وبصادر درباره عملکرد مالی و برنامه های آینده توضیح داد

گزارش کنفرانس خبری شرکت وبصادر برای شفاف سازی در خصوص عملکرد مالی و تسویه مطالبات و برنامه های آینده بانک منتشر و بررسی شد.

به گزارش صدای بورس، شرکت بانک صادرات اعلام کرد، مطابق آخرین صورت های مالی حسابرسی شده مطالبات بانک از دولت بالغ بر ۱۰۴ هزار میلیارد تومان میباشد که بر اساس استعلام از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رویه قابل قبولی در شناسایی سود و سود پس از سررسید آن اتخاذ شده لیکن وصول نقدی مطالبات مذکور تأثیر بسزایی در افزایش توان عملیاتی بانک خواهد داشت این نوید به سهامداران بانک صادرات ایران داده می شود که دولت محترم تا پایان برنامه هفتم ،توسعه بخشی از مطالبات حسابرسی شده را در قالب افزایش سرمایه اوراق یا سهام همانند سال ۱۳۹۹ که به صورت واگذاری سهام شرکتهای پالایشی صورت پذیرفت، تسویه کند.

بانک صادرات ایران در خصوص صورت های مالی حسابرسی شده میان دوره ای شش ماهه منتهی به ۱۴۰۳/۰۶/۳۱ روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۱ به صورت مجازی با حضور مدیرعامل، عضو هیات مدیره و معاون مالی برگزار و پس از قرائت سؤالات سهامداران پاسخها به این شرح است؛

سؤال اول افزایش سرمایه بانک به کجا رسید؟

در این خصوص گزارش بازرس قانونی و مجوزهای لازم از سازمان خصوصی سازی وزارت محترم امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ شده و در حال حاضر منتظر اخذ مجوز برگزاری مجمع فوق العاده از سازمان محترم بورس و اوراق بهادار می باشیم همانگونه که استحضار دارند؛ مقدار افزایش سرمایه بانک در این مرحله و از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییهای ثابت بالغ بر ۵۷ هزار میلیارد تومان بوده و سرمایه بانک به مقدار بیش از ۷۸ هزار میلیارد تومان خواهد رسید مابقی مازاد که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان و در حقوق صاحبان سهام ثبت شده است مطابق استانداردهای حسابداری هم قابلیت آزاد و تبدیل شدن به سود انباشته از طریق واگذاری املاک مازاد و هم قابل تبدیل به سرمایه تا نیمه نخست سال بعد را دارد و لذا پس از ثبت افزایش سرمایه ۵۷ هزار میلیارد تومانی تا پایان سال جاری افزایش سرمایه دیگری نیز در نیمه اول سال بعد محتمل خواهد بود و سرمایه بانک به رقم حدودی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

سؤال دوم ارزش روز زیر مجموعه های بانک چقدر تخمین زده شده است؟ برنامه بانک برای خروج از بنگاه داری زیر مجموعه ها چیست؟

با عنایت به اطلاعات منتشر شده حاصل از کنفرانس خبری در سایت شرکت گروه سرمایه گذاری سپهر صادرات که از جمله شرکتهای فرعی بانک است خالص ارزش دارایی های مجموعه بزرگ شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی بر اساس نظر کارشناسان رسمی حدود ۱۹۰ هزار میلیارد تومان برآورد و با نماد نیشکر" در تابلو درج شده که البته با لحاظ سایر روشهای ارزش گذاری جهت عرضه در اوایل دی ماه سال جاری مهیا شده است. شایان ذکر است " نیشکر در دهه اخیر افزایش سرمایه نداشته و این پتانسیل وجود دارد که سرمایه خود را از طریق تجدید ارزیابی دارایی ها به میزان قابل توجهی افزایش دهد؛ همچنین با ظرفیت هایی که در نیشکر وجود دارد اقدامات اولیه جهت پذیرش شرکت های الکل و خمیرمایه رازی و شرکت کشت و صنعت امام خمینی (ره) در شرکت فرابورس در جریان است و در سال آتی قابل عرضه خواهند بود.

اگرچه ارزش روز بانک زمانی تعیین خواهد شد که کلیه دارایی ها و بدهیها با ارزشهای متعارف (روز) ارزیابی ،شوند لیکن با عنایت به اتمام فرآیند تجدید ارزیابی دارایی های ثابت بانک و ثبت ما زاد (حدود ۱۲۸ هزار میلیارد تومان در بخش حقوق صاحبان سهام برآورد ارزش پرتفوی بورسی (حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان وصول مطالبات و آزاد سازی ذخایر سهم مالکیتی شرکت گروه سرمایه گذاری سپهر صادرات و در نظر گرفتن سایر دارایی های فاقد بازار فعال به رقم حدودی و برآوردی ۳۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش ذاتی برای مجموعه بزرگ بانک صادرات ایران می رسیم البته جهت واگذاری سایر بنگاه ها نیز برنامه های متعددی در دستور کار قرار دارد که اطلاعیه های آن در سایت کدال انتشار یافته و ادامه خواهد داشت.

سؤال سوم چرا با وجود ارزش ذاتی بالای دارایی های بانک قیمت سهام پایین است و برنامه بانک صادرات ایران برای اینکه سهم به ارزش واقعی خودش برسد، چیست؟

همانگونه که استحضار دارند؛ قیمت بازار سهام به موارد مختلفی مانند ریسک های مختلف سیاسی و بازار، مطلوبیت بازارهای موازی و ... ارتباط دارد. با توجه به ارزشمند بودن و به ویژه واقعی بودن داراییهای بانک صادرات ایران در مقایسه با صنعت ) مطروحه در پاسخ سؤال قبل انتظار داریم قیمت سهام با واقعیت و حقیقت موجود متناسب شود.

سؤال چهارم چقدر از مطالبات بانک از دولت امسال وصول خواهد شد؟

مطابق آخرین صورت های مالی حسابرسی شده مطالبات بانک از دولت بالغ بر ۱۰۴ هزار میلیارد تومان میباشد که بر اساس استعلام از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رویه قابل قبولی در شناسایی سود و سود پس از سررسید آن اتخاذ شده لیکن وصول نقدی مطالبات مذکور تأثیر بسزایی در افزایش توان عملیاتی بانک خواهد داشت این نوید به سهامداران بانک صادرات ایران داده می شود که دولت محترم تا پایان برنامه هفتم ،توسعه بخشی از مطالبات حسابرسی شده را در قالب افزایش سرمایه اوراق یا سهام همانند سال ۱۳۹۹ که به صورت واگذاری سهام شرکتهای پالایشی صورت پذیرفت، تسویه کند.

سؤال پنجم برنامه بانک برای فروش املاک مازاد چیست ؟

برنامه بانک برای فروش املاک مازاد برای امسال حدود ۴ هزار میلیارد تومان میباشد که تا کنون تیمی از آن تحقق یافته و تا پایان سال نیز یک برنامه ۵ هزار میلیارد تومانی دیگر برای تهاتر در دستور کار قرار دارد که البته رویه ساده تری دارد همانگونه که بیان گردید؛ مازاد تجدید ارزیابی داراییها (حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان مندرج و مشهود در حقوق صاحبان سهام میتواند از طریق تهاتر املاک مازاد تبدیل به سودانباشته و در نهایت سود تقدی و یا سود سهمی در قالب افزایش سرمایه بانک گردد. برای هر سال حداقل حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برنامه واگذاری املاک مازاد تا پایان برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفته است. نکته حایز اهمیت این است که با توجه به شرایط و مدیریت نقدینگی کشور راه برای وصول مطالبات غیر چاری که عدد قابل ملاحظه ای میباشد از طریق تملیک دارایی ثابت نیز هموارتر خواهد شد و در صورت تحقق این گردش داراییهای بانک و ثروت سهامداران افزایش مییابد تمام تلاش مدیران پیگیری روند کاهش املاک مازاد به رغم تملیک املاک ارزشمند جدید بابت وصول مطالبات غیر جاری است.

سؤال ششم مطالبات ۶۰۰ میلیون یورویی اصل و فرع بانک صادرات ایران از فولاد خوزستان به کجا رسید؟ چرا بجای این مطالبات سهام فولاد اکسین از سهامداران عمده آن گرفته نمی شود؟

این بانک در سال ۱۳۷۹ به استناد ماده ۶۲ قانون محاسبات عمومی کشور به عنوان بانک عامل تعیین و اعتبار اسنادی فاینانس به صورت خودگردان و بنا به تقاضای شرکت فولاد خوزستان براساس ثبت سفارش ورود تجهیزات و قطعات کارخانه ریخته گری و تورد ورق عریض فولادی گشایش شده و سپس متناسب با اجرای طرح و اسناد حمل ارائه شده تسهیلات مالی مربوطه به فروشنده خارجی پرداخت و متعاقباً پس از دوره استفاده از تسهیلات به همراه سود و هزینه های جانبی طی ۲۰ قسط از محل منابع داخلی بانک صادرات ایران در وجه بانک فاینانسر و مؤسسه بیمه صادراتی کارسازی شده که شرکت فولاد خوزستان از بازپرداخت اقساط سوم تا بیستم خودداری کرده است لذا به دلیل دولتی بودن طرفین در زمان مراودات بانکی و مالی فوق الذکر و در راستای اصول ۱۲۴ و ۱۳۴ قانون اساسی و در اجرای آیین نامه چگونگی رفع اختلاف بین دستگاه های اجرایی از طریق ساز و کار داخلی قوه مجریه موضوع تصویب نامه مورخ ۱۳۸۶/۱۲/۲۷ هیأت محترم وزیران مراتب به منظور حل و فصل غیر قضایی به معاونت محترم حقوقی ریاست جمهوری منعکس و نهایتاً پس از تشکیل جلسات رسیدگی با حضور نمایندگان شرکت فولاد خوزستان و بخشی از سهامداران آنها و سایر مراجع ذیربط اعم از وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سازمان توسعه و توسازی معادن و صنایع معدنی ایران، فولاد اکسین خوزستان و غیره منتج به صدور رأی حل اختلاف لازم الاجرای مرجع مزبور طی نامه محرمانه شماره ۵۱۵۴۵/م/۴۸۴۹۹ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۴ مبنی بر الزام شرکت فولاد خوزستان به بازپرداخت مبلغ ۱۷۵ میلیون یورو اصل مانده مطالبات بانک بعلاوه خسارات ناشی از تأخیر تأدیه شده است.
از آنجا که اجرای رأی مذکور با برگزاری جلساتی در دستور کار هیات مدیره این بانک قرار دارد؛ لذا آثار سود و زبانی آن بر صورتهای مالی پس از نهایی شدن و تعیین مبالغ خسارات ناشی از تأخیر تأدیه به استحضار سهامداران محترم می رسد در این خصوص بانک از تمام گزینه ها روی میز استفاده خواهد کرد و اداره کل دعاوی بانک در حال پیگیری موضوع است و با حفظ صرفه و صلاح سهامداران محترم نسبت تسویه آن اقدام خواهد شد.

سوال هفتم تکلیف مطالبات از بانک سپه چه شد؟

مطالبات از بانک سپه به مبلغ ۱۳٫۸۰۰ میلیارد تومان عمدتاً شامل طلب از موسسه منحله ثامن می باشد که مقرر گردیده بانک سپه بخشی از آن را از طریق واگذاری املاک تهاتر نماید با عنایت به لزوم حفظ صرفه و صلاح سهامداران محترم سعی بر این است که املاک یا سهام ارزنده از بانک سپه دریافت گردد. این موضوع از جانب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در حال پیگیری می باشد و نتیجه را خدمت سهامداران افشا خواهیم کرد مزید استحضار کارشناسان در حال ارزیابی دارایی های معرفی شده توسط بانک سپه می باشند.


سؤال هشتم ارزش روز شعب و بانکهای مستقل خارجی بانک صادرات ایران چقدر است؟ چرا در افزایش سرمایه لحاظ نشده است؟
ارزش دفتری دارایی های ثابت شعب خارج از کشور حدود ۸۴۷ میلیارد تومان است که آثار تسعیر نیز در آن در تهفته است. با توجه به لزوم فراهم بودن شرایط ارزیابی پایین بودن ترخ تورم در سایر کشورها و متعاقباً پایین بودن سطح اهمیت آن در افزایش سرمایه لحاظ نشده و فراز بازرس قانونی نیز شده است. امید است با فراهم شدن شرایط ارزیابی توسط کارشناسان رسمی این موضوع در افزایش سرمایه های بعدی لحاظ شود.

کد خبر 511959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =