کاهش ریسک تقلب با معامله نقره در بورس کالا

این کارشناس بازار طلا و نقره از امکان پوشش ریسک سرمایه‌گذاری با ورود به معاملات گواهی سپرده نقره، خبر داد و گفت : از مزایای انجام سرمایه‌گذاری در بازار گواهی سپرده کالایی نقره کاهش ریسک تقلب است.

علیرضا شوشتری، کارشناس بازار طلا و سکه، در تشریح مزایای معاملات گواهی سپرده کالایی نقره در بورس کالا نسبت به بازار سنتی،به «صدای بورس» گفت: یک مزیت مهم ورود به بازار نقره بورسی، امکان بهره‌برمندی از مزایای قراردادهای مشتقه برای پوشش ریسک سرمایه‌گذاری و همچنین استفاده از این قراردادها برای کسب بازدهی بیشتر است.

وی در این باره توضیح داد: اگر سرمایه‌گذاران نقره فیزیکی را از بازار و خارج از بورس کالا خریداری کنند از قراردادهای مشتقه محروم خواهند شد؛ قراردادهای مشتقه ابزارهایی برای پوشش ریسک و یا کسب بازدهی بیشتر هستند که سرمایه‌گذاران می‌توانند در معاملاتی که در بستر بورس کالا انجام می‌شود، از آن بهره‌مند شوند.

شوشتری، با بیان اینکه در حال حاضر سرمایه‌گذاران در قالب قرارداد آتی نقره امکان سرمایه‌گذاری در بورس کالا دارند، افزود: قرارداد آپشن نقره در بورس کالا هم به زودی راه‌اندازی می‌شود و سرمایه‌گذاران می‌توانند با اهرم، به راحتی نقره را معامله کنند و بتوانند چندین برابر سرمایه خود معامله انجام دهند. در چنین شرایطی بازار برای سرمایه گذاران بازاری دو طرفه خواهد بود؛ یعنی سرمایه‌گذاران می‌توانند از نزول قیمت‌ها هم کسب بازدهی کنند. همچنین زمانی که پیش‌بینی‌ها نشان دهنده روند نزولی بازار نقره است، افراد می توانند در موقعیت شورت قرار بگیرند و حتی با پایین آمدن قیمت‌ها هم کسب بازدهی داشته باشند.

این کارشناس بازار طلا و نقره همچنین یکی دیگر از مزایای نقره را مربوط به سطح بازدهی آن عنوان کرد و گفت: طی دو دهه اخیر نسبت قیمت طلا به بهای نقره کاهش چشم گیری داشته و این موضوع عمدتا در نتیجه رشد تقاضای نقره نسبت به طلا، رخ داده است. نقره در سال‌های اخیر در صنعت کاربردهای بیشتری پیدا کرده و روند معاملات و تقاضای آن نیز در حال افزایش است. در واقع، میزان تقاضا برای مصرف نقره در جهان در صنایع به خصوص در ساخت سلول‌ها وپنل های خورشیدی، صنایع الکترونیک و صنعت پزشکی، به میزان چشمگیری در حال افزایش است. این مورد می‌تواند منجر به رشد تقاضا برای نقره و سبقت بازدهی نقره نسبت به بازدهی طلا در آینده شود.

وی همچنین امکان سرمایه‌گذاری در بازار نقره به منظور دریافت شمش نقره با سرمایه کمتر نسبت به طلا را از دیگر مزایای معاملات گواهی سپرده نقره اعلام کرد. به گفته شوشتری، یک مزیت مهم نقره آن است که سرمایه‌گذاران می‌توانند با سرمایه‌کمتر نسبت به طلا به این بازار ورود کنند. هم اکنون یک شمش نقره حدود ۹۰ میلیون تومان قیمت دارد در حالی که سرمایه گذار برای خرید یک شمش طلا حدود ۶ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان سرمایه نیاز دارد.

شوشتری، نقره را نیز مانند طلا یک دارایی امن در برابر تورم توصیف کرد و گفت: افراد می‌توانند برای حفظ ارزش پول خود در برابر تورم به جای طلا، در بازار نقره سرمایه‌گذاری کنند. نقره قاعدتا به خاطر قیمت پایینی که دارد می‌تواند در ادامه برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش پول نسبت به طلا جذاب‌تر باشد.

این کارشناس بازار طلا و نقره افزود: در کنار مزیت‌های گفته شده، ورود به بازار معاملات گواهی سپرده نقره بورس کالای ایران، سرمایه‌گذاران را به مسیری شفاف و ایمن برای سرمایه گذاری هدایت می‌کند. در واقع یک مزیت مهم این بازار«شفافیت» است که ناشی از مکانیزم عرضه و تقاضا و سیستم نظارتی بورس بر معاملات بازارسرمایه است. مزیت دیگر، مربوط به بحث «نقدشوندگی» است. به دلیل مشارکت بالای خریداران و فروشنده‌ها در بازار سرمایه نسبت به بازار سنتی، نقدشوندگی معاملات گواهی سپرده نقره نسبت به نقره فیزیکی بیشتر بوده و با سرعت بالاتری انجام می‌شود.

شوشتری گفت: کاهش ریسک تقلب، از دیگر مزایای انجام سرمایه‌گذاری در بازار گواهی سپرده کالایی نقره است. سرمایه‌گذاران به راحتی می‌توانند شمش نقره را از بورس کالا خریداری کنند و از اصالت آن اطمینان داشته باشند؛ اما در معاملات نقره که خارج از بستر بورس کالا انجام می‌شود امکان تقلب وجود دارد. وی راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی نقره را از اقداماتی عنوان کرد که منجر به تنوع ابزارهای سرمایه‌گذاری در بورس‌ها می‌شود.

کد خبر 511995

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =