به گزارش صدای بورس، تغییرات بازارهای موازی نشان از رشد دلار، یورو، طلا، سکه و خودرو دارد. دلار و یورو حدود ۲.۵، سکه با ۰.۵ و خودرو ۹.۵ درصد رشد داشتند، اما بیشترین جهش را بیتکوین با بیش از ۴۰ درصد رشد ثبت کرد.
در این میان طلا و اونس جهانی طلا به ترتیب با ۱.۵ و ۳.۳ درصد افت، ماه بیاقبالی داشتند. قیمت مسکن نیز بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی در تهران به طور میانگین ۸۸.۵ میلیون تومان در هر متر بود و آمارها نشان از رکود آن دارند.
بررسیها نشان میدهد شاخص کل و هم وزن بورس و فرابورس در آبانماه به ترتیب بیش از ۱۳، ۸،۵ درصد افزایش داشته و نسبت به ماه پیش نیز رشد قابل ملاحظهای داشتهاند. به این ترتیب بازار سهام نیز ماهی پر رونق را تجربه کرده است.
بیشترین و کمترین بازدهی شرکت ها در آبان ۱۴۰۳
در معاملات آبان ســال جاری نماد «خوساز» با ۵۱ درصد رشد قیمتی بیشترین میزان بازدهی را در تابلوی معاملات بورس تهران به خود اختصاص داده است. بعد از این نماد در این تابلو نماد معاملاتی «کسرا» بود که با بیش از ۴۶ درصد رتبه بعدی را از آن خود کرد و ســپس نماد شفن» با بیش از ۴۰ درصد و نمادهای «داتام» و «آپ» با حدود ۳۸ درصد افزایش قیمت بیشــــترین میزان بازدهی را از آن خود کردند. در مقابــل، نمادهای معاملاتــی «خمحور» با بیش از ۲۰ درصــد، «سدشت» و «فولاژ» با بیش از ۱۴ درصد، «غالبر» و «ولملت» نیز با بیش از ۱۲ درصد بیشــترین افت قیمتی را در تابلوی معامالت بورس تهران تجربه کردند.
در تابلـــوی معاملاتـی فرابـورس نیـــز نمادهای «ثالوند» بـا بیش از «۵۵» درصـد، «زماهان» با بیش از «۵۰» درصـــد، «غفارس» بـا «۳۸ » درصد، «موج» و «شجم» با حدود ۳۷ درصـــد نمادهایـی بودند کـه در آبان مـاه بیشـترین سـودآوری را بـرای سـهامداران خـود بـه ارمغـان آوردنـــد امـا از طـرف دیگـر، نمادهـــای «ثپردیس» با ریزشـی بیـش از «۲۱» درصدی و به دنبال آن، «شرنگی» با بیش از ۲۰ درصد و «غنیلی»، «میهن» و ســپس «ثغرب» به ترتیب با ۱۶،۱۴ و ۱۳ درصد افت، بیشـترین میـزان کاهش قیمـت را به نـام خـود به ثبـت رسـاندند.
در بازار پایه، نمـــاد معاملاتـی «ساذری» بـــا بازدهـی «۳۲» درصدی بیشـــترین میـزان افزایـــش قیمت را در آبان ماه ۱۴۰۳ به سـهامداران خود هدیـه داد و پرچمـدار بازدهـی در این ماه شـد. بعد از آن، نمادهای «حرهشا»، «ثنام» هر کـدام به ترتیـب بـا «۳۰» و «۲۷»، «سکارون» و در آخر «قیستو» هرکدام با «۲۵» درصد بیشـترین رشـد قیمتی را داشـــتند. اما در مقابل، بخت با نمادهایی همچون «وآفر»، «خفناور»، «ثعتما»، «وحکمت» و «شلرد»، همراه نبـــود و تمامی ایـن نمادهـــا با افت قیمت در محدوده «۱۴» تا «۱۹» درصدی، به پایان ماه رسیدند.
ارزش دلاری بازار سرمایه
اختلاف ارزش دلار بازار آزاد و نیمایی همواره در بازار مشاهده شده و در این ماه نیز این اختلاف حفظ شده است به طوری که میتوان گفت کماکان به صورت میانگین حدوداً ۴۰ میلیارد دلار اختلاف بین ارزش دلار آزاد و نیمایی را در بازار شاهد هستیم. درحالی که نرخ دلار نیما از ۵۰ هزار تومان هم عبور کرده است.
ورود ۲ همت نقدینگی در آبان ماه
از ابتدای آبان ماه تا انتهای آن بر خلاف بیشتر ماههای سال جاری شاهد ورود پول حقیقی به بازار سرمایه بودیم. در این ماه تنها ۸ روز ورود پول داشتیم اما میزان ورود پول در این روزها اکثرا در محدوده یک همت بود و به این ترتیب در مجموع معادل ۲ همت ورود پول حقیقی را در بازار آبان ماه شاهد بودیم.
-
محمد رضا شاهوردیلو - خبرنگار
-
شماره ۵۶۷ هفته نامه اطلاعات بورس
نظر شما