از مقررات‌گذاری جا ماندیم

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا غوغای بزرگی در بازار کریپتوکارنسی به راه انداخت و بیت‌کوین را تا مرز ۱۰۰ هزار دلار بالا برد.

به گزارش صدای بورس، در چنین شرایطی، بسیاری از تحلیلگران با هشدار نسبت به آینده این بازار بر ضرورت آموزش و مقررات‌گذاری برای آن تأکید می‌کنند.

در کنوانسیون کریپتوکارنسی استرالیا که روزهای ۲۳ و ۲۴ نوامبر (۳ و ۴ آذر) در شهر سیدنی برگزار شد، فعالان این صنعت اعلام کردند که کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران بازار کریپتوکارنسی به دلیل نبود مقررات، به حال خود رها شده‌اند. در همین حال، کمیسیون سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار استرالیا (ASIC) اعلام کرد، تاکنون ۴۰۰ صرافی کریپتوکارنسی در این کشور به ثبت رسیده‌اند که از آن میان تنها ۴۰ صرافی مجوز فعالیت در بازار را کسب کرده‌اند.

هفته گذشته هزاران هوادار رمزارزها در شهر سیدنی گردهم‌ آمدند و بزرگترین رویداد کریپتوکارنسی استرالیا را برگزار کردند. این رویداد پرشور شاهد حضور ۱۲۰ سخنران و ۸۵ غرفه فعال بود و محور اصلی گفت‌وگوها، ضعف مقررات‌گذاری برای این بخش مهم بود. دیوید هسلوپ، برگزارکننده رویداد و عضو هیات اقتصاد دیجیتال استرالیا در این باره گفت: ما به عنوان یک صنعت در حال رشد در اینجا گرد هم آمده‌ایم. شرایط امروز ما با دوره رونق دات‌کام در دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ هیچ تفاوتی ندارد.

با انتخاب دوباره دونالد ترامپ که خود را «رئیس جمهور کریپتو» خوانده بود، بیت‌کوین با جهش بزرگی مواجه شد و به سطح ۱۰۰ هزار دلار رسید. ترامپ در جمه هواداران خود گفته بود: به شما قول می‌دهم که آمریکا را به پایتخت سرمایه‌گذاری کریپتو کره زمین و بیت‌کوین را به قدرت برتر جهان تبدیل کنم.

بر اساس اعلام شورای اقتصاد دیجیتال استرالیا، در حال حاضر ۵.۶ میلیون استرالیایی مالک یا علاقمند به خرید کریپتوکارنسی هستند. همچنین برآوردها نشان می‌دهند که تاکنون هزاران سرمایه‌گذار استرالیایی قربانی ورشکستگی صرافی‌های کریپتویی شده‌ و در دام کلاهبرداری افتاده‌اند. آرون لین، وکیل دعاوی در این باره گفت: از نظر من، وضعیت مقررات کریپتویی در استرالیا، راکد و خاموش است. در ماه‌های اخیر ما جلسات مشاوره فراوانی داشته‌ایم که نتیجه خاصی در پی نداشته‌اند. بنابراین آنچه در شرایط کنونی نیاز داریم، اقدام عملی است و این اقدام، همان قانونگذاری است. این در حالی است که مقررات‌گذاری شرکتی رها شده و قانونگذار مورد به مورد عمل می‌کند.

کمیسیون سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار استرالیا (ASIC) تاکنون اقدامات زیادی علیه کسب‌وکارهای کریپتویی انجام داده است. بهانه ASIC این بود که کسب‌وکارهای کریپتویی ناقض قوانین موجود (به ویژه قانون شرکت‌ها) هستند. آرون لین، مدرس ارشد قانون در مرکز نوآوری بلاکچین RMIT در این باره گفت: کاری که ASIC انجام داده، ورق زدن کتاب قوانین کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) و عمل به مفاد آن بوده است. چون مجلس اقدامی برای قانونگذاری انجام نمی‌دهد. ما قصد داریم از طریق دادگاه‌ها و با استفاده از قوانین موجود، فعالیت در بازار کریپتوکارنسی را تابع مقررات کنیم. اگر این مقام ناظر به روش‌های قبلی خود ادامه دهد، ترجیح می‌دهم هیچ فعالیت تجاری در استرالیا انجام ندهم. اقدامات مقام ناظر، مانع بزرگی برای نوآوری است.

استرالیا به عنوان نمونه‌ای از یک کشور توسعه‌یافته، در مسیر تغییر قوانین به نفع سرمایه‌گذاران بازار رمزارز و بهبود صنعت کریپتوکارنسی قرار دارد. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت این صنعت در آینده اقتصاد جهان و روابط مالی بین‌المللی است. به بیان دیگر، به دلیل توسعه روزافزون صنعت کریپتوکارنسی و فناوری بلاکچین (که کاربردهای متعددی دارد)، کشورهای جهان راهی جز همراه شدن با این موج جهانی ندارند و هر کشوری که از قافله عقب بماند، در واقع آینده خود را تباه کرده است.

کد خبر 510537

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =