بی‌اطلاعی مجلس از موضع وزارت صمت

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد مخالفت وزیر صمت با عرضه خودرو در بورس اطلاعاتی ندارم. هنوز قانونی برای عرضه خودرو در بورس تصویب نشده است. اجازه دهید قانون تصویب شود، بعد از آن می‌توانیم در مورد اجرایی شدن یا عدم آن صحبت کنیم.

به گزارش صدای بورس، شمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس 2024 و در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا و مخالفت وزیر صمت با این موضوع که در مصاحبه‌ای عنوان شده بود، ابراز بی اطلاعی کرد و اظهار داشت: در مورد مخالفت وزیر صمت با عرضه خودرو در بورس اطلاعاتی ندارم. هنوز قانونی برای عرضه خودرو در بورس تصویب نشده است. اجازه دهید قانون تصویب شود، بعد از آن می‌توانیم در مورد اجرایی شدن یا عدم آن صحبت کنیم. همچنین، من نشنیدم که وزیر صمت با این موضوع مخالفت کرده باشد.

حسینی افزود: سه‌شنبه هفته آینده در کمیسیون اقتصادی با وزیر صمت جلسه‌ای خواهیم داشت و در این مورد از ایشان سوال خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در ادامه با اشاره به سیاست‌های مرتبط با نرخ بهره و بازار ارز و نقش مجلس در این زمینه، عنوان کرد: سیاست‌گذاری نرخ بهره توسط مجلس انجام نمی‌شود. در واقع، ما سال گذشته قانون بانک مرکزی را اصلاح کردیم و طبق قانون جدید، تعیین سیاست‌های بهره به عهده هیئت عالی نظارت بانک مرکزی است. این هیئت وظیفه دارد که سیاست‌های مرتبط با نرخ بهره را در چارچوب این قانون اتخاذ کند.

حسینی به برنامه مجلس برای کاهش هزینه‌های تأمین مالی نیز اشاره کرد و توضیح داد: اجرای قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها و همچنین توسعه ابزارها و نهادهای مالی به‌طور کلی با هدف کاهش هزینه تأمین مالی در دستور کار قرار گرفته است. این قانون به‌ویژه در بخش تولید و زیرساخت‌ها می‌تواند باعث تسهیل دسترسی به منابع مالی شود.

شرکت فولاد خراسان و گروه مالی فیروزه در حاشیه کیش اینوکس ۲۰۲۴ تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

وی در ادامه به موضوع بازار ارز توافقی پرداخت و گفت: بازار ارز توافقی اخیراً راه‌اندازی شده و با توجه به ماده ۱۱ قانون برنامه توسعه، صادرکنندگان خاصی مانند صادرکنندگان خودرو، فهرست شده‌اند و این دسته از صادرکنندگان، مکلف هستند اطلاعات ذخایر ارزی و درآمدهای ارزی خود را به بانک مرکزی اعلام کنند. با این حال، در زمینه عرضه ارز در بازار نیما یا واردات کالا به انتخاب خود آزاد هستند.

حسینی در ادامه با اشاره به فرآیند تصویب فهرست صادرکنندگان گفت: این فهرست باید با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و همکاری وزارت جهاد کشاورزی تهیه و به تصویب هیئت وزیران برسد. این امر به صادرکنندگان آزادی بیشتری می‌دهد که ارز خود را به شکل‌های مختلف در بازار توافقی به کار گیرند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در جلسه‌ای که در کمیسیون برگزار شد، رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد که بانک مرکزی به دنبال توسعه بازار توافقی است و قصد دارد بخش بیشتری از معاملات ارزی را به این بازار محول کند. این موضوع اهمیت زیادی دارد، چرا که به مرور زمان می‌توان انتظار داشت که سهم بازار توافقی در تامین نیازهای ارزی افزایش یابد و فشار کمتری به سایر بازارهای ارز وارد شود.

منبع:شهر بورس

کد خبر 508148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =