق است که ماهیت این کالای قاچاق عمدتا استوک است .
وی افزود: استوک کالایی است که از رده خارج برندهای خارجی یا تولیدکنندگان بین المللی است البته در روند قاچاق کالاهای مانده و از فصل گذشته را میفرستند این کالاها عمدتا اجازه فروش ندارند اما به صورت غیرقانونی عرضه میشوند .
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک تصریح کرد: در بازارهای غیررسمی متاسفانه ایران در مقصد مافیاهای بین المللی پوشاک قرار دارد، این پوشاک بعضا از لحاظ بهداشتی هم ایراد دارند و حتی دسته دوم هستند.
وی با اعلام اینکه این کالاها بخش بازار داخلی را خیلی تحت تاثیر قرار داده است ، گفت: بعد از کرونا هم این موضوع تشدید شده است و امروز به زعم تولیدکنندگان بازار پوشاک حتی از دوره کرونا هم خرابتر است امسال سالی هست که هوا آنطور که باید سرد نشد تولیدکنندگان ما نتوانستند محصولاتشان را به بازار عرضه کنند نقدینگیشان در قالب کالا روی دستشان مانده است بنابراین قدرت اینکه برای فصل آتی تولید کنند از دست رفته و از آن طرف بازار نیر اشباع شده است.
غدیری اضافه کرد: بخش خصوصی بابت این جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق بسیار تلاش کرد از طرف دفتر مقام معظم رهبری که ایشان هم خوشبختانه مساعدت فرمودند دستگاهها را به خط کردن و برخوردهایی در سطح عرضه از طرف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارزو پلیس امنیت اقتصادی فراجا اتفاق افتاده است که قابل تقدیر است .
وی اضافه کرد: البته برخوردها در کل کشور از اوایل دی ماه و در تهران از ۲۵ دی ماه یکی دو هفته هست آغاز شده کمی زمان بر است تا جا بیفتد در فضای مجازی قطعاً باید این اتفاق بیفتد اما نکته مهم اینجاست پیجهای مجازی محملی برای عرضه غیرقانونی کالاها شده است و در همین حد هم اگر استمرار پیدا کند میتوانیم امید داشته باشیم که تولیدکنندگان داخلی بتوانند کالاهایشان را به مردم عرضه کنند . کالاهای اصل و با کیفیت و اورجینال را به دست مردم برسانند به هرحال اگر بازار رونق خودش را بخصوص بازار شب عید پیدا کند تولیدکنندگان و اشتغال کشورمان در این حوزه حفظ می شود.
وی گفت: امیدوارم که این برخوردها به شکل مستمر و موثر و مستقیم ادامه پیدا کند ، البته برخوردها استمرارش منوط به این خواهد بود که این قاچاقی که اظهار میشود فرضا در این هفته ۴۰ ، ۵۰ و ۷۰ میلیارد در کل کشور کشف و ضبط شده حتما حکم قضایی بگیرند این نباشد که کالایی که کشف و ضبط می شود بعداً حکم تبرئه بگیرد بلکه باید یا معدوم شوند یا کاملا حکم قضایی بگیرند و دیگر به چرخه عرضه برنگردند.
منبع: تسنیم
نظر شما